Molluscum contagiosum mund të tregojë infeksionin HIV


 • Ka pasur probleme me lëkurën - perevirtesya AIDS
 • Karakteristikat e gojë patogjen
 • Trajtimi gojë patogjene

 • Ka pasur probleme me lëkurën - perevirtesya AIDS

  Sëmundjet e lëkurës - i shpeshtë në pacientët e infektuar me HIV. Një shqyrtim i 100 pacientët e jashtëm sëmundjeve të zakonshme të lëkurës janë raportuar në 92 (92%) e njerëzve. Sëmundjet e lëkurës mund të jetë manifestim i parë i infektimit me HIV dhe, përveç kësaj, tregojnë praninë e fillimit të tij jashtëzakonisht të mprehtë, atipike rezistencës klinik dhe rritjen e trajtimit. Ndër të tjera, lezione të lëkurës dhe të mukusit mund të tregojë një proces sistematik të simptomave fillestare, të tilla si infeksion apo Qregullimet në pacientët e infektuar me HIV.
  Karakteristikat e gojë patogjen


  Molluscum contagiosum - infeksion i shkaktuar poksovirusom - atje është rreth 8-18% e pacientëve me simptomat e HIV dhe AIDS.

  Edhe pse lezioneve të shkaktuara nga gocë deti ngjitëse, i janë zakonisht kube depresion në qendër të papules mish-colored, ata gjithashtu mund të ketë një pamje të pazakontë, i mrekullueshëm dhe vende të pazakonshme për të kapur një zonë më të madhe. Në infeksionit HIV, këto lezione shfaqen kryesisht në fytyrë, trungu, dhe në folds e mollaqe dhe organeve gjenitale. Shpesh ka lezione në pjesën e poshtme të fytyrës ku ata të përhapet më shumë gjasa kontribuon për rruajtje.
  Lezioni mund të jetë i madh (molusqe gjigant) ngjajnë kancerit të lëkurës, lythat e zakonshme dhe keratoakantoma dhe të shkrihej. Ndonjëherë plagë qendror i rrethuar dermatit kronike (Molluscum pezmatim i lëkurës). Me shtrëngimin e çrregullimeve imune rrit numrin e lezioneve, dhe ata bëhen të përhapur. Shpërndahen Cryptococcosis, Histoplazmoza dhe infeksion i shkaktuar nga Penicillium mameffei, ngjajnë lezione të fytyrës, të shkaktuara nga gocë deti ngjitëse.


  Trajtimi gojë patogjene

  Trajtimi përfshin Cryotherapy me nitrogjen të lëngët, curettage, përdorimi i acidit trichloroacetic dhe tretinoin, agjentëve lokalë kundër lythat heqjen duke përdorur lazer.

  Trajtimi lezione të përhapura në një infeksion të avancuar të HIV është i vështirë për shkak të numrit të madh dhe një tendencë për rikthim.

  Informacion nga neni "manifestimet e lëkurave të AIDS-it."


  Diskutoni në komunitet