Lentet e kontaktit mitet dhe gabimet Pjesa 2


 • Numri Miti 9
 • Numri Miti 10
 • Numri Miti 11
 • Numri Miti 12
 • Numri Miti 13
 • Numri Miti 14
 • Numri Miti 15
 • Numri Miti 16
 • Numri Miti 17
 • Numri Miti 18

 • Miti № 9. Të përdoruesve të lentet e kontaktit nuk mund të përdorin grim

  Ju mund. E vetmja gjë për të kujtuar - është në lidhje respektimin e të drejtës për të bërë atë: Vendos make-up pas vënë mbi lentet e kontaktit dhe hiqni lentet e kontaktit YTE para se të del me të larë grim. Aerosols Duke përdorur (Hairspray, etj), mos harroni të mbyllni sytë tuaj për të grimcave të vogla të llak nuk e kam marrë në sipërfaqe të lente.


  Miti № 10. Ngjyra Lente E janë të vetmit që kanë probleme vizion

  Lentet e kontaktit me ngjyra janë në dispozicion me një fuqi të caktuar optik për korrigjim vizion dhe pa.
  Prandaj, njerëzit me shikim të shkëlqyer mund të përdorin lentet e kontaktit me ngjyra. Por edhe në qoftë se ju nuk keni nevojë korrigjim vizion, lentet e kontaktit me ngjyra duhet të jetë i veshur në mjek-specialist. Mos harroni se, si çdo lentet e kontaktit, lente me ngjyra të kërkojnë kujdes të duhur.


  Miti № 11. All con Stroke njëjtat lente

  Nuk është e vërtetë. Zhvillimit të teknologjisë në fushën e lente kontakti mund të ofrojnë përdoruesve një gamë të gjerë të produkteve me prona të ndryshme. Ndër shumëllojshmëri të lente ekzistuese mund të ndahen në dy kategori kryesore: lente veshin e përditshme dhe lente zgjatur veshin (pa heqjen e natës).


  Ka karakteristika të veçanta të syve, nevojat e ndryshme për korrigjim vizion, stil jeta është gjithashtu e ndryshme në njerëz të ndryshëm, kështu që ju duhet të konsultoheni me një mjek specialist dhe i bie në lente janë të durueshëm mirë të përshtatshme individual.


  Miti № 12. lartë përmbajtjen e ujit e materialit lente kontakti, më shumë oksigjen hyn në sy

  Një keqkuptim shumë të zakonshme. Lentet e kontaktit janë një brez i ri i materialit silikonhidrohelevyh është kaluar në kornea shumë më tepër oksigjen, edhe pse përmbajtja e ujit janë më të ulëta se më tradicionale të buta lente Hydrogel.


  Miti № 13. lente Kontaktoni nuk mund të sigurojnë vizion të mirë të mjaftueshme - si syze

  Ne shpesh shohim situatën e kundërt. Duke qenë drejtpërdrejt në korne dhe lentet e kontaktit korrigjimi vizion drejtpërdrejt në sipërfaqen e syrit, në vend se në një distancë prej 10-12 mm, pikë qelqi, kështu që në shumë raste, cilësi të lentet e kontaktit në shumë më të mirë dhe nuk ka devijime optike (artikuj reduktimin, etj) .

  Ndryshe nga syze, lente të sigurojë një vështrim të gjerë dhe vizionin periferike, pa marrë parasysh drejtimin e shikimit, që nga lentet e kontaktit lëvizin me syrit. Përveç kësaj, lentet e kontaktit nuk i errët nuk bien nga hunda, jo thyer, ata nuk janë derdhje shi. Në çdo lloj lente kontakti sport shumë më e lehtë për të shënuar.


  Miti № 14. Unë nuk mund të mbajnë lente kontakti sepse unë kam astigmatizëm

  Në lentet e fundit të kontaktit për astigmatizëm prodhuar një numër të kufizuar të materialeve, por risi e kohëve të fundit vjet kanë ndryshuar situatën. Astigmatizëm nuk është më një pengesë për të veshur lentet e kontaktit, pasi që nuk janë lentet e kontaktit Toric.


  Miti № 15. lente unë largpamje, kontaktit dhe mua për ndonjë gjë - unë përdorin syzet vetëm për lexuar apo duke punuar në kompjuter

  Ka mënyra të ndryshme të korrigjuar kontakt Largpamje (kur ka një gota nevoja për punën e afërt) - për shembull, e ashtuquajtura korrigjim "monovizhn" kur sytë majtas dhe djathtas janë të krahasohen lentet me fuqi të ndryshme optike.

  Korrigjim "monovizhn" jep rezultate të mira në largpamje e hershme (mosha mesatare e 45 viteve).

  Ka lente me dy vatra të veçanta me zona të veçanta për larg dhe afër distanca, duke siguruar përdoruesve një vizion të qartë në kushte të lehta të ndryshme. Kështu, largpamje nuk është një pengesë për të veshur lentet e kontaktit.


  Miti № 16. Unë kam pak të mbajnë lente kontakti

  Nuk ka kufizime moshe, përdorimi i lenteve të kontaktit mund të të dy fëmijët dhe të rriturit. Studimet e fundit kanë treguar se në mesatare, adoleshentët të fillojnë veshur lentet e kontaktit që prej 13 vjetësh. Lentet e kontaktit janë metodë jashtëzakonisht i përshtatshëm i korrigjim vizion për të rinj të angazhuar në sport të ndryshme dhe kohë të lirë të përkushtuar shumë në kohë.


  Miti № 17. Unë jam shumë e vjetër për të filluar duke përdorur lentet e kontaktit

  Njerëzit e të gjitha moshave mund të gëzojnë përfitimet e sigurimit të lentet e kontaktit. Kufizimi i vetëm mund të jetë contraindications për lente veshur, shpesh të lidhura me moshën apo llojit të lentet e kontaktit.


  Miti № 18. lente Kontaktoni kushtojë një pasuri

  Në fakt, kostoja e lentet e kontaktit është shumë më e ulët se sa njerëzit e përdorur për të menduar. Zhvillimi i teknologjive të reja, përdoruesit mund të zgjedhin nga një gamë të gjerë të lentet e kontaktit në treg - në varësi të llojit dhe frekuencën e lente zëvendësim. Specialist mjek do të ju ndihmojë të zgjidhni lente janë më të mirë në stilin e jetës tuaj, duke siguruar korrigjimin e nevojshëm vizion dhe buxhetin tuaj.

  Lexoni fillim

  Diskutoni komunitetin