Hallucinations caffeineStudiuesit zbuluan se doza të larta të kafeinë në çaj, kafe, çokollatë, pije të energjisë dhe produkteve të tjera kofeynsoderzhaschyh tre herë rrisin gjasat e sjelljes psikotike.

Studiuesit zbuluan se doza të larta të kafeinë në çaj, kafe, çokollatë, pije të energjisë dhe produkteve të tjera kofeynsoderzhaschyh tre herë rrisin gjasat e sjelljes psikotike.

Në një eksperiment shkencor që është kryer në Universitetin Durham në Angli udhëhequr nga të studentëve të diplomuar Simon Jones, ku morën pjesë 200 studentë mendore vullnetarëve të shëndetshëm jo-pirja e duhanit. Anëtarët e grupit përdoret çdo ditë për më shumë se shtatë gota e pijeve kofyeyinsoderzhaschyh binde që të komunikojnë me botën tjetër, dëgjoi zërin dhe pa hijet e të vdekurve.

Efekte të ngjashme janë vërejtur me konsumin në rritje të energjisë, çaj, çokollatë, karamele kafe, etj

Disa studentë nuk pini më shumë se një filxhan kafe nuk ishte i prirur për ndryshime mendore.

Kafeina në përdorim të moderuar stimulon sistemin nervor qendror, duke rritur performancën mendore dhe fizike. Por rregullat e tepërta mund të çojë në rritjen e excitability, nervozizmi, nervozizëm, pagjumësi, dhimbje koke, dhimbje të muskujve, palpitations zemrës, duke sjellë trupin e njeriut për të stresit. Pastaj, në vijim: nën stres në trup fillon të prodhojë kortizolit hormon, i cili rrit sasinë e dozave të tepërta të caffeine në ana e çon në të gjitha llojet e hallucinations.


Lajme përgatitur në faqen www.livescience.com