Contracture në ngarkesë


 • Contracture - një sëmundje "vizochnykiv"
 • Parandalimi i contractures në "vizochnykiv"

 • Contracture - një sëmundje "vizochnykiv"

  Në të gjitha format e paralizë, si dhe amputimin e gjymtyrëve shpesh duket contracture, që kufizojnë lëvizjen e përbashkët. Ata lindin si pasojë e pacientëve të zgjatura të pasurive me poliomelitit, paralizë cerebrale, artrit, me lëndimet dhe sëmundjet e palcës kurrizore. Fjala "tkurrje" e përkthyer si "rezistencës". Nëse një fëmijë pas poliomielitit vazhdimisht zvarritje me gjunjë këmbët prirje paralizuar, ajo është formimi i contractures të hip, gju dhe kyçin e këmbës nyjeve.

  Ata mund të zhvillohet në njerëz, ka pasur marrëdhënie seksuale gjatë në shtrat, FA SHAT veçanërisht mbulesë suva për thyerje të gjymtyrëve, ose në një tuberkulozi krevat suva të shpinë. Për lëndimet e contracture qafës së mitrës mund të ndodhë në të gjitha nyjet jo vetëm këmbët, por duart.

  Kur paralizë i dobët, për shembull, në rastin e lezioneve të palcës kurrizore në nivelin e mesit, flexor dhe muskul zgjatues muskujt e këmbëve në mënyrë të barabartë të relaksuar, dhe shfaqjen e ngurtësi të përbashkët është më pak të ngjarë, por jo e pamundur. Por me forma të spastik, të tilla si paralizë cerebrale, dhe në sheynikov spynalnykiv-hrudnyka tonin e muskujve flexor, zakonisht më shumë se extensors.


  Nuk është një fenomen i të ashtuquajturit mosbalancim muskujve, në të cilat janë vazhdimisht në gishtat e tyre flexors shkurtohet gradualisht, shtrirë tendons dhe nuk lejojnë shpjegoj përbashkët.

  I zgjatur fiksim i përbashkët shkakton një ndryshim në indet e buta përreth gilcë, ligaments bllokuar kripëra, dhe i përbashkët është edhe më pak të lëvizshme. Mënyra më e zakonshme është formuar contracture përkulje, të cilat, për shembull, nuk do të bëj në hip përbashkët dhe poshtë në barkun e tij në kofshë ose këmbë krijon një vonesë si balerinë në Pointe, një pozicion që nuk do të dalë në të ardhmen, edhe nëse paralizë të shkuar.

  Është e rëndësishme të bëhet dallimi vetë spasticity, ngurtësi të muskujve që është, duket nga ngurtësi të përbashkët dhe contracture.

  Nëse zgjatur përpjekje të përbashkët fillimisht nuk bëj, dhe pastaj ende e ekspozuar, dhe varg e levizjes se është i afërt me normale, është e mundshme që kemi të bëjmë thjesht me spasticity. Pra, natyrisht, kur ju të përpiqen për të qëndruar deri në kolinoupori të zgjasë disa minuta për të viçin muskujt-flexors nën trupin e ngarkesës të dobësuar, dhe këmbët e shtrembëruar të gjithë këmbën në mënyrë të vendosur në tokë. Por në qoftë se ju nuk mund ta shpjegoj të përbashkët edhe gjatë përpjekjeve të zgjatur dhe më pas duke i dhënë një të ngrohtë, zbutës në fuqi, atëherë i përbashkët ka zakontrakturen.
  Parandalimi i contractures në "vizochnykiv"

  Si për të parandaluar shfaqjen dhe zhvillimin e contractures?

  Përsëri, kjo është veçanërisht e rëndësishme në paralizë pavullnetshëm. Mbani në mend se shqiptuar spasticity në lezione të shtyllës kurrizore të shfaqet menjëherë, por pas disa muajsh e paralizës, por kjo nuk do të thotë se ajo duhet të presim duarkryq. Para së gjithash, ju duhet të ndiqni të drejtën, shpjegoj dmth, pozita e gjymtyrëve. Mos lejoni që pacienti të shtrihen në anën e gjatë të këmbëve lakuar përdredhur - gjunjë veç e veç, duke vënë një jastëk mes tyre. Në të vërtetë e di se jashtë në anën e shumë të papërshtatshme për spynalnykiv freskët - është më mirë për të shtrihen në shpinë me këmbët drejt dhe holluar pak dhe këmbët e ngritura, kokëfortë si një bord ose fanerku.  Kur pacienti qëndron në barkun e tij, edhe më të mirë dhe më të sigurt nga bedsores, sipër dhe poshtë gju rrit vend, dhe nën gjinjtë - jastëk të madhe ose në mënyrë specifike rrëzuan kuti trekëndore. Kjo është për të siguruar që shpinë kraharorit ishte parashikimi, dhe më pas nuk ka zhvilluar lakim e saj - kyphosis. Këmbët duhet të ul receptorin e telefonit mbi shtrat.

  Në qoftë se ju uleni në një karrocë, atëherë frikë zhvillimi i contractures të hip dhe gju nyje herë pas here vidzhymaytesya në armrests ose rrota. Përsëriteni këtë ushtrim 10-15 herë. Ajo është, siç kam shkruar, parandalimit shtesë prej ulcerat presion mbi mollaqe dhe mollaqe. Watching seri televizive, vë shtrirë këmbët e tij mbi shtrat ose kompensatë nën jastëk shtyrë në një karrocë.  Çdo ditë duhet të monitorojnë nëse ka pasur një ngurtësi në të gjitha nyjeve, dhe pa mëshirë zhvillojë të gjitha gjymtyrët, lakimi dhe straightening ato. Karakteristikat kryesore të sjelljes suaj duhet të jetë këmbëngulje, rregullsia dhe hakmarrja. Nuk do të jetë njëqind herë më keq në qoftë se të afërmit e nisur contracture, të cilat pastaj nuk arrin të shkundur çdo baltë dhe ushtrime. Dhe kirurgjia nuk ka gjithmonë të ndihmojë. Nuk është një shumë e trishtuar kur shërohet nga lëndimi ose sëmundjeje, fizikisht njerëzit e shëndetshëm mund të ulen të qetë në një karrocë fëmijësh, të lehtë për të marrë në makinë dhe për të përzënë apo të luajnë sportive për shkak të contracture pakthyeshme.

  Unë një herë u takuan një "derdhur" djalë nga Minsk dhe filloi të ngre zërin e tij për të bërë ski, tobogganing, por kishte për të tërhequr sepse ai ishte një tkurrje e fortë e hip përbashkët.

  Ka një metodë të veçantë për parandalimin dhe eliminimin kontrakturave pjezë në formën e pasiv komplekse (kryhet nga një instruktor ose një relative) ushtrime. Për fëmijët tserebralnikov këtë kompleks shumë individ, dhe prindërit duhet të konsultoheni me një specialist me përvojë në terapi fizike dhe djeg të gjitha ushtrimet në një fletore ose kasetë. Teknikë kryesor i ushtrimeve që shtrihen është shkurtuar muskujt dhe tendons.  Informacion nga neni LI Indoleva "Të jetosh në një karrocë."