Kraurosis vulvë


 • Manifestimet kraurosis
 • Trajtimi kraurosis

 • Kraurosis vulvae - një ndryshim ngadalë progresiv i lëkurës dhe mukozës së fushës të jashtëm dhe të vaginës në gratë, duke rezultuar në gradualisht në rënie dhe duke u zhdukur Labia, klitoris (atrofi), i ngjeshur Labia i madh, vagina ngushton deri në rritje e jashtëzakonshme e plotë.
  Organe gjenitale Kraurosis jashtme femra zakonisht ndodh gjatë menopauzës (ndërprerjes së menstruacioneve) kur sistemi femër seksual, proceset e reagime.


  Manifestimet kraurosis

  Zakonisht sëmundja zhvillohet ngadalë dhe pa u vënë re për pacientët. Fillestar simptomë - kruarje të vulvë, e cila në fillim ajo nuk ka rëndësi shumë.

  Kruhet shpesh shfaqet gjatë natës dhe ul gjatë ditës. Procesi fillon me një simetrike minora lezione atrofi Labia, klitoris, pas të cilit sëmundja përhapet në pjesët e tjera të aparatit gjenital të jashtme, nuk shkojnë në pjesën e flokëve. Përhapja e mëtejshme e mundshme e perineum, zona përreth anusit dhe folds inguinale.

  Skin dhe mucous membranave janë të bardha, me shkëlqim. Ashpërsia më e madhe e ndryshimeve të arritura në clitoris dhe minora Labia, ndërsa në fillim të sëmundjes buzët e vulvës ruajnë formën e tyre origjinale dhe pamjen. Më vonë, sëmundje merr dhe buzët e vulvës, flokët thins konsiderueshme.


  Lëkurës dhe mukozës humbasin foto e tyre normal, zbutur shkelur elasticitetin e tyre, ata bëhen të hollë, të bëhen lehtësisht të prekshme. Ndryshimet e dukshme dhe ngjyra e lëkurës e organe gjenitale të jashtme, të cilat marrin karakteristike gri bardha apo të zbehtë rozë. Tkurrje e indeve organeve jashtme femra gjenitale çon në një ngushtimin e hapjes vaginale. Këto janë të shoqëruara me kruarje të vazhdueshme të dhimbshme.

  Me zhvillimin e mëtejshëm të ndryshimeve të sëmundjes në organet gjenitale të jashtme të bëhet më e theksuar. Klitoris dhe Labia plotësisht zhduken, Labia i madh i mbuluar me flokë të rrallë, në mënyrë të konsiderueshme kompakt dhe të bëhet më i dendur.

  Nuk është jo vetëm një ngushtim i hapjes vaginale, por hapja e jashtme e uretrës.

  Kraurosis sipër shpesh e kombinuar me leukoplakia. Më pak leukoplakia është vetëm manifestim i vulvë sëmundjes.

  Në kontrast kraurosis leukoplakia karakterizohet nga proces tepruar keratinization. Në organet gjenitale të jashtme pllaka tipike të shfaqet ngjyra e bardha, i rrethuar nga një rul. Dimensions pllaka mund të jetë i miletit grurit në monedha p'yatykopiykovi. Leukoplakia mund të zhvillohet në disa zona të jetë e përhapur ose i përhapur. Nëse ka një formë e zakonshme e shfaqjes së sëmundjes bashkojë komplote emocionuese në një masë të konsiderueshme të lëkurës nga organe gjenitale të jashtme.

  Model i dukshëm kraurosis leukoplakia dhe organe gjenitale të jashtme femër ndryshon shumë pranimin inflamacion ndodh përmes kruarje. Në këto raste, ka skuqje të dukshme, bastisjet dhe film dobët.

  Kraurosis dhe leukoplakia priren kronike, gjatë kurs me repetitions shumta. Nëse nuk trajtohet, sëmundje mund të çojë në kancer.


  Trajtimi kraurosis

  Trajtimi i pacientëve me leukoplakia dhe organe gjenitale kraurosis jashtëm femëror është një kompleks dhe ende nuk zgjidhet plotësisht problemi. Me rëndësi të madhe është psikoterapia, për qëllim kryesisht në bërjen opsione grua vetë-trajtimit të kësaj sëmundjeje të gjatë dhe të rëndë.

  Pajtueshmëria me menaxhimin e rekomanduar të punës dhe kohës së lirë; përdorur gjerësisht gjimnastikë, ecje jashtë. Ajo duhet të normalizuar gjumin nëse pagjumësia do të thotë. Një rol të rëndësishëm ka luajtur nga dietë. Një rol të rëndësishëm ka luajtur nga dietë racionale. Ushqimi duhet të jetë i plotë përmbajtjen, i mjaftueshëm i kalorive dhe vitamina. Futje karbohidrate duhet të jetë i kufizuar disi. Enët bezdisshëm dhe erëza janë të përjashtuara.

  Rëndësia e madhe është regjimi i nevojshëm higjenike. Brendshme nuk duhet të përshtaten fort për të trupit për të shmangur duke shkaktuar mëtejshëm ndjenjë kruarje. Ajo krejtësisht të eliminuar veshin rroba të bëra nga pëlhura sintetike.

  Një grua duhet të minojë sistematikisht zgjidhje vulvë kamomil ose sode buke.

  Sa për drogë, trajtimi është kryesisht për të hequr kruarje dhe inflamacion parandalimin. Në disa raste shumë të rënda duhet të mbështetet në kirurgji.

  Informacion nga artikullin "kraurosis dhe gruas leukoplakia vulvë"