Nose pika dobi apo dëm


 • Çfarë kjo çon
 • Pse po ndodh kjo
 • Çfarë duhet të bëni

 • Rinitit ndodh sepse mikroorganizmave në mukozën e hundës, që çon në inflamacion dhe lëngun jashtë nëpër muret e enëve të gjakut. Ka hundës shkarkimin, përveç rritjes së vëllimit të mukozës për shkak të mbingarkesës në qelizat e saj të bardha të gjakut (qelizat e mbrojtësve tanë të cilët janë duke u përpjekur për të përballuar me ndezjen). Për shkak të këtyre ndryshimeve është frymëmarrje e vështirë hundës.

  Duke u përpjekur për të kapërcyer këto simptoma të pakëndshme, ne përdorim hundë pika. Shumë shpesh kemi blerë drogë naftizin dhe të ngjashme nga përdorimi i tyre i pakontrolluar.


  Çfarë kjo çon

  Nëse lexojmë me kujdes annotation ndaj drogës dhe të gjithë bëjmë të drejtë, ka pasoja të pakëndshme do të jetë, dhe do të jetë i lëngshëm. Megjithatë, përdorimi i zgjatur i pika, përdorimi i përsëritur gjatë ditës çon në një rreth vicioz: rrufë ndodhin brenda një periudhe të shkurtër kohe ose përgjithmonë zhvillimin shkelje të frymëmarrjes hundës. Duke folur terminologjinë mjekësore, zhvillimin rinitit kronike hypertrophic ose atrophic.


  Pse po ndodh kjo

  Pothuajse të gjitha pika për hundë janë vasoconstrictor. Duke folur figurativisht, ata janë të mukozës së hundës, si një kamxhik. Së pari, ata ndihmojnë për të reduktuar emetimet dhe për të përmirësuar frymëmarrjen hundës për shkak të një rritje në lumen të zgavrën e hundës.


  Por nëse ndonjëherë fshikullojnë, atëherë ndonjë dëm. Pra, ka një inflamacion kronik i hundës.


  Çfarë duhet të bëni

  Për të bjerë ende të jenë të dobishme, duhet të ndiqni këto rregulla:

 • përdorin një rënie të butë, ata janë tani mjaft disa farmaci. Abstrakt është shkruar për këto pika që mund të aplikohen për 7 ditë;
 • kurrë nuk përdorin një rënie prej më shumë se një javë dhe 3 herë në ditë;
 • Mos përdorni pika në fëmijët e vegjël;
 • nuk përpiqet për të vetë-mjekoj, konsultohuni me mjekun tuaj.
 • Dhe mënyra më e mirë për të shmangur pasojat e pakëndshme - kurë rinitit në fazën e tij të parë klinik.

  Simptomat e saj janë: parehati, hundë ashpër dhe të thatë, lodhje, gjendje e sëmurë. Sa më shpejt që ju keni ndonjë nga këto simptoma, nuk e mëposhtme: të marrë një dush të nxehtë këmbë apo të përgjithshme, çaj pije me raspberries dhe qumësht me mjaltë, të mbështjellur në një batanije dhe për të marrë disa fle. Në këtë rast ju nuk duhet të mendojnë për të mirën apo dëm bie, sepse ata thjesht nuk kam nevojë për ju.

  Nëse pas përdorimit të shpeshtë të pikave ju pas një periudhe kohore ka pasur simptoma të pakëndshme: Ju u bë e vështirë për të marrë frymë me hundë e tij, ju keni shkarkimin konstante hundës - ju lutem kontaktoni mjekun Ent. Këto simptome mund të tregojë praninë e rinitit kronike, e cila mund të kërkojë kirurgji.