Face kancer krem ​​lehtësimin
Shkencëtarët amerikanë mbrapa mbi kalë. Këtë herë dafinat
përfshijnë Bioinxhinieri në Northwestern University në Illinois. Grup
e udhëhequr nga Chad Mirkina përdorur nanoteknologji më të fundit për
të zhvilluar një droge që është në gjendje për të luftuar kancerin e lëkurës.

Për të ndaluar ndarjen e pakontrolluar e qelizave të kancerit,
ajo ishte e nevojshme për të shpikë një mjet që mund të depërtojnë imun
dhe barrierat fizike të trupit. Në këtë mënyrë ishin nanoparticles ari,
janë vendosur në një guaskë sferike të një sërë të molekulave të ARN.

Pasi në qelizë, nanospheres hapur, duke i liruar të lirisë
copa të shkurtra të ARN ose ADN-së që të neutralizoj funksionon

dëmtuara gjenet e sëmundjes.

Testet janë kryer në minj. Por jo e thjeshtë: gjen
Kafshët e marra për eksperimente ishte modifikuar në mënyrë që lëkura e tyre dukej si
njerëzor - i lirë nga leshi dhe është disa herë murine trashë.

Të burgosurit në ARN ari nanoparticles vendosen në
krem i zakonshëm që shkaktohet lëkurën e brejtësve.

Tre javë pas trajtimit lëkura e minj ishte dy herë
hollë. Kjo ka ndodhur për shkak të shtypjes së EGFR gjeneve - receptor
faktor i rritjes epidermale. Kjo eshte geni përgjegjës për rrezikun e melanoma. Pas tre javësh të aktivitetit trajtim gjen ulur me 65%.


Por kjo nuk është efekt vetëm i shpikjes së re.
Bioengineers Shteti: në minj janë konsideruar rrudhave.
Njëkohësisht
të gjitha eksperimentet, ka pasur ka efekte anësore si
akumulim çështje në organet e tjera përveç lëkurës ose përgjigjet imunitare.

Shkencëtarët vendosur shumë optimist. Ata besojnë se
e ardhmja shumë pranë, dikush do të jetë në dispozicion në krem, i aftë për të trajtuar
melanoma, karcinoma, psoriasis dhe ichthyosis. Një shtesë e mirë është e qetë
lëkurë, pa shenjat e plakjes.

Rezultatet e hulumtimit janë publikuar në Proceedings ditar
i Akademisë Kombëtare të Shkencave.