Përmbledhje pokalichenni


 • Rreth pokalichenni
 • Mënyrë për t'u marrë me emocionet

 • Ata prerë veten makina rroje dhe objekte të tjera të mprehta.
  Ato shkaktojnë djeg cigare dhe një kolitir. Këto plagët janë të rrallë vënë në shfaqje publike. Në shumicën e rasteve, "sekret" fshehur me kujdes nën veshje. Nëse dikush ende të vini re një mbresë të freskët dhe kërkojnë shpjegim, ai do të përgjigjet: "hekuri obpeklasya" ose "thikë kuzhine porizalasya." Vetëm se, aksident, i cili nuk ndodh?


  Rreth pokalichenni

  Në fakt, lëndimet shtëpiake nuk është edhe nuhatje është fjala për vetë-gjymtimi, është një shkaktim të qëllimshëm të dëmit fizik pa qëllim për të kryer vetëvrasje.

  Ky është një problem jeton përafërsisht çdo person qindta. Nëse ne flasim vetëm për adoleshentët, sidomos vajzat, shifrat janë edhe më të larta.

  Gjymtim zakonisht bëhet lloj i papërmbajtshëm goditje e varësisë. Njerëzit janë të vetëdijshëm se si duhet të duken si sjellje në sytë e të tjerëve, por asnjëri prej tyre nuk mund ta ndihmojë atë. Pas plagëve të tyre në trup - një rezultat i drejtpërdrejtë i plagëve emocionale shprehjes nga të cilat ata nuk mund të shpëtoj prej. Kjo është ajo që thonë ata.

  "Unë kam qenë shtatëmbëdhjetë vjeç kur kam filluar prerja veten time. Unë nuk e di se kjo është një simptomë e depresionit - kam filluar duke bërë atë. ... Gradualisht, unë nuk mund të bëjë pa të.


  Ajo ishte pjesë e jetës sime, e cila askush nuk e dinte. I bleu një rrugë brisk drejtë dhe të prerë veten, mbyllje veten në banjo. Ndonjëherë kur unë jam tërhequr, kam përdorur gjakun e tij. Për mua, kjo ishte provë e dhimbjes sime. Çfarë saktësisht kam bërë, kam kuptuar vetëm vite më vonë, kur shikon e transmetoj të vetë-gjymtimi. "


  Mënyrë për t'u marrë me emocionet

  Edhe pse "chlenovrediteli" mesatarisht, më shumë gjasa për të menduar për vetëvrasje dhe madje të kryer përpjekje të tillë, drejtpërdrejt nga sjellja e tyre vetëvrasëse ka të bëjë asgjë. Në të kundërtën, një nga arsyet që ata japin për veprat e tyre: dëshirën për të shmangur vetëvrasje.

  Në mënyrë paradoksale, por vetë-gjymtimi - mënyra e tyre e vetë-ndihmë, në qoftë se ju do të, vetë, madje të rrezikshme për shëndetin.

  Shumica e këtyre njerëzve ka thënë se mënyra që ata të përballen me emocionet e tyre të thella (zemërimi, frika, neveri për veten e tij, dëshpërime), vijnë nga një gjendje stresi ekstrem apo mpirje emocionale ("të paktën të ndjehen diçka").

  Sipas statistikave, 67% e atyre që e praktikojnë vetë-gjymtim, ndërsa veprimet e tyre pothuajse nuk ndihen dhimbje. Ata rrallë mund të shpjegojë arsyen që i bën ata një dëm shkaku. Megjithatë, ata e dinë saktësisht se çfarë ata kërkojnë: pas "dozë e vuajtjes" vjen paqe dhe lehtësim.

  Informacion nga neni E. Morozova "femëror: një ikje nga emocioni"