Rregullat e sigurisë lentet e kontaktit


 • Zakonet e rasteve
 • Chistyulya më mirë shihet
 • Si për të shmangur probleme?
 • Gabime të mëdha kur duke përdorur lentet

 • Kjo është e kuptueshme: nuk kornizë
  Parandalimi, në hundë nuk e shtyp, çdo gjë është e qartë, të kundërta, të ndritshme, nuk
  poshtë, mos harroni tryezën. Ata mund të shkojnë kudo, të bëjë
  Sport veshin gjithë ditës, ata mund të jenë të alternuar me syze, ato reduktojnë
  Rreziku i progresion sëmundje (miopi) - avantazhet peshë. Megjithatë,
  lente - është ende subjekt i këtyre palë e tretë dhe, në qoftë se nuk është në gjendje me
  aplikojnë ato të saktë, të mirat mund të kthehet në dhe të këqijat
  manifestohet si acarim, alergji, infeksionet dhe inflamacionet,
  Sytë e goditura.


  Zakonet e rasteve

  Nëse
  Ju vello para syve pas ditës së parë të lenteve të veshur - kjo nuk është e
  do të thotë që ju janë të kundërindikuar. Më shumë gjasa, ju vetëm
  zmadhuar dhe dukej e paqartë për shkak të pamjaftueshme
  i oksigjenit tek kornese.

  Të mësohen për lentet duhet të jetë gradual. Në
  Dita e parë e veshur ato rekomandohet vetëm një orë, i dytë - 1,5
  orë, në të tretë të - 2 orë. Herën tjetër lente veshin rritet në
  gjysmë ore në ditë. Sa lente mund të vishen gjatë ditës - varet
  e individit dhe të ndjenjave të tij. Disa janë 6-8 orë, të tjera
  të ndjehen orë mëdha dhe 15-16.

  Opsioni më i mirë është
  veshur lente për 10-12 orë, gjatë së cilës kohë ju dhe punë themelore


  koha për të bërë sytë dhe bëj asnjë të keqe. Maksimale është koha
  veshur lentet e kontaktit, pasi që pacienti ka mjegull
  para syve, nuk zhduket pas heqjes së lenteve për 10-15 minuta.
  Nëse ndonjëherë ka pasur një shtet i shënim
  sa kohë keni qenë me këtë lente pa hequr dhe të përpiqet,
  në më shumë situata të tilla nuk do të përsëritet.

  Jo
  Mos harroni të hiqni lente veshur ditë para se të shkojnë në shtrat për të shmangur
  mangësi oksigjen, të cilat mund të shfaqen në të mbyllura
  moshat 10-15 minuta.

  Heq dorë
  duke përdorur lentet nëse ju inflamacion ndonjëherë për shkak të alergji,
  konjuktivit, infeksionet bakteriale, si dhe rrit ose nëse

  Prodhimi reduktohet nga lotët dhe material i yndyrshëm pakompensuar
  glaukoma.
  Subluxation e lente dhe hedh një sy kënd prej 15 gradë -
  gjithashtu Kundërindikimet për lentet.

  Nëse blepharitis dhe demodicosis veshin
  lentet e kontaktit në parim, por nëse sëmundja përkeqësohet atë
  për trajtimin e lente kanë të dhënë. Nëse blepharitis dhe
  Simptomet e "thatë" sy nevojë më të pastër dhe dezinfektoj lente ose
  lente përdorim një ditë dhe lotët artificiale. I mprehtë
  sëmundjet inflamatore të veshur lentet e kontaktit edhe përfundon
  për të kuruar.


  Chistyulya më mirë shihet


  lente vetëm të ju sjellë një pamje të qartë dhe jo një bandë e problemeve për to duhet

  Treat. Kënaqësia nuk është i lirë, por për të shpëtuar atë
  Ju nuk mund të. Kontejnerët e çimentos duhet të ndryshohet sa më shpesh të jetë e specifikuar në
  udhëzime. Përndryshe lente ju mund të shlyejnë të panevojshme
  bakteret, kërpudhat apo diçka e thjeshtë që rozrostutsya parë
  në shumicën e lente, dhe pastaj të kalojë në sy.

