Konflikti në faktorin Rh


 • Konflikti rezus
 • Trajtimi i konfliktit Rh

 • Konflikti rezus

  Edhe para se të planifikuar grua të shtatzënisë duhet të mësojnë Rh dhe Rh njeri. Rh faktor - një proteinë gjendet në sipërfaqen e eritrociteve (qelizave të kuqe të gjakut). Nëse një person është kjo proteinë, atëherë ajo është Rh-pozitiv, dhe në qoftë se nuk ka asnjë proteinë në gjak, ajo konsiderohet Rh negativ. Rreth 85% e njerëzve Rh pozitiv dhe vetëm 15% - Rh negative.

  Është e rëndësishme që faktori Rh në femra. Nëse gruaja i një faktor pozitiv Rh, dhe njeriu gjithashtu pozitiv apo edhe negativ, kjo nuk do të çojë në pasoja.

  Vështirësitë lindin vetëm në qoftë se një grua ka një faktor negativ Rh dhe burri i saj Rh pozitiv dhe nëse fëmija trashëgojnë Rh baba. Ajo është në këtë situatë është rreziku i konfliktit Rh.

  Baza e konfliktit Rh është se fëmija do të jetë gjaku i papajtueshëm me gjakun e nënës. Proteina është i pranishëm në gjakun e foshnjës (Rh pozitiv) fillon të hyjë në trupin e nënës dhe trupi i saj fillon të perceptojnë fëmijën si një objekt të huaj dhe prodhon antitrupa mbrojtëse për të. Këta antitrupa kanë filluar të depërtojnë në gjakun e fëmijës dhe të shkatërrojë qelizat e kuqe të gjakut fetale. Kur qelizat e kuqe të gjakut janë shkatërruar dhe janë ndarë një substancë të quajtur bilirubin.


  Në sasi të mëdha ajo mund të ndikojë në shëndetin e fëmijës.


  Trajtimi i konfliktit Rh

  Probabiliteti që një fëmijë do të trashëgojnë babain Rh pozitiv është 50%. Edhe nëse kjo ka ndodhur, mjekësia moderne është në gjendje për të parandaluar konfliktin Rh.

  Gratë shtatzëna kanë më shumë kontroll mbi shëndetin e tyre dhe shëndetin e fëmijës së tyre. Gjatë shtatzënisë, një grua duhet të jetë shpesh dhuroni gjak, në mënyrë për të zbuluar nëse antitrupat në trupin e saj dhe se si të ndryshojë numrin. Gjatë shtatzënisë, pas lindjes së fëmijës ose të të shtatzënisë ndërprerë grua mund të hyjë Antirhesus globulin imun. Ky medikament lidhet antitrupa në gjakun e gruas dhe heq ato nga trupi i saj.

  Edhe në qoftë se të drogës nuk është administruar, dhe gruaja nuk ishte e regjistruar në klinikën antenatale dhe fëmija i palindur zhvilluar probleme shëndetësore, në këtë rast, ajo e bën transfuzion gjaku.

  Mjekësia moderne nuk qëndrojnë ende. Mjekët dhe shkencëtarët janë vazhdimisht në kërkim të mënyrave të reja për të zgjidhur këtë problem. Mos u shqetësoni nëse ju keni një faktor negativ Rh. Ndiqni të gjitha mjekun e dhe ju keni për të lindur një fëmijë të shëndetshëm.

  Informacion nga artikullin "konflikteve rezus"