Kolposkopi me erozionit qafës së mitrës


 • Kolposkopi
 • Ectopia (pseudo)
 • Ectropion
 • Leukoplakia
 • Lythat
 • Cysts gjëndra të qafës së mitrës
 • Kanali polip qafës së mitrës


 • Kolposkopi  Ky qafën e mitrës studim nën një mikroskop. Një mikroskop i veçantë që na lejon për të studiuar pamjen e mitrës, i quajtur colposcope, një procedurë - colposcopy.
  Në parim, çdo gjinekolog duhet të ketë këtë metodë, sepse ju mund të shihni në gjinekologu colposcope zyra konvencionale. Në mënyrë tipike, gjinekolog përdor colposcope të thuhet është erozioni ose jo; dhe në mënyrë që të mos humbasë fotografitë, dyshues për keqdashje.

  Patologji Specialist i qafës së mitrës prodhon kolposkopinë zgjatur - dmth ekzaminimin e mitrës nën një mikroskop pas trajtimit me zgjidhje të veçantë për t'u ngjyrosur (përmban acid acetik dhe jodit).


  Ju jeni të shtrirë në karrige gjinekologjike, vënë një pasqyrë, mjeku tërheq njësinë karrige me gota të mëdha, përfshin llambë dhe duket. Kjo është colposcope. Ai mbetet jashtë, kjo ju lejon të shihni një rritje në qafën e mitrës të lëshuar.


  Procedura colposcopy është mjaft e gjatë (rreth 20 minuta), mjeku bën atë të ulem dhe në heshtje. Pra, të marrë të gatshme për një pjekuri të gjatë dhe nuk kërkoni një mjek atje. Vetëm të përgjigjem se ju vetëm mund të mbajë kur zgjatet plotësisht kolposkopinë.

  Zgjidhje parë ngjyrosur, e cila është e trajtuar qafën e mitrës - 3 zgjidhje% e acidit acetik. Ajo ka një aromë dhe mund të shkaktojë disa ndjesi shpimi gjilpërash, mjaft tolerante. Acid acetik çon në vrull të enëve të gjakut që lejon mjeku për të shqyrtuar qafën e mitrës vetë, e jo në rrjetin e saj të enëve të gjakut. Duke ngjyrosur qafën acid acetik duket si një vend i madh rozë në - të gjitha patologji ekzistues të shquar në mënyrë të qartë. Mjeku acetik acid derdh një gotë me një enë dhe pastaj thith një shtupë pambuku qafën e mitrës tuaj dhe shikon colposcope.


  Zgjidhja e mëposhtme -. V BC. Zgjidhje Lugol-së. Ai përfshin jod, por jo zgjidhje të alkoolit dhe ujë, sepse jodi nuk nibbling.

  Normale, qelizat e shëndetshme të qafës së mitrës me ngjyrë zgjidhje të jodit dhe ndryshuar patologjikisht - nuk ka. Prandaj, kjo procedurë është e domosdoshme për të parë qartë patologjinë e kufirit.


  Nëse zgjidhjet e përpunimit shkakton ndjesi djegie të rëndë - një shenjë e inflamacionit. Përqendrimet e zgjidhjeve të dizajnuara për të mos ndier, por për ngjyra. Vetëm ind i përflakur ka ndjeshmëri të lartë.


  Vetëm colposcopy zgjatur mund të ndihmojë për ta bërë një diagnozë të saktë të sëmundjes qafës së mitrës dhe të përcaktojë keqdashje e tij; kjo nuk është bërë, diagnoza është i panjohur. Erozioni - nuk është studiuar vendin e kuqe në të cilat mund të fshehin asgjë.

  Nuk Kolposkopist përdorin atë fjalë, ai diagnoza, duke përdorur terma përgjithësisht të pranuara.
  Ectopia (pseudo)  Çfarë është quajtur shpesh erozion. Prania e epitelit kolone, normalisht vendosur brenda kanalit mbi sipërfaqen e mitrës. Një model i zakonshëm në vajzat e reja, shpesh referohet virgjëreshave, duke filluar nga jeta seksuale është e komplikuar nga inflamacion.


  Shkaku më i zakonshëm - kongjenitale. Vajzat cilindrike epitelin normalisht përtej kanalit. Pastaj ajo gradualisht shkon brenda. Ky proces është gati për 23-25 ​​vjet. Ndërsa i gjithë epiteli cilindrike nuk ka shkuar brenda, ajo mbetet e dukshme në sipërfaqe - ectopia.

  Nëse ajo nuk është e komplikuar nga inflamacion, është normë fiziologjike që nuk kërkon trajtim. Shumica e fillimit të aktivitetit seksual në ektopike vendosen mikrobet, dhe ajo nuk mund të zhduket vetë dhe të mbajë inflamacion, atëherë ajo duhet të trajtohet pa marrë parasysh moshën.


  Ka shkaqe të tjera të ektopike - statusi hormonal (mosfunksionim ovarian), klamidia, herpes dhe infeksione të tjera.
  Ectropion  Një kusht që zhvillon pas lindjes - underside e kanalit cervikal jashtme. Duket ashtu si erozioni, por ka një hendek pas lindjes së mitrës, si plagët dukshme në anët e qafës. Në të kundërt, kurrë ektopike janë të vetëm.

  Ai trajtohet kirurgjike.
  Leukoplakia  Pllakë e bardhë që qëndron mbi sipërfaqen e mitrës - komplot rritur keratinization. Më shpesh një shenjë e infeksionit kronik, më e mundshme - virus. Insistojnë biopsi dhe trajtim kirurgjik.
  Lythat  Rriten cepësh. Nuk janë të dy organet gjenitale të jashtme dhe në qafën e mitrës, dhe vaginë. Një shenjë e infeksionit HPV, shkaku kryesor i kancerit të qafës së mitrës. Kur vend i qafës së mitrës kërkojnë biopsi detyrueshme dhe heqje kirurgjikale.
  Cysts gjëndra të qafës së mitrës  Në epitelin e kanalit cervikal janë gjëndra që nxjerrin mukusit.

  Kur shërimin ektopike ata janë nën rritjen epitelin normale dhe të vazhdojë të prodhojë mukozë, dhe kanalet e mbyllur. Për shkak të kësaj, ata shtrihet dhe të formojnë cysts. Ndonjëherë përmbajtja e tyre mund të infektohen dhe të acarohet. Kërkesa seksion dhe për të hequr përmbajtjen.
  Kanali polip qafës së mitrës  Rritja e epitelit kolone brenda kanalit. Arsyeja mund të jetë infektive ose tumor. Kërkon biopsi dhe heqjen.