  Lezionet e kornesë,
  për shembull, mund të shkaktohet akantameboy - njerëzve të zakonshëm ujë
  pse jo vetëm të përdorni ujë të pastër kontejnerët dhe lentet
  por nuk e veshin ata me duar të lagura. Në përgjithësi, më shumë se 105 të njohur
  Llojet e kërpudhave që teorikisht mund të çojë në sëmundje.


  Si për të shmangur probleme?

 • e drejtë
  marr lentet e kontaktit, kështu që ata nuk shkaktojnë përhershme
  Lodhje sy, ajo mund të çojë përfundimisht në
  progresion e sëmundjeve të syrit;
 • e drejtë
  veshin dhe për të hequr lente për të shmangur lëndimit sy. Erdhi nën
  lente trup i huaj mund të çojë në erozion të kornesë;
 • Shmangni kruarje lente vetë thonjtë;
 • mbajnë lente me pėrshkueshmėrisė të mirë të gazit, madhësi të pastër dhe të përshtatshme, për të shmangur sindromi i "syve të kuq";
 • NUK
  Përdorin të njëjtën zgjidhje dy herë. Jo të lente perenoshuyete mbi
  Afati i fundit për të shmangur edemë corneal, manifestohet

  zatumanyvanyem periodik apo i përhershëm, imazhi i butë.
  Zgjatura veshur lentet e pista mund të çojë në folikulare
  konjuktivit për shkak të shkeljes së përgjigjes imune ndaj produkteve zbërthyes
  Proteinat që grumbullohen në lente kontakti dhe sindromi i "thatë
  sytë ";
 • Lani duart tuaja dhe fshij ato thatë çdo herë para se veshja dhe heqjen e lente;
 • NUK
  përdorin lente kontakti gjatë ftohjet dhe infeksionet e tjera
  sëmundjet, si në këtë periudhë mund të shkaktojë komplikime të syve;

 • Shfaqja e syve të kuq, acarim i tyre, ndjenja trupi i huaj
  hiqni lente sy dhe së shpejti do të kontaktojë

  okulist. Në mungesë të ndonjë ankese gjithsesi
  kërkohet çdo vit vizitojnë një okulist dhe të kontrolluar cilësinë
  vizioni i tij.
 • Zgjedhja e lente
  të mëdha, lentet e vështirë e kontaktit të çdo dizajn me i larti
  pėrshkueshmėrisė oksigjenit, lentet e kontaktit të buta janë planifikuar zëvendësimin,
  lente tradicionale të buta me zëvendësimin e 6 muaj ose më pak,
  sverhpronitsaemye lente Hydrogel silikoni oksigjen përditshme ose
  veshin vazhdueshëm me zëvendësimin nga 2 javë deri një muaj.


  Gabime të mëdha kur duke përdorur lentet

 • Lentet e përdorimit në kohë më të gjatë rekomanduar nga një mjek;
 • përdorin zgjidhje që kanë skaduar;
 • nuk ka ndryshime përditshme dezinfektimin zgjidhje në lente enë;
 • shishe e hapur e zgjidhjes lënë pas përdorimit;
 • përdorin për kontejnerë larëse mos e bëni zgjidhje të veçantë, dhe ujë të thjeshtë;
 • ndryshojë enë të paktën çdo tre muaj;
 • fle në lente nuk kanë për qëllim të jetë i veshur tërë kohës;
 • trajtimit të lente pa mend, duke dëmtuar sipërfaqen e tyre;
 • Perdorimi i lente kontaktit në prani të sëmundjeve inflamatore të syrit (conjunctivitis, blepharitis) në fazën akute.

 • Të gjitha më lart vlen për lente kozmetike.