Kontraceptivët për burrat - Efikasiteti njëqind për qindSipas Journal of Clinical endokrinologjisë në studimet e kryera në Kinë, vetëm një njeri ishte babai i njëqind, ndërsa nën ndikimin e drogës. Gjashtë muaj pas ndërprerjes së injeksioneve të gjitha parametrat e spermës janë kthyer në normale.

Qendrat Punonjësit mbi planifikimin familjar pranua me kënaqësi rezultatet e kërkimit. Ata shpresojnë se duke pasur këto injeksione do të japë çifteve të reja një zgjedhje më të madh të mënyrave për të parandaluar shtatzëninë dhe rrisin përgjegjësinë mashkull në çështjet e kontraceptivëve.

Megjithatë, ju duhet për të shpenzuar disa kërkime më shumë për të konfirmuar sigurinë e drogës.

Përpjekjet e mëparshme për të përdorur këto mjete kontraceptive përfundoi me dështim, për shkak të numrit të madh të efekteve anësore të tilla si ndryshimet e shpeshta të humorit dhe ulur makinë seksi.

Përkundër faktit se droga ka efekte serioze anësore, pothuajse një të tretën e 1045 njerëzve të përfunduara përpara afatit 2,5 - studimit vjeçare të tyre.

Hulumtuesit kinezë besojnë se kjo mënyrë kontraceptive është shpërndarë gjerësisht në 5 vjet.

Dr. Lawrence Shaw Qendra për riprodhues Shëndetësisë Mbretërinë e Bashkuar beson se me futjen e input testosterone në meshkuj do të jetë një alternativë për të prezervativëve.


Megjithatë, pavarësisht nga metoda e re të parandaluar shtatzëninë, do të vazhdojë të jetë e nevojshme prezervativë, pasi ato janë një pengesë të efektshme kundër infeksioneve, sëmundjeve seksualisht të transmetueshme.

Lajme përgatitur mbi news.bbc.co.uk