Për të pritur shumë mirë dredhinë e bacileve Koch-së


 • Miti i parë
 • Miti Dy
 • Miti Tre
 • Miti Katër
 • Miti pesë
 • Miti i gjashtë
 • Miti Shtatë
 • Miti i parë: tub erkulezom vetëm i sëmurë pa shtëpi dhe të burgosurit

  Absurditet i plotë! Në TB-infektuar (jo i sëmurë!), Eshte 95%
  të rriturit! Në veçanti numri i virusit të pranishëm në çdo -
  vetëm duke pritur në krahë.

  Shpesh sëmundja provokon sulm microbial nga jashtë
  - Komunikimi me pacientët formën e hapur të tuberkulozit.

  Aktivizon fjetur
  Koch-së bacil dhe imuniteti dobësuar, stresi, pirja e duhanit, dietë të varfër,
  hormonet, sëmundjet kronike.

  Miti i dytë: tuberkulozi infekton vetëm dritë

  TB prek mushkëritë në 95% të rasteve.

  Ajo mund të prekë çdo organ tjetër, duke përjashtuar vetëm flokët dhe thonjtë.

  Miti i tretë: nga ajo nuk mund të shërohet!

  Pjesërisht e vërtetë. Ka forma rezistente multi-drogës (MDR).
  Ajo vuri në dukje në 8% të pacientëve - shpesh ata që e hodhi për trajtim
  në gjysmë të rrugës. Për këto përzgjedhur trajtim të veçantë, por kjo nuk është gjithmonë
  efektive. Pjesa tjetër duhet për të trajtuar deri në gjashtë vjet.

  Miti Katër: tuberkulozi çon në varfëri femra

  Jo gjithmonë. Në raste të rralla, tuberkulozi femër gjenital të vërtetë kursen një grua në gjendje të ketë fëmijë.

  Mit Pesë: veten nga tuberkulozi nuk mund të merrni kancerin



  Nuk është e vërtetë. Tuberkulozi trajtohet nuk është e sigurimit kundër kancerit. Më shpesh, megjithatë, kontribuon.

  Mit Gjashtë: Vaksinimi kundër infeksionit mund të bëhet vetëm si një fëmijë

  Njerëzit vazhdimisht komunikojnë me të tuberkulozit (avokatët,
  këshilloj të pandehurit në burg, zyrtarë të TB
  klinika, të afërmit e pacientëve që jetojnë me të, dhe kështu me radhë. f.)
  në mungesë të contraindications mund të fut tuberkulozin.

  Pres
  Kështu është e pamundur - vetëm në vaksinat e veçanta të kabinetit duke pritur
  Rezultatet e tuberkulozit PPD testit. Ky test nuk do të fle në
  trupit mikrobet infektuese. Me një rezultat negativ mund

  Ekspertët do të antituberculous vaksinim. Një pozitiv
  reagim, nëse është e nevojshme, mund të caktojë kemoprofikalsinë.

  Miti Shtatë: të gjithë pacientët TB infektive

  Burimi i infeksionit është i sëmurë me formë të hapur ose aktiv
  tuberkulozi pulmonar (ashtu si ka 14 TB). Më
  Pikëzat e infektuar, kollë, teshtij, flasin
  Pacienti identifikon me tuberkuloz mikrobakterii pështymë. Më pak infeksion
  transmetohen përmes kuzhinës shtëpiake.