Kur ka politikëÇfarë është një tik-tak

TIC Jashtë ngjashme me lëvizjet natyrore, por të ekzagjeruara. Pothuajse gjithmonë ata të fillojnë me individin. Foshnja zgjeruara injoroj. Prindërit dyshon në Ligësia e tij, abuzimit, duhet për të ndaluar grimaces, por sëmundja është përhapur, ajo lëviz poshtë. Një fëmijë tërheq hundë, "Thikat", ose kurba e hap gojën e tij, ngre kokën, shpatullat posmykuye ritmikisht podkashlivayuschih. Gjetja sytë sëmundje, hundë ose fyt janë jobindëse.

Dështimi për të kuptuar thelbin e prindërve të sëmundjes bezdisshëm, fëmija shpesh ndëshkohen.

Tiki gjatë besohet neurozë. Qetësuesve, trazirat rekomandimet dhe shmanget mbingarkimit të dhënë një efekt të përkohshëm.

Në literaturën mjekësore filluan të grumbullohen përshkrim përdoruesit kronicitetit.


Çfarë është e njohur për sëmundjen sot

Mosha e fillimit të sëmundjes 5,7 vjet në djem TIC ndodhin 3 herë më shpesh sesa vajzat, dhe më të rënda. Kusht është shoqëruar nga acarimin në vjeshtë dhe dimër. Deri në verën e TIC largohem, por kjo nuk do të shërohen. Tetë nga dhjetë pacientë për 12-13 vjet TIC mund të zhduket, por dy prej sëmundjes dhjetë nuk është "të përshkallëzohet". Kush do të ajo nuk me fat - në vitet e hershme të sëmundjes nuk mund të identifikojë. Më shumë muskujve mbuluar tykamy, më keq prognozë.


Arsye


Shkaku i sëmundjes nuk mund të reduktuar në një shumë faktorë. Një rol i luajtur nga predispozicion gjenetik, si raste të rralla familjare. Marrëdhënie Tiki me epilepsi. Disa fëmijë me përjashtim posmykuvan ndodhin dhe konfiskimet.

Forma më e rëndë e sëmundjes është një sëmundje e Gilles de la Tourette, në të cilat politika i përgjithësuar i shoqëruar nga whining papritur, fjalë të pavullnetshme vykrykuvannya. Sëmundja shoqërohet me nervozizëm të rënda, coarsening personalitetit, inteligjencës reduktuar.


A bit e trajtimit

Çdo politikë kërkojnë trajtim. Nuk ia vlen rreziku dhe shpresa për "përshkallëzimin".

Atëherë ajo mund të jetë shumë vonë. Trajtimi duhet të zgjedhë një mjek të kualifikuar të bazuar në klinik dhe hulumtues kabllo të dhënave. Rezultate premtuese janë fituar duke e trajtuar aminoacidet e kurseve mbahen 3-4 herë në vit. Në raste të rënda, trajtimi kryhet vazhdimisht.

Para se të vijnë te mjeku paralajmërojnë mësuesin apo kujdestarin e gjendjes së fëmijës, duhet të injorojë manifestimet e dhimbshme dhe të mbrojtur pacientin nga sulmuar fëmijët e tjerë. Natyrisht, familja është e papranueshme për të fajësuar fëmijën për sëmundje, më mirë të përpiqet të organizojë gjithçka që është quajtur "mënyrë jetese të shëndetshme". Është e këshillueshme për të përjashtuar ushqimet që përmbajnë kafeinë (çaj, kakao, kafe, çokollatë, cola).

Tea zëvendësojë trumzë, nenexhik, rigon. Të jetë i sigurt për të kufizuar ulur tuaj para TV dhe kompjuterit lojra. Dhe mos shtrëngojë këshillën e një specialist.

Informacion nga neni "Kujdes! TIC "