Përmbledhje vezikulita


 • Arsyet vezikulita
 • Manifestime dhe komplikime vezikulita
 • Diagnoza, trajtim dhe parandalimin vezikulita

 • Arsyet vezikulita

  Vezikulita - një inflamacion i fshikëzat seminale.
  Vezikulita gjithmonë zhvillohet si një komplikacion i sëmundjeve të tjera infektive dhe inflamatore. Më shpesh kjo është një sëmundje kronike e sistemit urogjenital (prostatitis, Uretriti, epididymitis), por mund të jenë sëmundje të zakonshme infektive (gripit, fyt i lënduar). Por shpesh vezikulit zhvillon në meshkujt që kanë qenë të vuajnë nga prostatitis kronike. Në shumicën e rasteve vezikulit ndodh kronike.

  Fshikëza seminale të vendosura në mes të fshikëzës dhe rektumit.

  Ata janë të çiftëzohet gjatësinë e trupit të 4-5 cm, 2 cm të gjerë, 1,0-1,5 cm të trasha. Fshikëzat seminale ngjitur në bazë të prostatës dhe janë dredha-dredha tub me grooves shumta. Gypit sekretues i fshikëzave farës lidhur në pjesën fundore të kanalit VAS formimin gypit semyaizverhayuschiy përbashkët.

  Dukuri vezikulita nxitur të gjithë të njëjtën faktorët që kontribuojnë në shfaqjen e sëmundjeve të tjera inflamatore të organeve gjenitale mashkullore:

 • dridhura i përgjithshëm,
 • kapsllëk të shpeshta,
 • punojnë në një pozitë të ulur,
 • maturi gjatë,
 • Aktiviteti i tepruar seksual,
 • mënyrë jetese i ulur,
 • sëmundjet kronike inflamatore,
 • imunosupresioni. • Manifestime dhe komplikime vezikulita

  Vezikulita Pacientët ankohen për simptome të përgjithshme: dobësi, lodhje, duke ngritur temperaturën e trupit në 37 gradë. Duke pasur dhimbje më lart të pubis, perineum, mu në ijë, prapanicës dhe bel. Dhimbja është më e keqe kur e mbushur fshikëz dhe gjatë jashtëqitjes. Gjatë jashtëqitjes mund të duket shkarkimin nga uretrës. Bëhet derdhje e dhimbshme, duket gjakut në spermë. Këto manifestime mund të shprehet pak ose mungon.

  Vezikulita të trajtohet. Proces akut nuk trajtohet - temperatura e trupit rritet në 38-39 gradë, dhimbje dhe të gjitha manifestimet e tjera të rritet sëmundjes ashpër.

  Mund të zhvillojnë acarohet fshikëzat seminale, dhe për të ndihmuar pacientin vetëm mund kirurgjike. Inflamacion kronik nga fshikëzat seminale mund të përhapet në epididymis, duke shkaktuar epididymitis dypalëshe kronike, e cila mund të çojë në shterpësi.


  Diagnoza, trajtim dhe parandalimin vezikulita

  Kur diagnoza është bërë vezikulita provim zorrës së trashë, me ultratinguj, pacienti i përgjithshëm kalon gjakut dhe urinës, fshikëza seminale mori sekret. Pothuajse gjithmonë këto hulumtime është e mjaftueshme për diagnozën definitive.

  Trajtimi vezikulita konservator. Një terapi antibiotik, përdorni laxatives butë, qirinj zorrës së trashë me anestetikë.

  Në mungesë të inflamacionit akut mbahen fizioterapi, masazh fshikëzat seminale, microclysters nxehtë etj Kur ekzemë blisters nevojë për kirurgji.

  Vezikulita Parandalimi është për të trajtuar sëmundje themelor (prostatitis kronike) dhe adresuar faktorët që kontribuojnë në zhvillimin e sëmundjes. Mundohuni të mos mbiftohem, kapsllëk, laxatives përdorim, me punën e ulur duhet të organizojmë një pushim të lirë, të mbajtur një jetë të rregullt seksuale pa periudha të gjata të mospërdorimit dhe jo-frills trajtuar sëmundje ekzistuese kronike.

  Informacion nga artikullin "vezikulita"