Kontaktoni korrigjim i një fëmije me ambliopia


 • Çfarë kontakt i mirë korrigjim vizion lente fëmijë
 • Lentet e kontaktit me ambliopia
 • Përzgjedhja e lente kontakti mjek

 • Çfarë kontakt i mirë korrigjim vizion lente fëmijë

  Çfarë fëmijë kthjellët, e cila duket të jetë pika e nevojshme, por shokët e klasës qesh me të, keqkuptim "njeri me syzet"? Çfarë mund të rekomandojë një specialist? Doktor pak i zënë ngushtë dhe tha se në qoftë se syzet janë të nevojshme, prindërit mund të shpjegojë fëmijës pse ata duhet të vishen. Është për të ardhur keq që kjo bisedë e kishte harruar lentet e kontaktit - në fakt shumë fëmijë ata mund të ndihmojnë. Mendimi i tij në përdorimin e lenteve të kontaktit në përgjithësi dhe me sëmundje të tilla si amblyopia, në veçanti, është i ndarë MD Nina Leodorovna Plyhunova.

  Duke folur për korrigjim vizion cilësi, korrigjim i kontaktit mund të konsiderohet një nga metodat më efektive. Lente kontakti, duke qenë drejtpërdrejt në sy, ajo krijon një sistem të vetëm optik, duke eliminuar kufizimet e fushave vizuale dhe shtrembërim optike të objekteve kur shikohet anash dhe pothuajse pa ndryshuar madhësinë e imazhit. Përveç kësaj, lente për të shmangur këto çështje të njohur "njeriu me syzet" si fogging e xhamave, pikat presion mbi hundë e veshë, dhe nuk ndikojnë në pamjen e pacientit.
  Kthehu në fund të viteve 1990, në dispozicion vetëm për shumicën e mjekëve rusë nga korrigjimin e miopi në fëmijët dhe adoleshentët ishin syzet.


  Kur u pyetën se çfarë të bëni nëse një fëmijë është gota trembur dhe për këtë arsye refuzon të veshin atyre, mjekët shrugged dhe u bëri thirrje prindërve që të jetë i rreptë me fëmijët e tyre.

  Lentet e kontaktit janë treguar për fëmijët dhe adoleshentët me çrregullime të ambliopia ndryshme thyes, aphakia (pa lente) dhe ku korrigjim spektakël nuk i jep rezultatet e pritura.

  Të optimale fëmijë në moshë për korrigjimin thyes e shkeljeve të lentet e kontaktit - 6-7 vjet. Lentet e kontaktit - Metoda më e mirë për fëmijët korrigjimin, jetese aktive, të përfshirë në sporte të ndryshme. Syzet reduktojnë ndjeshëm fushën periferike të vizionit, duke e bërë orientimi i vështirë hapësinor, kështu që ata nuk janë të përshtatshme për klasa të lëvizshme dhe ekipe sportive të tilla si gjimnastikës dhe sporteve (në këto raste pika të vetëm e vështirë për të qëndruar në urë), hokej (pikë janë gjithashtu në përputhje me një mbrojtës përkrenare) futboll.

  Gjatë lojrave të terreneve sportive syze mund të bien pluhur, mjegull dhe të çojë edhe në fytyrën e lëndimit. Në mënyrë tipike, arsyeja kryesore pse prindërit me fëmijë shpesh vizitojnë një okulist, është një humbje, thyerje apo pikat deformimi. Përveç kësaj, shpesh lentet e kontaktit të buta janë jo vetëm mjeti i vetëm e mundshme të korrigjimit të fëmijëve, por edhe një mjet për të kursyer prindërit e Financave.

  Është gjithashtu e rëndësishme që të veshur syzet, sidomos syze "forta", fëmija i identifikon fitimprurës në mesin e kolegëve, duke e bërë atë të prekshme dhe komplekset gjeneruese. Dhe se motivimi është e rëndësishme kur zgjedh lente kontakti si një metodë e korrigjim vizion.

  Ju duhet gjithashtu të marrin në konsideratë të kaluar përvojën ndoshta e ka veshur lentet e kontaktit prindërit. Nëse është planifikuar që fëmija vetëm do të mbajnë lente kontakti gjatë sportive trajnimit dhe rekreacion, duhet të zgjidhni lentet e kontaktit të buta, dhe ditë më të mirë, sepse në këtë rast problem është eliminuar mirëmbajtjen e lentet e kontaktit.

  Lentet e kontaktit me ambliopia

  Në mënyrë tipike, fëmijë të moshës shkollore me ambliopia vështirë se bien dakord për të zbatuar një nga rekomandimet kryesore të mjekut - okklyuderom afër ose suva të rrinë më mirë duke parë sy. Arsyeja është pamja elementar i vështirë dhe unaesthetic.

  Në këtë rast, si një alternativë për nënshkrimin, fëmija mund të jetë kryer me sukses penalizimi me lentet e kontaktit të buta. Penalizimi (nga frëngjisht Penalite -. Dënimi, rreptësisë), përkeqësimi i detyruar (e paqartë), syri sheh më mirë e përdorur korrigjim - një nga trajtimet më efektive për amblyopia. Ambliopia është më e zakonshme në fëmijët me hyperopia, kështu që zakonisht duhet të përshtaten të dy sytë. Forca e lente kontakti përmes të cilit zatumanyuyetsya sy më të mirë mund të shoh, duhet të jetë shumë më tepër se thyerja e saj. Kur përdorni lente të buta kontaktit për mjekun penalizimi më shumë mundësi sesa emërimin e korrigjimit syrit.

  Dallimi në lente optike të energjisë do të transportohet lehtë fëmijën. Vetëm gjë ai ka për të marrë të përdoret për të - shikoni sy të keq duke parë. Aftësia për të spiunuar sy e sheh më mirë nga lente kontakti, siç bëjnë fëmijët me syze përjashtohet plotësisht.

  Përzgjedhja e lente kontakti mjek

  Tucking lentet e kontaktit mjek udhëzojë fëmijët dhe prindërit e tyre për të kontaktuar veshin lente dhe kujdes. Mjeku duhet të bëni të sigurtë që, nëse është e nevojshme, prindërit do të jetë në gjendje për të hequr lentet e kontaktit nga sytë e një fëmije. Mjek domosdoshmëri:

 • Që të ketë kontakt të plotë me prindërit. Prindërit duhet të jenë të vetëdijshëm për nevojën për lente objektive për fëmijën e tyre, ata duhet të jenë të vetëdijshëm për të gjitha aspektet e pozitive dhe negative të korrigjimit të kontaktit.

 • Teach prindërit të mbajnë lente kontakti me fëmijën tuaj që nëse është e nevojshme ata do të mund të ndihmojë atë të vënë në ose hiqni lente kontakti.
 • Udhëzoj prindërit se si të pastër dhe lentet e kontaktit dyqan. Ajo është thjeshtësia, efektivitetin dhe sigurinë e drogës për mirëmbajtjen e lentet e kontaktit duhet të jetë i preferuar zgjidhje multifunksionale.
 • Kryerja e lente të rregullta ndryshim me të kontrollit opsional mprehtësi vizuale, duke kontrolluar çdo herë ulje lentet e kontaktit të reja. Kontrolluar saktësinë e operacionit, pastrimin dhe ruajtjen lentet e kontaktit dhe të sigurohemi se ata nuk shkaktojnë asnjë simptomë negative.

 • Informacion nga neni "Fëmijëve dhe lentet e kontaktit."