Miopi - çfarë është ajo


Klasifikimi i miopi

Varësisht nga shkalla e rënie në mprehtësi vizuale dallohen:

 • i dobët miopi - deri në 3 dioptri
 • miopi të lartë - deri në 6 dioptri
 • miopi e rëndë - më e lartë se 6 dioptri

Shkaqet dhe koha e ndodhjes së miopi

Miopi
mund të diagnostikuar në çdo moshë, por zakonisht i parë
shfaqet në fëmijët e moshës 7-12 vjet. Në mënyrë tipike, afat-sightedness
rrit gjatë adoleshencës, dhe moshë mes 18 e 40 vjet
acuity vizuale stabilizuar. Shkaqet e miopi deri në
nuk kuptohet plotësisht. Juaj instaluar ka disa faktorë të rrezikut, dhe
domethënë:

 • Trashëgim - kjo rezulton se kur të dy prindërit janë dritëshkurtër në
  gjysma e miopi fëmijëve duket 18. Nëse të dy
  Prindërit vizion normale, miopi shfaqet vetëm në 8% të fëmijëve.
  Besohet se faktorët trashëgues të përcaktojë numrin e defekteve në sintezën
  Proteina e indit lidhor (kolagjenit) e kërkuar për strukturën
  membrane e sclera syrit.
 • Mungesa e mikroelementeve dietë (të tilla si
  Zn, Mn, Cu, Cr, etj) nevojshme per sintezen e sclera mundet
  kontribuojnë në progresion të miopi.
 • Sytë Stërmundimi - load i gjatë dhe intensive vizuale
  në një distancë e afërt, vendi i punës i varfër ndriçim i pasaktë
  Mbjellja në lexim dhe shkrim, përdorimin e tepruar dhe TV
  kompjuter. Në mënyrë tipike, paraqitja e miopi në aspektin e ndeshjes
  fillim të shkollës.
 • Pahijshme korrigjim - nuk ka korrigjim i parë
  dukuri e miopi çon në tendosje të mëtejshëm
  dhe kontribuon në progresion të miopi, dhe nganjëherë e
  amblyopia (sindromi dembel sy), strabismus. Nëse ju punoni për
  varg i ngushtë përdoret gabimisht zgjedhur (shumë
  "Fortë") syzet apo lentet e kontaktit - ajo provokon tendosje
  muskujt e syrit dhe të shkaktojë një rritje në miopi.

Kjo është e rëndësishme : Në shenjë e parë e miopi
një nevojë urgjente për të adresuar okulist. Mungesa e korrigjimit
korrigjim i miopi ose të përzgjedhjes të gabuar syze ose lente mundemi
të çojë në humbjen e shpejtë të vizionit dhe të zhvillimit progresiv
miopi.

Miopi Progressive

Shtet,
ku rritja në shkallën e miopi ndodh në vitin e parë dhe më shumë
dioptri - konsiderohet miopi progresiv. Miopi më
duke përparuar shpejt fëmijët në vitet e shkollës, gjatë më
stresi intensive vizuale.

Paralelisht me këtë është rritja aktive e organizmit (dhe sytë,
Veçanti).
Në disa raste, zgjatim i syrit në anteroposterior


drejtim mund të marrë patologjik, duke shkaktuar përkeqësimin
Ushqyerit sy lotët e indeve dhe shkëputja e retinës, mjegulluar
i tejdukshëm. Prandaj, njerëzit me miopi nuk është e rekomanduar
Puna shoqërohet me rritjen e gravitetit në një pozicion të përkulshme e trupit
Prirja e kokës poshtë, dhe sportive që kërkojnë të mprehtë
dridhje të trupit (hedhur, boks, mundje, etj), si kjo mund
të çojë në shkëputja e retinës dhe madje edhe verbëri.

Progresion
miopi gradualisht çon në ndryshime të pakthyeshme në qendrore
pjesë të retinë dhe një reduktim të ndjeshëm në mprehtësi vizuale. Në
Zbulimi i degjenerimit periferike retinal kryesor të saj

shkëputje, në pacientët me miopi kryer lazerokoahulyatsyya retinë.

