Korrigjimi i kafshimit


 • Cilat janë pajisje moderne korrigjim kafshoj
 • Cilat janë të mirat dhe të këqijat e formatimin e teksteve

 • Në kundërshtim me besimin popullor, dhëmballë ende nuk ndërfutur me kocka e nofullës. Vetëm të çrrënjosur ajo mbahet në mënyrë të vendosur në vrimë dhëmb fibrave hollë e indeve lidhës. Këto temat janë elastike në hendekun e ngushtë në mes të murit të kockave dhe rrënja e dhëmbit. Dhëmbët janë në gjendje për të lëvizur në mënyrë të pavarur në shpërthim.

  Ata janë të nënshtruar ndaj forcave të aplikuara në mënyrë specifike për të ndryshuar gjendjen e tyre. Kur muri i vrimë të presionit të vogël e dhëmbëve të gjatë në këtë pikë ajo zgjidhë, duke hapur hapësirë ​​për lëvizjen e dhëmbëve.

  Në anën tjetër, ku fibrave shtrirë e indeve lidhës, i formuar props të reja kockave, dhëmbëve që nuk e japin atë përsëri, të marrë vendin e saj.

  Kjo pronë biologjik shumë mirë që vazhdon gjatë gjithë jetës. Pra, natyra ka marrë kujdesin për të abuzuar për atë në pjesën e dhëmbëve ka qenë gjithmonë një mundësi për të eliminuar këtë padrejtësi. Me, natyrisht, profesionistët.


  Cilat janë pajisje moderne korrigjim kafshoj

  Pajisje për malocclusion korrigjimin e ndarë në dhëmbë mekanike shkaktojë vështrim të mirë përmes burimeve dhe kthesa presion, dhe funksional - të ndikojë muskujt e rajonit Maksilofaciale dhe gjuhës.


  Njohur Fundit trajnerët dhe e mirë, në qoftë se fëmija është 7-10 vjet. Ata mund të stimulojë ose ngadalësojë rritjen e nofullës, ndryshoni gjerësinë dhe formën e qiellit nofull.

  Mjete mekanike, nga ana tjetër, janë të ndarë në sistemin e lëvizshëm dhe jo të lëvizshëm për të korrigjuar pickim.

  Sistemi i lëvizshëm

  Kjo është kryesisht një pllaka lëvizshëm, të cilat janë formë hypoallergenic plastike në nofullën e sipërme apo të poshtme. Albumi është prodhuar në mënyrë individuale nga hedh, dhe mbahen në dhëmbët e pacientit me grepa teli. Kur hahet, larja e dhëmbëve tuaj, ajo mund të hiqet në mënyrë që të veshin përsëri. Për të shpjegoj dhembet e shtremberuar ne lëvizshëm pajisje montuar kllapa tela, varet dhe burime.

  Nëse detyra e zgjeruar nofulla mes gjysmave të pjatë dhe vidhos futur të zgjerohet. Gradualisht, me zëvendësimin e kllapa në formë më të përshtatshme korrekt të dhëmbëve, sistemi hap dalje dhëmbësh.

  Këto sisteme janë të përshtatshëm për të xhiruar para se të hahet, larje dhe pastrim. Megjithatë, efektiviteti i përdorimit të lartë vetëm në fëmijët nën 12 vjet - aq kohë sa ka një formacion nofulla aktiv. Përveç kësaj, fëmijët duan për të marrë off pjatë në çdo rast dhe shpesh harrojnë të veshin atyre.

  Sistem zëvendësim dhëmb (formatimin e teksteve)

  Ka sistem jo-lëvizshëm i veprimit mekanik - sot formatimin e teksteve të njohura.

  Pajisje fikse ndërtuar në gojën tuaj për të gjithë kursin e trajtimit.

  Komponentët e saj strukturore janë ngjitur deri në dhëmbë dhe nuk tërhiqen. Edhe kur duke përdorur elemente të ndryshme të sistemit të energjisë është e rregullueshme nga një mjek.

  Në anglisht kllapa do të thotë "clip". Në fakt, ky "clip" është një konfiguracion jashtëzakonisht i ndërlikuar, një shumë të saktë dhe stoli për të zbatuar produktin.

  Formatimin e teksteve janë bërë kryesisht të pajisjeve çelik inox mjekësore. Megjithatë, ka formatimin e teksteve dhe ari me gurë të çmuar e kristaleve titan pastër të vetme, composites, qeramika, tekstil me fije qelqi të veçanta, plastike

  Nje set i kllapa përbëhet nga 20 artikujve, 10 i cili jane ngjitur tek dhëmbë sipërme, 10 - në fund me një ngjitës veçantë.

