Lythat e vulvës - infeksioni më i zakonshëm seksual


 • Lythat
 • Trajtim

 • Lythat

  Lythat gjenital
  janë rritje lobed dhe si fije që ngjajnë lulelakër
  lakër. Lythat gjenital priren të grupit, me të butë
  cilësi, lagështi sipërfaqe bardha villous, baza e ngushtuar,
  madhësive të ndryshme, të dhimbshme, të shoqëruara me një erë të pakëndshme.

  Lythat gjenital mund të shfaqen në fusha të tilla si:

 • frenulum e labia;
 • Labia mëdha dhe të vogla;
 • klitoris;
 • hapja jashtëm i uretrës;
 • bigëzim;
 • Rajoni perianale;
 • Pragu i vaginës;
 • cipë e virgjërisë;
 • vaginë;
 • qafën e mitrës.
 • Nga gjerë frëngjyzak
  Lythat ndryshojnë ngushtuar bazën, strukturën lobed, e butë

  konsistencë.

  Lythat mund të transmetohet në dy mënyra - seksualisht dhe kontakt. Shumicë
  lythat infeksionet ndodhin nga persona me asimptomatik
  sëmundje. Infeksioni i porsalindur gjatë lindjes.

  Lythat gjenital zakonisht ndodhin në vende që janë të lënduar në
  marrëdhënia seksuale. Nga momenti i infektimit me shfaqjen e lythat gjenitale mund
  shkojnë nga disa javë për 9 muaj (zakonisht 1-3 muaj).

  Karakteristikat kryesore të manifestimit të lythat:

 • Arsimimi leze rozë ose mish-colored (nga 1 mm deri
  disa centimetra);
 • kruajtje, dhimbje.

 • Trajtim

  Zgjedhja e metodës


  Trajtimi varet nga lloji i lythat gjenitale, lezionet dhe prevalencës
  dëshirat e pacientit. Lythat gjenital mund të jetë i rrezikshëm, prania e tyre rrit rrezikun e
  Kanceri i qafës së mitrës. A nuk të angazhohen në vetë, aplikimin vetë
  droga për lythat rajon jo vetëm që nuk mund të ndihmojnë por të
  të shkaktojë djegie të rënda toksike.

  Prandaj, ne rekomandojmë
  mos të rrezikojnë të angazhohen në vetë-kujdesit, dhe trajtim nën mbikëqyrjen e me përvojë
  Ekspertët!