Përmbledhje cardiosclerosis


 • Cardio, llojet e saj dhe manifestime
 • Në diagnozën, trajtimin dhe parandalimin cardiosclerosis

 • Cardio, llojet e saj dhe manifestime

  Infarkt (nga greke «kardia» - «zemër» dhe «sklerosis» - «vulë", emrat sinonim - myocardiosclerosis) - Zëvendësimi i pjesshëm i indeve miokardit nga ind lidhës.

  Me fjalë të tjera, kardio - formimin e indeve mbresë në muskujt e zemrës, e cila zëvendëson miokardit dhe mund të shtrembëroj valvulave të zemrës.

  Infarkt zhvillon në fushat e fibrave të miokardit vdekjes si rezultat i miokardit, distrofia rënda miokardit, duke përfshirë hypoxia është shkaktuar nga sëmundje të miokardit të zemrës ishemike në fushën e nekroza në infarkt miokardi.  Cardio dallohen:

 • i shpërndarë
 • kryesor
 • Përhapur infarkti karakterizohet nga një shpërndarje relativisht uniforme e elementeve të indeve lidhës të gjithë miokardit; Lezioni uniforme zhvillohet në muskujt e zemrës.

  Fokale (rumen) kardio - formimin e veçanta, të fushave të ndryshme të madhësisë të indeve mbresë. Infarkt Focal mund të shprehet si rezultat i infarkt miokardi apo më pak se çfarë ndodh si rezultat i procesit inflamator.

  Manifestimet miokardioskleroza janë aritmi të qëndrueshme dhe shkelje e përcjelljeve intracardiac, dështim kronike të zemrës. Kardio arterosklerotik mund të shkaktojë defekte valvul ekskluzivisht në formën e pamjaftueshmërisë mitrale (papiplyarnyy defekt) ose valvulave aortës.
  Në cardiosclerosis aterosklerotike mund të përjetojnë pectoris, dhe mund të zhvillojë aneurizëm kronike kardiak. Për pasojë më ngadalë progresive kronike korrente (reumatizma) ose progresiv (atherosclerosis) natyrën e sëmundjes primare.
  Në diagnozën, trajtimin dhe parandalimin cardiosclerosis

  Për të përcaktuar mjek diagnoza dëshiron për të shqyrtuar:

 • historia;
 • Manifestimet stabilitetin e dështimit të zemrës;
 • stabilitetit aritmi kardiake;
 • Rezultatet e EKG;
 • Rezultatet e ehokardiografi.
 • Trajtimi ka për qëllim:

 • përmirësimi i fibrave të mbijetuar miokardit;
 • Manifestimet eliminimin e dështimit të zemrës.

 • Në disa raste, ju mund të kenë nevojë për të kufizuar aktivitetin fizik. Anomalitë e rënda përçueshmëri mund të jetë një tregues për stimuluesin transplantim.

  Manifestimet e mundshme cardiosclerosis, që përfaqëson një rrezik për jetën:

 • takikardi ventricular konvulsiv;
 • bllok atrioventricular.
 • Parandalimi dhe trajtimi i hershëm i sëmundjeve që rezultojnë në kardio është parandalimi më i mirë i miokardioskleroza.

  Informacion nga artikullin "cardio".