  Kllapa Doktor lidhura për çdo dhëmbi në një sekuencë, dhe pastaj i lidh ata së bashku hark, e cila është futur në një slot kllapa horizontale dhe të siguruara nga "krahë" ose tel elastik pe. Doug fikse në unazat metalike të veçantë që janë të veshur në mbështetjen - zakonisht një dhëmbë të gjashtë.

  Wire elemente lidhëse kllapa ka memorie. Ajo përcakton drejtimin e lëvizjes e dhëmbëve është vendosur në rrugën për pozicionin e duhur në gojë. Hark Wire e një seksioni kryq i një profili të caktuar për një specifik, të përcaktuar nga shkalla e tensionit.

  Tel tipar që ajo nadelastychni.

  Nadelastychni duket se ju mund të teli kjo arbitrare të prerë, bëj, qafore - punën e padobishme, ajo përsëri menjëherë kthehet në gjendjen e tij origjinale. Dhe këtu ajo është - pozita duke filluar - vendosur vetëm në kujtesë.

  Formulari mund të jetë arbitrare i mençur, por në të caktuar temperature - thonë, 36,6 gradë Celsius, teli, çfarëdo që më parë ", thotë se" merr formë dhe se ajo e kishte pyetur. Nëse keni vënë atë në frigorifer, ajo do të humbasin formën. Pastaj, ngrohur në të rinisë gojë. Ky shërim në këtë rast do të marrë në karakterin e tensionit, të detyrojë dhëmbët e tyre pozicion vijë i drejtë.

  Bracket vullneti i mjekut si në të cilat mënyre dhe në çfarë mase rrotullohen ose anim ose tilting, rotate apo që të rregullojmë një dhëmb. "Kursi" kllapa hedhur në gjeometri brazdë, e cila është transmetuar me anë të një force të jashtme. Çdo vend i caktuar kllapa e tij, unik. Ai (zakon) duhet të përputhen me profilin e telit të energjisë, por prirje në boshtin horizontal dhe vertikal duhet të jetë në pajtueshmëri me detyrën specifike të kthyer dhëmbin. Varieteteve Set grooves gjeometri dhe një grup korrespondues i kllapa të tillë që ata të mund të gjeni një të përshtatshme për absolutisht çdo rast.

  Rrjedhimisht, string pushtet përmes një grupim të vogël slot ofron presion të vazhdueshëm mbi dhëmb "e gabuar".

  Kjo vazhdimësi - ditë e natë, muaj pas muaji - nuk lë dhëmb shans dhe indet përreth për të thyer edhe pse numër i caktuar të rivendosur status quo, duke e bërë trajtim shumë efektive.


  Cilat janë të mirat dhe të këqijat e formatimin e teksteve

  Sistem zëvendësim dhëmb (formatimin e teksteve) janë më progresiv se i lëvizshëm. Vetëm pajisjet jo-lëvizshëm mund të lëvizin kabinetin e dhëmbëve, dmth pa anim, shpjegoj rrënja e dhëmbëve, shkurtojnë apo zgjasin dhëmbin përsëri dhëmbin në boshtin. Së fundi, të vetmet pajisje jo-lëvizshëm mund të korrigjuar dhëmbët pabarabartë në të rriturit.

  Disavantazhi kryesor i kllapa - ata të kushtojë. Kërkesat për materialet e përdorura në formatimin e teksteve Dentar, e përpunimit të tyre mjaft të lartë, që përcakton koston e tyre të lartë.

  Përveç kësaj, sistemet fikse të bëjë kërkesa të larta për dhëmbë të higjienës. Pas çdo vakt duhet të pastrohen nga formatimin e teksteve mbeturinat e ushqimit, nuk mund të përdoren çamçakëz dhe kështu me radhë.
  d.

  Formatimin e teksteve veshur kanë një kohë të gjatë - një mesatare prej rreth 1,5-2 vjet. Megjithatë, në qoftë se kapaciteti financiar për të bërë kuptim të pësojë këtë trajtim. Në fakt, përveç buzëqeshje të përsosur ju mund të shpëtoj nga komplekset lidhen me pamjen, dhe për të fituar besimin.

  Informacion nga artikullin "metodat moderne të korrigjimit të kafshimit."