KOMPYUTER Pool


 • Teknologjitë moderne për të verbër

 • Teknologjitë moderne për të verbër

  "Vindous, Excel, shporta ..." - ndërprerë veten, murmuritje
  zë metalik me një tharë theks gjerman. Gjashtë njerëz
  duke punuar në kompjuter i përqëndruar shikimin në ekran. Por monitor
  asnjë prej tyre nuk mund ta shohin. Njeriu komunikon me makinë duke përdorur
  kuti e vogël e zezë që është në tryezë.

  Jashtë kompjuteri për të verbërit nuk është e ndryshme nga zakonisht.
  Vetëm pajisje të veçantë - "braille" ekran. Nga
  Kuti të vogël plastike spikatur këmbët, ju mund të përdorni
  Fjalët e përbashkëta të përkthehet për të "verbër gjuhës" (sipas rregullave të Braille).


  Poschupavshy ose goditjet e tyre, një person mund të lexoni shkruar për të dhënë
  komandë. Ky ndryshim në "hekurt" përfundon. Pjesa tjetër Tricks
  fshehur në software në një PC.

  Nga rruga, njerëz të trajnuar mirë verbër mund të kandidojë më të shpejtë kthjellët
  njeri. Ata që mund të plotësoni tekstin "verbërisht", e di se të shtypura
  dhjetë gishtat është shumë më e lehtë se dy. Përveç kësaj, nuk kanë nevojë
  hutuar nga puna me një mouse - të njëjtën ekip mund të marrë nga
  keyboard.


  Pas shohim se si deftly trokitur në çelësat përjetuar shkencëtarët kompjuterike, veten time
  vendosi të shkojë si një njeri "nuk e shohin se çfarë po bënte." I tastiera
  Unë e di më mirë se duart e mia.


  Por sytë e lidhin shall të shtypura
  dy fjalë unë mund vetëm pesë minuta ankthi, pas shumë
  gabime dhe gabime shkrimi. Por operacion tjetër, për shembull, të hapur një të ri
  dritare, unë do të mund të kryejnë vetëm nën mbikëqyrjen e një instruktor.

  Teknologjitë moderne të tilla si ngjyra të plotë botëror hapur njerëzve tanë
  privuar nga. Për shembull, lexuesit e ekranit program - nofullat
  shprehu gjitha tastierë të veprimit. Shtypni shkronjën "A" - kompjuter
  thotë shëndoshë. Ai presion pauzë - përgjigje: "Ndalo". Pra, i verbër
  njerëzit mund të pandihmë të bërë ndonjë punë, për shembull,
  shkruajnë letra, të krijojë bazat e të dhënave dhe madje edhe të programuar.


  dëmtime shikimi, i emëruar një tjetër program - ZoomText. Me e saj
  duke përdorur miun ju mund të rrisë çdo objekt "pazakontë" në ekran dhe
  punojnë përzgjedhje c.

  Për fat të keq, nuk ka pajisje të tjera që mundësojnë kompjuterin verbër master në Rusi
  nr. Në Shoqërinë e All-ruse për të verbërit nuk ka para për të përkthyer në rusisht
  Programet e gjuhëve të huaja. Një shumëllojshmëri e "gjëndra" që të thjeshtojë jetën
  njerëzit me aftësi të kufizuara shpesh janë arrestuar në doganë kufitare. Këto directories
  këto produkte nuk janë të shënuara, dhe ata nuk e dinë se si për të klasifikuar ato.

  Në SHBA,
  kompjuter gjeneruar, duke lejuar të verbër për të parë. Aparat TV në formën e xhamave

  lidhur tek një mini-kompjuter që mund të veshur me një rrip ose në
  qese. Kompjuter përpunon sinjalin video nga kamera dhe nga 68
  Elektroda platin futur dërgon atë direkt në tru.

  Në Izrael
  nisur prodhimi i minj kompjuter, duke lejuar popullin e verbër
  përdorni një kompjuter. Në anën e pasme të kësaj miut ka tre panele
  spikatur lëviz bastunin që përkthehet në konveks
  Braille
  Teksti në ekran monitor.
  Përveç kësaj, miu mund të sintetizohet zëri
  Raporti mbi ku kursori ekran është në objektin it
  është treguar. Sistemi mundëson të verbërit për të lexuar nga ekrani, të bëjë

  grafika kompjuterike luajtur.

  Por ekspertët kanë zhvilluar të monitoruar Agjencia Japanese Space
  Arrijnë të 3072 kunjat, duke lejuar imazhin për të marrë
  prek, duart duke prekur ekranin. Megjithatë, qartësia e imazhit është reduktuar
  në krahasim me tregon konvencionale njëqind herë.

  Informacion nga artikullit "Si për të marrë e rrjetit në të prekur?"