Për të fibrosing Alveolite rrezikshme


 • Çfarë shkakton Alveolite zhvillim fibroziruyuscheho
 • Cilat janë simptomat e Alveolite fibrosing njohin
 • Disa statistika
 • Çfarë tjetër duhet të dini për fibrosing Alveolite

 • Çfarë shkakton Alveolite zhvillim fibroziruyuscheho

  Fybrozyruyuschyy Alveolite - një proces patologjik në mushkëri. Ajo karakterizohet nga inflamacion dhe fibrozën progresiv të indit të mushkërive.
  Kur sëmundja zhvillohet dështim të frymëmarrjes.
  Faktorët e rrezikut përfshijnë:

 • tymi i duhanit;
 • pluhur metalik;
 • pluhur silikat;
 • pluhur druri;
 • asbest;
 • viruset.
 • Manifestimi kryesor fibroziruyuscheho Alveolite është zgjeruar dhe ndryshime bronkial inflamatore, veçanërisht në segmentet më të ulëta të mushkërive.


  Cilat janë simptomat e Alveolite fibrosing njohin

  Manifestimet klinike pasqyrojnë dështimin në rritje të frymëmarrjes. Ankesat e gulçim, kollë e thatë. Dridhura dhe kollë të shfaqet për komplikime.

  Fibrosing Alveolite Gjithashtu, kur simptomat e mëposhtme janë vërejtur:

 • lodhje, gjendje e sëmurë, dhemb dhimbje në gjoks
  natyra, të zgjeruara me një frymëmarrje të thellë, dhe më vonë - peshë
  trupi;
 • bronkiektazise këmbëngulës i pakthyeshëm;
 • infeksion kronik;
 • shkarkimi i purulent pështymë;
 • 40% e pacientëve rrit temperaturën e trupit;
 • progresion të ndodhë tachypnea, takikardi, cianozë, gjë e shëmtuar e gishtave si "drumsticks" (sëmundje zgjatur);
 • inspiratory të dëgjoni zërin e tipit "patate të skuqura celofan" në fazat e mëvonshme - të shëndoshë, të kujton të fërkimit me pengesë tape;
 • evoluon dështim drejtë ventricular.


 • Disa statistika

  Sëmundja është parë më shpesh në njerëzit e moshës 50 vjeç e lart.
  Në SHBA, prevalenca - 20 raste në 100 000 meshkuj dhe 13-100 000 gra; Incidenca - 11 100 000 burra dhe 7-100 000 gra.
  Në Mbretërinë e Bashkuar prevalenca - 6 raste në 100 000 popullsisë.
  Në asnjë statistika të sakta.
  Çfarë tjetër duhet të dini për fibrosing Alveolite

  Grupi kryesor i pacientëve llogari për të moshuarit, kështu që ju duhet të marrë në konsideratë probabilitetin e lartë të comorbidity e sëmundjeve të zemrës.

  Në shtatzëni, fizibilitetit dhe rreziku i shtatzanisë varet nga shkalla e dështimit të frymëmarrjes dhe terapi.


  Kur komplikimet e nevojshme terapi me antibiotikë dhe transbronhialnaya rehabilitimit.
  Kur fibrozë, "drita qelizë" dështim i rëndë i frymëmarrjes duhet të trajtojë gjendjen terren, e kombinuar me terapi simptomatike.
  Vëzhgimet në mushkëri - të paktën 1 me kohë në 3 muaj.

  Informacion nga artikullin "Alveolite Fybrozyruyuschyy."