Rrezik Lythat ostrokonechnaya


 • Si mund të merrni papillomatosis?
 • Si ka infeksion?
 • E gjitha varet nga imuniteti


  Si mund të merrni papillomatosis?

  Lythat gjenital ose lythat të shkaktuara nga papillomavirus njeriut. Sot ne e dimë më shumë se 60 lloje të virusit. Shfaqja e lythat - një simptomë e infektimit me infeksion gjenital HPV. Agjent shkaktar i sëmundjes transmetohet nga kontakti, dmth në kontakt të ngushtë fizike, e cila zakonisht ndodh gjatë raportit seksual.
  Nuk ka gjasa, edhe pse jo plotësisht e përjashton mundësinë e transmetimit nëpërmjet gjakut, përmes objekteve dhe rroba (nga familja) dhe ushqyerjes me gji.

  Megjithatë, mënyra kryesore e papillomatosis transmetimit është ende seksual.

  Periudha e inkubacionit për personin e papillomatosis virus është zakonisht 2-3 muaj, por në rrethana të caktuara kjo periudhë mund të reduktohet ose të shtrihet në vit. Pas periudhës së inkubacionit, rritje gjenitale e pacientit duket, i ngjan një pamje lulelakër.


  Si ka infeksion?

  Pasi në trup, është e bashkangjitur me papillomavirus qelizat epiteliale organet gjenitale, perineum ose anusit.
  Ai pastaj futur në një epitelin e qelizave dhe të ngulitur në ADN-në e saj, duke shkaktuar qeliza të funksionojë ndryshe.


  Qelizat e infektuara fillon të rritet dhe të ndarë për të formuar keratin proteinave, kështu që pas një kohë ka një shtim karakteristikë sëmundje.

  Lythat Size rrallë i kalon pak milimetra, por numri i tyre mund të ndryshojnë nga njësi për lythat qindra. Rastet kur lythat gjenitale e mbuluar krejtësisht me një organet gjenitale, perineum dhe anusit. Këto vende janë lokalizimi më tipik i lythat. Në burra, formimit të vetme, zakonisht për të gjenden në prepucit ose në sulcus koronare, gratë - në buzë Labia.

  Me veten e tyre, lythat vazhdojnë, dhe në qoftë se formuar rastësisht ose qëllimisht në vend të tyre ulcers përgjakshme dhe shëruese dobët.


  E gjitha varet nga imuniteti

  Ashtu si çdo viral manifestimeve sëmundje papillomatosis tjetër brumë të lidhur me sistemin imunitar të pacientit. Më i lartë statusi imun i personit, aq më shumë do të zgjasë dhe neznachnishe periudha e inkubacionit janë manifestime të sëmundjes.

  Pacienti ose bartës papillovirusnoy infeksione gjenitale të ndjeshëm ndaj infeksionit nga të gjitha sëmundjet e tjera, infeksionet seksualisht të transmetueshme - klamidia, trichomoniasis, ureaplasmosis etj Trajtimi i pacientëve të tilla është shumë më e gjatë, e vështirë dhe e shtrenjtë.

  Ndonjëherë papillomatosis virus zbuluar në gjakun e pacientit nga aksidenti gjatë testit (p.sh., një grua gjatë shtatzënisë) në mungesë të manifestimeve të jashtme të sëmundjes. Në raste të tilla, duhet të konsultoheni me një immunologist në mënyrën e jetesës dhe, nëse është e nevojshme, trajtim.

  Informacion nga artikullin "me strehë rrezik."