Kur duhet alarminKur një fëmijë është i shurdhër

Parandalimi i humbjes së dëgjimit dhe shurdhim duhet të fillojë gjatë para lindjes. Prindërit e ardhshëm nuk duhet të jetë të afërmit e gjakut, në raste të tilla shpesh janë të lindur fëmijë të shurdhër. Alkooli Abuzimi mund të çojë në lindjen e një fëmije me humbjen e dëgjimit të lindura, të cilat përfshijnë keqformime të veshit, kanalin e veshit.

Duke hypoplasia sëmundje të veshit fetal mund të çojë disa gra gjatë shtatzënisë. Kjo ishte veçanërisht e dukshme ndikim negativ në 3 muajt e parë të shtatzënisë. Shkaqet e humbjes së dëgjimit mund të jetë punë e parakohshme ose të zgjatur, lëndimet e ndryshme, asfiksia fetus.

Përdorimi i barnave të caktuara gjatë shtatzënisë gjithashtu kërcënoi seancë humbjen në fetus, duke rezultuar në shurdhimit kongjenitale ose humbje të dëgjimit.

Në çdo seancë të porsalindur ulur sepse veshët e tij të mbushur me miksoidnaya indeve xhelatinoz. Me fëmijën e saj të resorption fillon për të dëgjuar më mirë. Megjithatë, zgjidhja e nganjëherë vonuar për shkak të ftohjet, si undead. Depërtimi i ajrit përmes tubit auditory në vesh ndërsa i vonuar, dhe mund të zhvillohet humbjen e dëgjimit. Kjo është arsyeja pse ajo është shumë e rëndësishme për të shmangur hipotermi, e cila është shumë e prirur porsalindur.

Nga pikëpamja e parandalimit duhet të jetë i vetëdijshëm se të shëndoshë me zë të lartë mund të shkaktojë dhimbje koke, marramendje.


Edhe humbja e përkohshme e dëgjimit. Efekti i dëmshëm për dëgjim zbukurimin e mbulesave të forta të fëmijës kreu compression (ka një ngjeshje e veshit dhe kanalit të veshit). Heqja vonë e organeve të huaj nga të veshit, defekt hundë juaj i gabuar, sistematik vetë-heqjen e squfurit komplikuar hundës frymëmarrje, lëndimet e ndryshme janë edhe shkaqet e zakonshme e humbjes së dëgjimit.

Shurdhim fituar shpesh shkaktohet nga sëmundjet infektive (shytat, gripi, epidemi meningjiti cerebrospinal, fruth i keq, fruthit), dëmtim të trurit traumatike.
Nëse parotitit (shytat) Lezioni i auditory nervore humbjen e dëgjimit është shoqëruar me zhvillimin e mëtejshëm të shurdhimit.

Dëgjimi nuk është restauruar, por për të ndaluar përkeqësim të saj të mëtejshëm mund. Në inflamacion të kuq të ndezur ethet e fytit dhe auditory tub lehtë shtrihet në veshin e mesëm dhe mund të shkaktojë ndryshime të rëndësishme, shpesh të pakthyeshme.

Gjithashtu shkaktojnë shurdhim fëmijë mund të jenë të lindura dhe të fituara anomali e veshit, plagë auditory nervore, dhe shpesh adenoids. Një nga shkaqet kryesore të dëgjimit humbje në fëmijëri është një kronike media qelbëzuese otitis. Sfond për zhvillimin e humbjes së dëgjimit janë karakteristika strukturore të veshit dhe sëmundje të fundit dhe mund të ketë një predispozitë alergjik. Ç'është ushqim.

Ndër sëmundjet që paraprijnë zhvillimin e humbjes së dëgjimit, mund të dallojë media akute otitis, infeksionet akute të rrugëve të frymëmarrjes, rëndim i sinusit kronik, sinusit.

Prindërit vetë-shëruese fëmijët e tyre me ilaçe, shpesh madje as të vetëdijshëm për efektet e dëmshme të një organi të dëgjimit. Kështu ulët mosha e fëmijë të sëmurë, ndryshimi më i theksuar dhe këmbëngulës mund të jetë çvlerësuar. Efekti negativ i drogave të ndryshme janë veçanërisht të dukshme nëse ka rëndues: prematuritetit, traumat e lindjes, sëmundjet ngjitëse, sëmundje të veshkave, mëlçisë.


Si për të zbuluar shurdhim dhe tuhovuhist

Duhet të theksohet se fëmijët parashkollorë zakonisht nuk ankohen veten e tyre për humbjen e dëgjimit, veçanërisht nëse ajo është i njëanshëm.

Sëmundja manifestohet në faktin se fëmijët nuk i përgjigjet trajtimit për ta, shpesh pyet kur flasim. Uluni afër burimit të shëndoshë, të tilla si një TV.

Njoftimi Mjaft herët e humbje në prindër të fëmijës dëgjimit janë duke përdorur metodat e thjeshta. Reagimi në tingujt e një porsalindur mund të përcaktohet nga reflekset pakushtëzuara që dalin pa brezit të mëparshëm, të tilla si mbylljen e qepallave, mydriasis zërin e papritur e fortë. Reflekset e hershme ndaj stimujve auditory janë ngacmim motor.

Ajo është gjithashtu e mundur gjiri ndërprerjen, ndjesë që mbajnë zi.

Seanca ekzaminim duhet të neglizhohet fëmijë.

Lodra kërkuara zë të ulët apo të lartë tone. Daulle dhe bas fizarmonikë kalojë të vendosur forcën mjaft të madhe. Tweeters - i trefishtë.

Në dyshimin më të vogël të dëgjimit zvogëluar është e nevojshme për të kryer një inspektim të fokusuar dhe të pyetjes në një institucion mjekësor. Nëse humbja e dëgjimit nuk është zbuluar në fazën e hershme të zhvillimit, efektiviteti i trajtimit është shumë më e reduktuar.


Shenjat e para të sëmundjeve Ent

Siç është përmendur tashmë, fëmija shpesh humbet dëgjimin për shkak të sëmundjeve të ndryshme Ent. Si në kohë të qartë se fëmija është i sëmurë?

Shenjat e dukshme të sëmundjes në një fëmijë të rrallë shihet që nga ditët e para. Në, kur e fshehur (prodromal) Periudha e kuptojnë se fëmija nuk është e gjitha e drejtë fazën fillestare, është sjellja e tij.

Në një fëmijë të sëmurë duhet të përballet zbehtë dhe i preokupuar, "rritur" shprehje. Mukoza Oral është e thatë, gjuhë të veshura.

Nastorozhytesya nëse vëreni ndonjë fëmijën merak (në foshnjat pasqyrohet në faktin se ai languidly gjiri gjoks) në qoftë se ju shihni një rënie në një shtrat të plehut organik.

Në sëmundjet inflamatore të traktit të sipërm respirator (sidomos otitis) shpesh ethe, dhimbje koke fillon, tringëllimë në veshët, të përzier, të vjella.

Informacion nga artikullin "Kur ju keni për alarmin"