Koralet fitojë PainTë painkillers tradicionale të tilla si aspirina apo morfinë madje jo në gjendje për të siguruar një efekt të rëndësishëm në rastet e ndryshme të dhimbjes neurologjike. Megjithatë, rezultatet e hulumtimit janë publikuar në British Journal of Farmakologji, gjeti se një ekstrakt i Capnella imbricata ose koral treelike Kenyan mund të merren me dhimbje me sukses.

Shkencëtarët nga Tajvani kanë zbuluar pronat e dobishme e drogës gjatë testeve në minjtë laboratorike.

Ne kemi vendosur tashmë disa drogë shumë efektive në bazë të substancave të përmbajtura në koralesh. Midis tyre janë barnat për trajtimin e HIV-it, që rrjedhin nga koral Karaibe.

Shkëmbinj nënujorë koral të bëjë të mundur për të trajtuar në mënyrë efektive sëmundje të tilla si ulcerat, leucemia, kancerit të lëkurës dhe sëmundjeve kardiovaskulare.

Dr. Hong Ji Wen dhe kolegët e testuar një substancë të quajtur kapnellin. Kjo substancë ishte e izoluar nga një koral të vogël të zbuluar në afërsi të ishullit të vogël në Oqeani Paqësor 33 km. në brigjet e Tajvanit.

Studimet e fundit sugjerojnë se inflamacion aktivizon qelizat mbështetëse quajtura microglia, dhe njoftime biologjikisht substanca aktive të shkaktojnë dhimbje. Kapnellin vepron në qelizat mbështetëse që rrethojnë fibrave nervore. Këto qeliza janë përgjegjës për paraqitjen e dhimbje në çrregullime neurologjike.


Njerëzit me dhimbje neuropatike shpesh vuajnë nga ndjeshmëri në rritje të dhimbjes. Mesatare prekur gjymtyrë e prekur mund të shkaktojë dhimbje. Dr. Vienna arritur rezultate pozitive nga përdorimi i kapnellina për lehtësimin e dhimbjeve.

Rezultatet e hulumtimit do të vazhdojë të zhvillojë një gamë e produkteve të bazuar në koralet që mund të shërbejë si një mjet i madh i drogës moderne për trajtimin e sëmundjeve neurologjike.

Lajme përgatitur mbi www.news.bbc.co.uk

Diskutoni komuniteteve:

  • Nevralgji
  • Pezmatim nervi
  • Dhimbja kronike