Përmbledhje e phimosis


 • Llojet e phimosis
 • Arsyet për phimosis
 • Si funksionon phimosis
 • Rreziku i phimosis
 • Si është phimosis

 • Llojet e phimosis

  Phimosis - ngushtimi i hapjes jashtëm të prepucit. Kjo është një nga defektet më të zakonshme të lindjes së penisit. Përhapja e saj 15 3% në 22,7%, një e treta e tyre - fëmijët deri në 7 vjet. Mos harroni se phimosis është kongjenitale dhe fituar. Ngushtim kongjenitale e prepucit është vërejtur në shumicën e sapolindur si fenomen fiziologjik për 3 vjet. Gjatë 3 viteve të para të jetës është zgjerimi i hapjes jashtëm të prepucit, phimosis fiziologjik është padashur 4 vjet dhe nuk kërkon korrigjim.

  Phimosis fiziologjik ka të gjithë të njëjtën kompleksitetin e si phimosis normal blerë.


  Arsyet për phimosis

  Phimosis e fituar mund të formohet nën ndikimin e faktorëve të ndryshëm:

 • Inflamacion i prepucit dhe glans penis (balanoposthitis) mund të çojë në ënjtje e prepucit dhe reduktimin e përkohshëm të vrimë e saj të jashtme diametër.
 • Dëmtim mekanik mund të çojë në formimin e indeve mbresë (jo në gjendje për të shtrihet) prepucit.
 • Në fëmijëri, një periudhë e rritjes aktive të kokës dhe prepucit mund të jetë diametri i përkohshëm ose i përhershëm kokë mospërputhje dhe hapja jashtëm i prepucit.


 • Mungesa e indeve lidhës në trup që ka një predispozitë gjenetike.
 • Synechia - ngjitet në mes të kokës së penisit dhe prepucit të parandaluar lirimin e penisit glans, është një variant normal të fëmijëve deri në 3 vjet. Shpesh nën lëkurë rayed vaj fiziologjik ose smegma - një masë të dobët, e cila është një bazë e mirë të mbarështimit për mikroorganizmave dhe shpesh një shkak i balanyta inflamacion dhe balanoposthitis. Synechia rekomanduar që të ngjall.

 • Si funksionon phimosis

  Phimosis është treguar nga simptomat e mëposhtme:

 • Përcaktoni ngushtimin e prepucit, dhe është e pamundur që të vë në dukje penis glans, për shkak të formimit të mbresë phimosis.

 • Ndonjëherë ka dhimbje në fëmijët, siklet gjatë urinimit, urinë nën presion fryrë "top" në fund të penisit. Ndonjëherë fëmija është e vështirë për të urinoj, duhet të shtyjë. Kjo urinës excreted rrjedhë e hollë.
 • Phimosis hypertrophic, sëmundje karakterizohet nga prepucit të tepruar, trashje e saj dhe humbjen e elasticitetit, e bërë të vështirë për të përfunduar tërheqjen e penisit glans.

 • Rreziku i phimosis

  Phimosis komplikime të rrezikshme në vijim:

 • Kur phimosis shpesh balanoposthitis.
 • Me një hapje shumë të ngushtë të prepucit mund të kufizojë penis glans - paraphimosis.

 • Phimosis pengon urinim, duke rezultuar në rritjen e presionit në traktin urinar. Kjo, nga ana tjetër, mund të çojë në sëmundje të rënda të tilla si pielonefrit dhe hydronephrosis.
 • Lodhje Përhershëm rrit presionin në zgavrën e barkut përmes hernia mund të shfaqet ose prolapsi rektal.

 • Si është phimosis

  Në mënyrë tipike, trajtimi i phimosis është reduktuar:

 • të heqjes së lafshë;
 • për ndarjen e mbështjelljes mes glans penis dhe prepucit. Kjo është kryer nën anestezi të përgjithshme ose pa anestezi ("forcës"). Fëmija merr trauma psikologjike pas operacionit dhe shpesh rikthim phimosis;
 • për terapi corticosteroid. Përdorimi i rregullt dhe i shpeshtë i ointments corticosteroid në penis glans dhe prepucit pak e rrit elasticitetin e indit prepucit, prandaj ajo mund të tendoset, kështu që shkalla e sëmundjes është reduktuar. Në praktikë, madje shumë muaj e ointments përdorimit corticosteroid shpesh nuk vërehet ndonjë efekt.
 • Informacion nga neni "phimosis"