Përmbledhje hemihipertrofii


 • Manifestimet hemihipertrofii
 • Trajtimi hemihipertrofii

 • Hemihipertrofiya - një rritje të njëanshme në madhësinë e gjymtyrëve, trungu dhe (ose) individëve. Sëmundje është e rrallë. Më shpesh kjo është për shkak të defekteve të lindura të gjakut dhe limfatike anijeve, dhe mund të jetë një nga manifestimet e sindromës Klippelya - Trenaunay nganjëherë ndodh në gigantism kongjenitale, acromegaly, hypothyroidism, scleroderma sistemike. Mekanizmi i instaluar përgjithmonë.


  Manifestimet hemihipertrofii

  Nëse ka hemihipertrofii njëanshme, rritje shpesh pabarabartë në madhësinë e gjysmës së trupit.

  Proces ndodh në indet e buta (të lëkurës, indeve nënlëkurës, muskujve), të përfshirë ndonjëherë kockave. Nëse defekte janë marbling enëve të gjakut dhe lëkurë kaltërosh, zgjerimin vetme ose të shumëfishta dhe enët e tumorit. Pastaj ka çrregullime të hahet dhe të qarkullimit të gjakut dhe indeve që gjenden aty pranë.

  Hemihipertrofiya Lokale me elefantiazë mund të zhvillohet si pasojë e shkelje rrjedhjes së limfatike. Më shpesh të lokalizuara në fund, të paktën në gjymtyrë e sipërme, në fytyrë. Kështu nuk është ënjtje të lëkurës, indin nënlëkuror. Në vend të plagë të lëkurës mund të jenë të qetë apo të rrudhur.


  Më pas folds varur formuar mounds dendura (në formën e rripave "").

  Personi hemihipertrofiya lokal është sindromi Sterdzhen-Weber. Ajo është gjithashtu e gjeti njëanshëm lokal moderuar progresive muskujt e këmbë hypertrophy. Shkaqet e saj dhe mekanizëm i panjohur.


  Trajtimi hemihipertrofii

  Nëse kjo është një shkelje e gjakut dhe enëve limfatike në fazat e para të ushtrimit të rekomanduara kufizime në gjymtyrë e prekur, imponuar një elastik fashë ditë dhe natë gjymtyrët pozicionin e lartë. Me droga medicinale mund të përdoren mjete diuretik dhe bën të dalë djersë dhe pajisjet, fizioterapinë.

  Me avancim i procesit kryhet operacioni (heqjen e anijeve të punës siç duhet, duke siguruar rrjedhjen e limfatike në venat, heqjen e indeve ndryshuar). Ne gjithashtu tregojnë rrezatim lokale me rreze rëntgen.

  Informacion nga artikullin "Hemihipertrofiya"