Përdoruesit e internetit mund të jetë budalla paraardhësit e tyrePortals, blogs, email, lajme, hyperlinks dhe masmedia - të gjitha online. Shumica prej nesh kalojnë në frontin e monitoruar disa orë në ditë në punë dhe në shtëpi. Internet - një mënyrë e lirë dhe të përballueshme për shumë njerëz për të marrë informacionin e nevojshëm dhe mundësi komunikimin të pandërprerë me familjen dhe miqtë. Por është e sigurt për të kalojnë shumicën e kohës së tyre në internet?

Ajo sugjeron se Britania e Madhe, në internet është në gjendje për të reduktuar në mënyrë të konsiderueshme aftësinë për t'u përqëndruar, sepse truri merr përdorur për të marrë informacion në një rrjedhë të shpejtë të grimcave. Ne të njëjtën kohë të biseduar në ICQ, shkruaj blogs, dhe për t'iu përgjigjur email, duke detyruar trurin për të rregulluar në detyrën tonë.

Shiko tituj dhe abstrakteve diagonalisht bën të menduarit fragmentare, dhe megjithëse përdoruesi më aktiv i web filtrimin e informacioneve dhe merr vendime se paraardhësit e saj, është e vështirë për të komunikuar në jetën e vërtetë. Plus, skanim konstante e gjithnjë në ndryshim pjesë të informacionit shkakton stresin dhe madje edhe dëme të lidhjeve nervore të aftë në tru.

Megjithatë, ka ekspertë që besojnë në ndikimin pozitiv të internetit në tru. Ata besojnë se lidhjet ndonjë mbingarkesë informacioni nervore nuk mund të ndryshohet, dhe tifozët ulen në rrjet sukses trajnojë ato qendra të trurit që lidhen me marrjen e vendimeve dhe logjikës.


Aftësitë e fituara lejojnë më të shpejtë për të gjetur një rrugëdalje nga çdo situatë të vështira në problemet e përditshme, dhe jeta prandaj shumë më të lehtë.