Miopi Miti dhe Realiteti


 • Numri Miti 1
 • Numri Miti 2
 • Miti numër 3
 • Numri Miti 4
 • Numri Miti 5
 • Numri Miti 6
 • Numri Miti 7
 • Miti numër 8

 • Natyra e ka rregulluar sytë e njeriut në mënyrë që ai nuk shikonte në distancë. Dhe
  Ne njëqindfish rritur ngarkesën në vizionin e afërt - për të
  paguar çmimin. Deri tani rreth miopi rozhdayutsyavse mite të reja
  dhe stereotipet. Ne kemi kërkuar disa Comment
  kirurg-okulist, menaxher klinikë sy Irina FIS
  Fedorov.

  Miti № 1. Rreziku i miopi varet nga kombësia

  Ky është realiteti. Edhe pse kjo varësi nuk është gjithmonë rasti. Popullatë
  bota mund të ndahet në hollë-skinned (kjo, për shembull, japoneze dhe arabët) dhe
  njerëz të trashë-skinned (kjo përfshin Balts, finlandezët, Nenets, Yakutia).


  natyra e sclera parë hollë, rreziku i shtrirë lart, dhe prandaj
  miopi zhvillon më shpesh. Unë mendoj se shkollës, për shembull,
  Helsinki, studentët dritëshkurtër do të jetë shumë më pak se në ndonjë
  Shkollë japoneze. Megjithatë, zhvillimi i sëmundjes nuk varet kryesisht nga
  kombësia dhe ngarkesa e vizionit.

  Miti № 2. Miopi mund të trajtohen me pikë trajnerët veçanta shpuar, të cilat tani janë shumë të popullarizuara

  Kjo është një mit. Miopia shkaktohet nga zgjatjen e syrit. Muskujt nuk janë të
  janë të shqetësuar. Pra të eliminuar miopi përdorur
  vë trajnerët e pamundur.


  Një tjetër gjë është se ata ndihmojnë për të hequr
  tendosje sy gjatë punës të zgjatur aty pranë. Pra miopi
  këto syze nuk e shërojnë, por do të ndihmojmë në lehtësimin e lodhje.

  Miti № 3. Një mënyrë për të luftuar miopi është i bazuar në një indet e derrave


  Ky është realiteti. Metoda është quajtur kollahenoplastikoy. Sy i posaçëm i bardhë
  Pig - pastrohet kolagjenit - gjenetikisht indet e ngushtë.
  Prandaj, ajo administrohet nga kokërdhok të forcuar sclera (e jashtme
  membrane e syrit). Kjo mund të ndalojë përparimin e miopi. Por
  Tani për kollahenoplastiki përdoret gjithashtu artificial modern
  materiale.

  Miti numër 4.

  Operacionet për korrigjimin e miopi duke përdorur
  lasers (më e zakonshme është quajtur - Lasik) mund të jenë të
  të gjithë me praktikisht pa kufizime


  Kjo është një mit. Ka
  contraindications absolute dhe relative për këtë operacion. Absolut
  - Ky është një varg i sëmundjeve në të cilat ky operacion bëjnë fare
  Ju nuk mund të. Relative lidhur me karakteristikat individuale
  pacientët.
  Për shembull, në qoftë se kornea është shumë i hollë, ajo duhet të jetë me kujdes
  peshojnë nëse do të ketë kirurgji. Shumë varet nga shkalla e
  defekt, për shembull, me një shkallë të lartë të miopi rritje të rrezikut
  komplikime. Përveç kësaj, ajo duhet të kuptohet qartë: kirurgji lazer bërë

  vetëm nëse miopi stabilizuar, dmth kur sëmundja
  ka ndaluar zhvillimin. Nëse sëmundja vazhdon
  progres, kërkojnë qasje shumë të ndryshme për trajtim.

  Miti № 5. Shkencëtarët kanë intraocular krijojnë syze të posaçme që me një shkallë të lartë të miopi të implantuar në sy

  Ky është realiteti. Syze intraokulare - një lente korrigjuese,
  korrektuese optikë sy dritëshkurtër. Me mbi 10 dioptri e miopi ose
  Syze ose lente kontakti nuk japin një pasqyrë të qartë. Pastaj
  para se të lente intraocular vendoset një lente të vogël se
  korrigjon vizion.

  Miti № 6. Miopi mund të shërohet duke marrë shtesa që përmbajnë blueberries


  Kjo është një mit. Blueberries - kokrra të kuqe shumë të dobishme. Ajo është e pasur me shumë vitamina
  dhe me të vërtetë e ndihmon ushqyer retinën. Por trajtimi
  Miopi nuk është relevante.

  Miti № 7. Sot ishte i mundur syri i njeriut donatorëve transplant, si zemra apo veshka

  Kjo është një mit. Në disa sëmundje mund të transplantuar pjesë të indeve
  sclera, por jo mjaft sy. Diktim fibrave në tru nuk janë
  në gjendje të shërohet. Aktualisht nuk ka asnjë metodë që
  do të ringjallë ata.

  Miti № 8. Nëse prindërit me syzet njeri, fëmija duhet të trashëgojnë prej tyre miopi

  Kjo është një mit. Ndërsa kjo mund të thuhet se trashëgimia kaluar veçanërisht

  metabolizmin dhe struktura e syrit, që rrisin rrezikun
  zhvillimi i miopi. Disa njerëz nga natyra e dobët e jashtme
  predhë e syrit (sclera). Ajo nuk mund të mbajë rritjen sytë e tij.
  Puna në një distancë e afërt (lexim, shkrim, punë kompjuter)
  kontribuon në këtë rritje, dhe në këtë mënyrë zhvillimin e miopi.