Koordinimi i lëvizjeve


 • Koordinimi i lëvizjeve
 • Rreth tru i vogël dhe ataxia

 • Koordinimi i lëvizjeve

  Kur në jetën e përditshme që ne bëjmë lëvizje të sakta, nuk do të mendoni se çka mekanizmat komplekse në sistemin qendror nervor të sigurojë ato. Njeriu jeton një jetë të plotë, vallëzimi, duke luajtur sportive mund të luajnë futboll, skate - me fun lëvizjes. Figura patinazh - një koordinim mundësitë kufi nga mendimet dhe lëvizjeve.

  Për të patur sukses, një burrë nga trajnimi rigoroz arrin një shkallë të lartë të kontakteve të qelizave nervore në pjesë të ndryshme të trurit. Ky sukses në zhvillimin e këtyre marrëdhënieve mund të arrihet vetëm në një moshë të re kur sistemi nervor është shumë neyroplastichnosti.

  Neyroplastichnosti - një pronë të sistemit nervor perestoyuye nga ndikimet e jashtme ose vetë aktivitetit të "brendshëm", të tilla si gjatë një serie të përsëritur lëvizjet e caktuara kur duke luajtur një instrument muzikor ose sport. Neyroplastychnosty Pronës nënvizon aftësinë e njeriut për të mësuar përmendësh dhe të luajtur. Për të formuar një aftësi që zakonisht kërkon një seri të repetitions e ndikimit - ajo fillon në qendrore proceset e sistemit nervor që të çojnë në rirregullimit. Si rezultat, midis qelizat e sistemit nervor qendror formuar një kontakte reja ose aktivizuar vjetra. Nëse indin e prekur nervore, këto kontakte nuk janë të formuar dhe zhvilluar ataksi.  Rreth tru i vogël dhe ataxia

  Për koordinim në trurin e njeriut përgjegjëse mënyrë të shumë strukturave komplekse të ndërlidhura të cilat, në veçanti, strukturat e ndryshme të trurit dhe palcës kurrizore, qelizat shqisore, të vendosura në muskujt, kockat dhe shtresat e thella të lëkurës dhe nerva, tyre lidheni.

  Tru i vogël është një person brenda kafkës në fossa pasmë kafkës, përafërsisht në vendin ku të gjithë mund të përcaktohet pa vështirësi në krye. Tru i vogël ka dy hemisferat, tri palë e këmbët, me të cilën ajo është e lidhur me strukturat e tjera të trurit dhe të ashtuquajturin krimb.

  Hemisferë në më shumë përgjegjës për lëvizjet sakta dhe harmonike e gjymtyrëve, dhe krimb - mbështetje për sjellje dhe ekuilibër. Kur një tension e një njeriu të disa grupeve të muskujve ndërsa kryerjen e lëvizjeve të qëllimta ose postures mbështetur tru i vogël merr impulset nervore nga një pjesë e lëvore cerebrale, e cila është përgjegjëse për lëvizje, si dhe muskujt dhe tendons. Kjo është "analizat" e tyre dhe boton "përgjigje" e tij, e cila shkon si të trurit dhe trupit. Kështu koordinimin e lëvizjeve. I tërë sistemi si një e tërë "rregullon" të punuar muskujt kështu që është e qartë, harmonike, e bukur - të dy skaters.

  Termi "ataksi" në kuptimin literal të fjalës do të thotë "një rrëmujë", "konfuzion", "konfuzion", "konfuzion"; në këtë kuptim ajo ka qenë përdorur që nga koha e Hipokratit për mjaft kohë. Në të vërtetë, ataksi - një shkelje të një-fazë të koordinuar punën e të gjitha grupeve të muskujve, që shpesh zhvillohet për shkak të koordinimit të dobët të lëvizjeve të sistemit nervor. Kjo rënie mund të lidhë ndonjë të këtij sistemi kompleks, në varësi të asaj ataksi ndarë në lloje të ndryshme.

  Informacion nga artikullin "ataksi Fridreyha"