Përmbledhje e sindromës shpërndahet koagulimit intravaskular


 • Zhvillimi i DIC
 • Çfarë bën DIC

 • Zhvillimi i DIC

  Koagulimit intravaskular të diseminuar (DIC, sindromi trombogemorragichesky, coagulopathy konsumi) - një mpiksje e gjakut të rrezikshme për jetën për shkak të një deklarate masiv të indeve tromboplastychnyh substanca.
  Shpërndahen koagulimit intravaskular mund të ndodhë në formën e çrregullimit të butë ose edhe asimptomatik, dhe si një coagulopathy rëndë të dritës (një gjendje e shkaktuar nga mekanizma paaftë fiziologjike e koagulimit të gjakut).

  Më të DIC ndodh kur:

 • Patologjia obstetrik;
 • metastazat e tumoreve malinje;
 • lëndime të rënda;
 • sepsis bakteriale.

 • Në DIC koagulimit përshpejtuar ndjeshëm dhe atje trombozë dhe emboli anije të vogla (p.sh., bllokimi i gjakut enët e ngjeshur, të shquar në gjak e tyre).

  Pas fazën fillestare të trombotike DIC zhvillon fibrinolysis mesme, dmth shpërndarjen proteina që formon bazën e një mpiksje gjaku.


  Çfarë bën DIC

  Manifestimet e koagulimit intravaskular shpërndahet varet nga ashpërsia e procesit dhe fazat e tij.

  Shumica e pacientëve kanë:

 • njolla hemorragjike bollshme (skuqje që është shkaktuar nga lirimin e qelizave të kuqe të gjakut jashtë enëve të gjakut në lëkurë);
 • gjakderdhje mukozale, plagët kirurgjikale, catheters vende në këmbë.


 • Më pak DIC fillon me një ngjyrë kaltërosh e gjymtyrë, trombozë dhe nekroza në zonat ku vrull rrjedhjen e gjakut dhe trombuvannya anije të vogla më të prekura (gishtat, organet gjenitale, hundë).

  DIC kronike (veçanërisht lidhur me tumore malinje) mund të kufizohet në ndryshimet në parametrat laboratorike.

  Tendenca për gjakderdhje në më i bashkërenduar me ulur nivelet e fibrinogjenit - një proteine ​​që është sintetizuar në mëlçi dhe është i përfshirë në formimin e një mpiksje gjaku.

  Aktivizimi i tepruar i koagulimit të shoqëruar nga depozitimi i proteinave pazgjidhshëm që formon bazën e një mpiksje të gjakut në enët e vogla, të cilat mund të çojë në shkatërrimin e qelizave të kuqe të gjakut.

  Anemia hemolitike Microangiopathic (depozitimi i proteinave pazgjidhshëm që formon bazën e një mpiksje gjaku) në muret e arterieve ndodh në përafërsisht një në katër pacientë me shpërndahet koagulimit intravaskular. Megjithatë, shkalla e shkatërrimit të qelizave të kuqe të gjakut, i shoqëruar nga lirimin e këtyre të hemoglobinës në këto pacientë nuk është aq i lartë sa, të themi, në pacientët me sindromin hemolitik uremic.

  Informacion nga artikullin "DIC: informacionit të përgjithshëm".