Contagiosum Molluscum si ndodh


 • Molluscum contagiosum - një sëmundje e të rriturve dhe fëmijëve
 • Ju mund të merrni të papritur
 • Dhe kur të shkoj te mjeku

 • Molluscum contagiosum - një sëmundje e të rriturve dhe fëmijëve

  Molluscum contagiosum - transmetohet me anë të kontaktit të drejtpërdrejtë (kështu emrin) sëmundje kronike virale të lëkurës në të cilat zona e prekur të lëkurës prodhuar një skuqje të lëkurës karakteristike. Disa infeksion çuditshme Emri sepse përmbajtja në nxjerrje formuar mbi puçërr lëkurës qëndron në masë të bardha i butë, të cilat mund të takohen qelizat specifike të rrumbullakosura dhe mollyuskoobraznye. Sëmurë të rriturit ngjitëse gocë deti dhe fëmijë, që virus transmetohet nga kontakti të përditshëm me lëkurën e prekur.
  Ju mund të merrni të papritur

  Të rriturit shpesh infektuar me gocë deti ngjitëse gjatë marrëdhënieve seksuale.

  Përveç kësaj, virusi mund të transmetohet gojë patogjene duke përdorur një peshqir apo leckë me një pacient gjatë gjumit në të njëjtin shtrat. Ka pasur raste të raportuara të infeksionit gocë deti ngjitëse në pishina, më shpesh infektuar fëmijët në pishinë.

  Fëmijët e infektuar me "lëkurë" gojë nëpërmjet duarve të pista, lodra - si dhe virus transmetohet mjaft e lehtë, në grupet e fëmijëve mund të ketë synime epidemisë gocë deti patogjene. Ndryshe nga shumë infeksione të tjera virale, prevalenca e gocë deti patogjene nuk varet nga rajoni gjeografik, dhe shpërthimet mund të ndodhë në të gjitha vendet.
  Patogjen patogjene gojë - patogjene vetëm për njerëzit patogjene gojë virus (Molluscipoxvirus), që i përkasin viruseve të variolar grup.

  Virus patogjenik përmban gojë ADN-së, kështu që të shpëtoj prej tij krejtësisht në fazën e tanishme të zhvillimit të mjekësisë nuk mund. Megjithatë, ju mund të vënë disa përpjekje në për të shmangur përsëritjen e sëmundjes, kryesisht i referohet mbrojtjen dhe forcimin e sistemit imunitar.

  Virus patogjenik është aktivizuar dhe gojë është shenja të dukshme klinike zakonisht kur sistemi imunitar i pacientit është dobësuar ndikimin e faktorëve negative mjedisore, sëmundjet e përgjithshme dhe faktorë të tjerë.  Nga mënyra se infeksioni gocë deti ngjitëse varet nga vendndodhja e saj - kjo është pikërisht ajo që zona të lëkurës të prekur Ying,%
  84ektsiey:

 • në të rriturit, transferimi i gojë patogjen seksualisht zakonisht ndikon vulvë, perineum, pubis, bark të ulët, kofshët e brendshme;
 • Për fëmijët dhe të rriturit të infektuar nga familje, ata nuk kanë asnjë lokalizimit gocë deti specifike patogjene, dhe mund të ndikohen nga çdo lëkurë.

 • Dhe kur të shkoj te mjeku

  Kursi i infeksionit gocë deti patogjen mund të shkojnë dy mënyra. Më të molluscum contagiosum bën asnjë problem serioz dhe të zhduket vetvetiu për rreth 2-3 muaj, ndonjëherë gjashtë muaj, në të cilën është e nevojshme trajtimi rast.  Megjithatë, në disa raste, i nxituar mund të jenë patogjene lëkurën gojë kohë të pacaktuar. Ky version i infeksionit nevojë për trajtim, që e bën mjek-dermatolog.

  Megjithatë, qasja në një mjek është e nevojshme në çdo rast. Fakti që në simptomat molluscum ngjitëse mund të jenë të hutuar me tumore beninje dhe malinje të lëkurës, dhe për të dhënë diagnoza diferenciale gocë deti patogjene vetëm mund specialist.

  Nuk është një tjetër arsye për qasje të menjëhershme për një mjek, contagiosum Molluscum në të rriturit është e kombinuar shpesh me infeksionin HIV, sepse të gjithë pacientët gocë deti ngjitëse duhet të kontrolloni për HIV.

  Përveç kësaj, vetëm një mjek mund të përcaktojë nëse pacienti është gocë deti ngjitëse në trajtimin dhe përshkruajnë terapi përkatëse.

  Informacion nga artikullin "Çfarë është molluscum contagiosum."

  Diskutoni komunitetin