Kompjuter dhe vizioni


 • Pse janë atje probleme?
 • Çfarë duhet të bëni?

 • Pse janë atje probleme?

  Pa marrë parasysh sa i rëndomtë ajo Dashuri, por problemi kryesor
  në organizimin e saktë të kohës së punës dhe vendin që i nënshtrohet
  masat e higjienës.


  Perceptimi i ekran ekran shumë
  ndryshëm nga leximi nga nje flete. Monitor ka shkëlqim drite e vet,
  kontrasti më i ulët dhe mprehtësi. Gjithashtu nuk është një imazh statik dhe
  dridhje.

  Gjatë numër flashes syve
  zvogëlohet si ne me kujdes të marrë informacion nga ekran.

  i kombinuar me thatësi të tepërt të ajrit në zyrë, kjo çon në
  tharje të kornesë. Kjo është veçanërisht e vërtetë për njerëzit

  përdorin lentet e kontaktit.

  Shumica e vendeve të punës
  zyra mesatar (dhe në shtëpi) organizoi plotësisht
  mënyrë të përshtatshme. Kompjuter monitor është vendosur pranë një dritare ose
  Burime të tjera të lehta, duke zvogëluar kontrast dhe
  dukuri e shoh me inat. Mobilje nuk është i përshtatshëm në person. Dhe atë
  Monitoruesit cilësi ndonjëherë i varfër.

  Shumë shpesh njerëzit nuk duan të rregulloje
  monitoruar dhe kompjuter running miri dhe me opsione të specifikuara
  default.

  E megjithatë ne duhet të kini parasysh gabuar
  organizimi i kohës (të punojnë vazhdimisht për disa orë) dhe pirja e duhanit në
  vendin e punës - cigare tymi ka efekt irrituese në sy.


  Kjo është vetëm një pjesë e problemeve arsye të shkaktojë me sytë e PC tuaj. Tani mendoj se si për të shmangur atë.


  Çfarë duhet të bëni?

  Le të fillojmë me organizimin e punës.

  Monitor nuk duhet të qëndrojë në frontin e një dritare në
  afërsia me një kompjuter tjetër apo burim tjetër drite.
  Ajo është e mirë për të përdorur visors veçanta dhe ekranet protyvidblyskuyuchi.

  Ju duhet të jetë në gjendje për të rregulluar kënd
  monitoruar anim dhe lartësinë e karrige në mënyrë që në krye të ekranit për të
  në linjë me sy, dhe distanca për të ajo ishte rreth 60 cm. Mos
  harrojmë se përsëri duhet të korrigjohet.

  Shko në parametrat e kompjuterit.

  Ajo duhet të jetë e rehatshme për ju për të vendosur leje
  ekran dhe kështu refresh maksimal. Të paktën
  Niveli i lejueshëm i 75 Hz.

  Ju gjithashtu duhet të konfiguroni gjeometria e saktë
  monitoruar dhe vendosur kontrast dhe shkëlqim. Kjo e fundit nuk është e nevojshme
  maksimizuar, dhe kur punojnë natën duhet
  jashtë.

  Shmangni skema tepër të ndritshme dhe ngjyra ngjyra, sfond kështu me radhë.

  Gjatë pushimeve, ndërsa
  që të kryejnë ushtrimin e thjeshtë: shikoni në majën e penës (ose
  gisht) ndodhet 10 cm nga hunda, pastaj të kalojnë pikëpamjen
  objekti më i largët (ose përballë dritares së zyrës).


  Përsëriteni disa herë dhe butësisht të mbyllë sytë tuaj.
  Nëse jeni të shqetësuar në lidhje me sytë e thatë (sidomos nëse veshur kontakt
  lente), përdorin pika sy lot imitator. A nuk merrni shumë
  admiroj pika snymayuschymy skuqje, të tilla Vizin, ndoshta ai squeezes
  enët.

  Ju mund të blini syze të posaçme kompjuterike. Ata të rritur kontrastin dhe preu një pjesë të dëmshme të spektrit.

  Dhe, sigurisht, nuk e harrojmë për vizitë të rregullt një okulist.