Pyetjet Kryvosheya dhe përgjigje


 • Pyetja numër 1
 • Pyetja numër 2
 • Pyetja numër 3
 • Pyetja numër 4
 • Pyetja numër 5

 • Kryvosheya - diagnozë serioze. Dhe, për fat të keq, jo aq i rrallë. Të pyetjet më të shpeshta rreth fëmije keqbërje që jap mundësi të paraqit akt i dënu praktikant përgjegjës Genadi Ignatiev.

  Pyetja numër 1

  - Çfarë është keqbërje që jap mundësi të paraqit akt i dënu dhe kur ajo mund të jetë një fëmijë?

  - Kryvosheya - është moszhvillimi i indeve të muskujve dhe segmentet vertebral-motorike të shpinë qafës së mitrës, dmth anomalitë fiziologjike.

  Shkaku i keqbërje që jap mundësi të paraqit akt i dënu mund të detyrohet pozitës së kokës së fëmijës gjatë shtatzanisë me obvytyem lëndimit të kurrizit qafë gjatë lindjes dhe pas lindjes lëndimeve që shpesh çojnë në funksionale rruaza bllokon të qafës së mitrës (kompensuar ato në lidhje me njëri-tjetrin).

  Bllokimi shpesh ndodh në 1-2 rruaza (trauma e lindjes) ose 7/6 (muaji i parë i jetës). Në keqbërje që jap mundësi të paraqit akt i dënu e mëvonshme të jetës mund të jetë për shkak të traumave, inflamacion në indet e muskujve dhe më shumë.


  Pyetja numër 2

  - Çfarë është sëmundje e rrezikshme - nëse ajo ndikon në performancën e agjencive të tjera?

  - Gjendja është e rrezikshme sepse në pasojë çon në shtrembërimin e shpinë (scoliosis), çon në uria oksigjenit të trurit, enëve të gjakut dystonia, vertebrobazylyarnoyi sëmundjes (aksident cerebrovascular).


  Pyetja numër 3

  - A mund të shkoj në vetvete pa trajtim?


  - Sigurisht jo! Nga minutat e para të jetës (që nga hipoksi) - keqbërje që jap mundësi të paraqit akt i dënu do të kalojë pa u vënë re jo. Çdo ditë problemet e vjetra janë shtuar dhe të rritet si një mbledhje. Dhe në mosha të ndryshme ka simptoma dhe probleme të reja.

  Edhe në qoftë se problemi nuk duket të jetë "ulëritës" gjatë viteve, ata do të rritet dhe të jetë i sigurt për të treguar deri në moshën e rritur.


  Pyetja numër 4

  - Ju jeni duke përdorur masazh? Çfarë është metodë e ndikimit?

  - Thelbi i kësaj metode është se duart - Teknikat e veçanta "të buta" për të hequr një bllokim në shpinë qafës së mitrës. Masazh, për fat të keq, nuk mund të hiqet Krivoshey This vetëkënaqësi prindërit se ata janë duke bërë diçka, por problemet mbeten dhe të rritet.

  Pas subluxation e rruazë qafës së mitrës së parë, atlasit, qarkullimit të gjakut në tru.

  Përveç kësaj, trupi fillon të përshtaten me të. Si rezultat, trupi është shtrembërime të vetë-detyruar në shpinë qafës së mitrës. Kthejeni kokën në anën është e kufizuar. Si rezultat, në fushën e subluxation dhe bllok rruaza sipërfaqe pjesërisht të mbyllur prej rritjes. Ka hypoplasia ose anomali rruaza individuale. Atlanta është formuar nga 6-7 muaj të moshës dhe moszhvillimi vazhduan të ndikojnë në jetën e. Ajo ka formën e "krevat", ajo mbështetet kafkë nedosformirovannost çon në hipoksi kronike.

  Ngarkesës në mirëmbajtjen e kafkës është i ndarë në 2-3 rruaza, përmes të cilit ata zgjatet pak prapa, të gjithë në gjendje të mirë në rruaza të qafës së mitrës duhet të kërrusur përpara.

  Kjo është arsyeja pse ajo është shumë e rëndësishme në fëmijët, më shpejt fix më të mirë edhe të vogla Krivoshey.
  Nëse ju dyshoni se një fëmijë nuk është e njëjtë kthen kokën e tij në të dy drejtimet, ju mund të drag një ditë të vetme, një minutë, atëherë ajo do të çojë në moszhvillimin e rruaza të tjera të qafës së mitrës dhe më e ulët.

  Si rezultat i trupit të vetë-rregullimit, shpinë pothuajse të gjithë të marrin formën e një spirale të vogël. Për shkak se jo vetëm që do të vazhdojë të prapambetjes së disqe intervertebral, rruaza, por harqe tendosje bregdetare.

  Si rezultat, këta fëmijë në një moshë më të vjetër formuar scoliosis ulët dhimbje prapa, sëmundje discogenic.


  Pyetja numër 5

  - Çfarë teknika të nevojshme për trajtimin e keqbërje që jap mundësi të paraqit akt i dënu?

  - Qasja për trajtimin e shumë individ, duhet të shkojnë 1-2 pritjet në ditë, të tjerët në intervale prej 2-3 një javë, pastaj një muaj 1 pritjes. Në përgjithësi për vit 5-6 pritje të. Më vonë unë rekomandoj çdo gjashtë muaj - një vit për të ardhur në pritjen për parandalimin e scoliosis.

  Informacion nga neni GV Ignatieff "Këmbët shërueshëm ose Kryvosheya dhe Flat në Fëmijët?".