Parandalimi i miopi


 • Mode Ndriçimi - Visual ngarkesës vetëm në dritë të mirë,
  duke përdorur dritë tavan, tryezë llambë 60-100 W, jo
  Përdorni dritat fluoreshente.
 • Aktiviteti Daily vizual dhe fizik - Alternativ Recommended
  eyestrain me një, pushime shkathët aktiv - me miopi deri 3
  dioptri zakonisht ushtrim nuk janë të kufizuara për të, më shumë se 3
  dioptri - heqjen e peshave të ndaluara, hedhje dhe disa lloje
  konkurrenca.
 • Gjimnastikë për sytë - 20-30 seanca minutë rekomandohen ushtrime për sytë

Trajtim Konservatore e miopi


 • Korrigjimi i duhur vizion - me syze ose lente kontakti zgjedhura okulist.
 • Trajnim muskujve - stresi cila çon në një rritje në miopi (
  Laser stimulim vizion videokomp'yuternyh korrigjim, varrosje
  droga, kurse speciale gjimnastikë okulare) - nën
  mbikëqyrja e një okulist.
 • Diagnostifikimi Ofthalmologji - matjes ultratingull i madhësisë gjatësore të syrit - të paktën një në çdo gjashtë muaj.
 • Aktivitetet Restorative - not, neckline masazh, dush kontrast, etj në rekomandimin e një okulist.
 • Ushqyerit - balancuar në proteina, vitamina dhe elementët gjurmë të tilla si Zn, Mn, Cu, Cr, etj

Korrigjim Modern metozhy e miopi

Aktualisht, janë tre metodë e njohur e korrigjimin miopi, domethënë:

Syze -
Metoda më e zakonshme e korrigjimin miopi sot. Në
të gjitha meritat e tij, syze japë mbajtësit të saj një lot
shqetësim - vazhdimisht pista, zapitnivayut, shqip dhe bien, parandalimin e
stërvitje dhe çdo aktivitet tjetër aktiv fizik.
Syzet nuk japin 100% korrigjim vizion. Pikët ndjeshëm
kufizojnë vizionin periferike, të thyer efekt stereoskopik dhe
perceptimi hapësinor, i cili është veçanërisht e rëndësishme për shoferët. Në
aksident ose bien shpartallua lente qelqi mund të shkaktojë
plagosje serioze.


Përveç kësaj, syze zgjedhur gabimisht mund
shërbejë të shkaktojë lodhje të përhershme sy dhe progresion
miopi. Megjithatë, gota dhe sot mbeten më
metodë e thjeshtë, i lirë dhe i sigurt i korrigjimin miopi.

Lente kontakti -
lentet e kontaktit të keni disa avantazhe mbi syzet dhe sot
ditë mund të sigurojnë një jetë normale edhe shumë aktiv dhe
sportive djalë të ri. Megjithatë, ata veshin të njëjtën gjë lidhur
me disa inconveniences.

Shumë njerëz thjesht nuk mund të
mësohen me objekt të huaj në sy. Një ndërlikim i shpeshtë është
Reaksionet alergjike, aq shumë "miqësore" lentet e kontaktit lehtë

të mësojnë nga sytë vazhdimisht kuqe. Edhe njerëz të përshtatur për të vishen
Lentet e kontaktit nuk janë të imunizuar nga rreziku i komplikimeve infektive
duke përfshirë të rënda, duke kërcënuar me humbjen e plotë të vizionit. Ata janë absolutisht
kundërindikuar veshur gjatë ndonjë, edhe lightest, ftohjet
Sëmundjet. Procesi i heqjes dhe instalimi lente mjaft të pakëndshme dhe, më keq
i kontaktit lente mund të vijnë jashtë në kohë të gabuar.

Laser korrigjim e miopi -
për të rritur (mbi 18 vjet) me formë të qëndrueshme të miopi
okulisti modern ofron mënyrën më progresive
korrigjimi i miopi - korrektsiyuzreniya lazer.

Teknologji më të mirë
Korrigjim vizion Laser është tani një LASIK - operacion
siguron një pacient me miopi normale vizion, pa
çdo kufizim.