Kur terapist nevojë për ndihmë


Ndihmë në krizë dhe zgjatur situata të vështira
Ndihmë pacientët me kushte të rënda mjekësore
Korrigjimi i sjelljes hahet


Fakti që në disa raste, dhe nën çfarë kushtesh duhet të kërkoni ndihmën e profilit profesional psikoterapeutik dhe faktin se ka fusha në fushë, thotë kreu i klinikës psikoterapi të Qendrës Mjekësore Evropian, psikoterapist Natalya Ryvkina.
Ndihmë në krizë dhe zgjatur situata të vështira

Shpesh mënyrë jetese të zënë, përgjegjësi e madhe, stresi i tepruar emocionale dhe stresi i zgjatur psiko-emocional rezultuar përjashtimit, depresioni, ndjenja e vazhdueshme e lodhjes, paaftësia për t'u çlodhur.

Këto kushte mund të ndërhyjë, krijojnë vështirësi në jetën familjare, dhe ndonjëherë të çojë në abuzim të alkoolit. Kjo situatë sociale apo rrethanat e jashtme nuk do të lejojnë njerëzit për të ndryshuar ndjeshëm situatën. Në raste të tilla, duke përdorur një mbështetje të veçantë psikologjike mund të mësojnë të durojnë stresin emocional pa "dështimet" dhe përjashtimit, "ndërtuar" një sjellje të re të sistemit nën stres, të gjejnë mbështetjen e brendshme dhe burime për t'u marrë me situata të vështira.

Një tjetër fushë e rëndësishme - sigurimin e kujdesit për pacientët përjetojnë stres akute për shkak të humbjes së të dashurit, trauma emocionale ose disa ngjarje të papritur traumatike që dalin jashtë.


Mos harroni se reagimi emocional në mal ka ligjet e veta dhe mund të shkaktojë komplikime. Më serioze prej tyre - reagimet ndaj stresit vonuar, kur pas një kohë të konsiderueshme pas lëndimit "kthimit" kujtimet intruzive e asaj që ndodhi, depresioni, apatia, frika.

Fëmijët kanë më shumë gjasa për të zhvilluar çrregullime poststressovyh. Vdekja e një të afërmi apo familje, divorc prindëror, miratimit, dhe sëmundjes së rëndë - një arsye që të referojë fëmijën në një terapist.

Ne e dimë se më shpejt do të jepet mbështetjen e nevojshme psikoterapeutike, e më pak gjasat e reagimeve patologjike ndaj stresit.

Për të ndihmuar në stres dhe krizë më efektive është një qasje gjithëpërfshirëse që kombinon të dy teknika të veçanta psikoterapeutike dhe mjekësi plotësuese, duke përfshirë porositë, reflexology, yoga dhe relaksim. Një qasje dhe i qepur me porosi program i rëndësishëm individual i mbështetjes psiko-emocional, varësisht nga nevojat e pacientit.

Duke folur e qasjeve psikoterapeutike në kanë të bëjnë me stresin dhe krizës, më e përdorur është përdorimi i terapisë njohëse të sjelljes.

Fëmijët dhe adoleshentët kaluar nëpër situata të vështira në mënyrë të ndryshme, ata kanë një rrezik më të lartë të reagimeve të vonuara për shkak të stresit, kështu që ata kanë nevojë për vëmendje të veçantë dhe qasje të veçantë të trajtimit.

Me rëndësi të veçantë i është dhënë për të lojës së psikoterapisë që mund të kombinuara me elemente të terapisë fizike dhe njohëse.

Ndihmë pacientët me kushte të rënda mjekësore

Standard i pranuar ndërkombëtarisht për komunitetin mjekësor për të ndihmuar pacientët me kushte të rënda mjekësore është një qasje gjithëpërfshirëse me programet e detyrueshme përfshirjen mbështetje psikoterapeutik pacientit dhe familjes së tij

Kjo mbështetje përfshin punuar me çrregullime poststressovyh e përgjigjes së pacientit ndaj lajmit të sëmundjes dhe për të kapërcyer stresin dhe të ruajnë cilësinë e jetës së pacientit

Studimet tregojnë se mbështetja psikologjike dhënë për trajtimin jo vetëm redukton stresin, mbingarkesë emocionale, ndihmon pacientin dhe familjen e tij "kuptojnë" sëmundje, emocionale më të lehtë të mbajnë efektet e mundshme anësore të trajtimit, por gjithashtu rrit efektivitetin e terapisë.

Për shembull, nuk ka mbështetje psikologjike nuk është në pacientët e mundshme ndihmë cilësia e kancerit, sëmundjet e zemrës dhe të rënda endokrine.

Shumë sëmundje somatike që përbëjnë një kërcënim real për jetën e njeriut, shkaktojnë çrregullime të ndryshme mendore dhe përjashtimin social të pacientit. Për më tepër, në vetvete ndonjë sëmundje - është stresi. Prandaj, për të parandaluar zhvillimin çrregullime poststressovyh nevojitet kohë, sa më shpejt të jetë e mundur nga momenti i durueshëm mësuar për sëmundjen e tij, për të siguruar mbështetje të specializuar atij. Për këtë, ka programe për të ndihmuar të kapërcyer stresin dhe poststressovyh reagimet që ndodhin në teknologjitë e caktuara dhe për të ndihmuar rivendosjen e burimeve njerëzore në situata të vështira.

Ne jemi duke ndërtuar për pacientin dhe familjes së tij një program individual, përmes të cilit, edhe në ambulator, pas trajtimit në klinikë, pacienti dhe familja do të jetë në gjendje të vazhdojë për të përballuar me vështirësitë e sëmundjes.

Korrigjimi i sjelljes hahet

Studimet shkencore tregojnë se shkaku kryesor i çrregullimeve të hahet sjellje janë faktorët psikologjik. Prandaj, programi i kujdesit psikologjik nën korrigjimin e të hahet sjellje janë zhvilluar në bazë të një emotiogenic çrregullime të sjelljes dhe çrregullime të hahet për shkak të pranisë së çrregullimeve mendore (anoreksi, bulimia).

Qëllimi kryesor i një mbështetje të tillë - jo vetëm mësojnë pacientin të kufizojnë veten për ushqim dhe humbin peshë, por për të ndihmuar atë të përballen me stresin apo stresi metodë alternative, duke ruajtur një peshë të rehatshme.

Aktualisht, anoreksi dhe bulimia janë kërcënim serioz për shëndetin dhe ndonjëherë jetën. Situata është e komplikuar nga fakti se pacientët shpesh nuk e njohin veten e tyre në prani të sëmundjes. Pacientët tilla kërkojnë mbështetje mjekësore dhe psikoterapeutike afatgjatë.

Në klinikën tonë, i ndihmuar në çrregullime të hahet sjelljen në fëmijërinë e hershme (0 deri në 8 vjet), të cilat janë të shoqëruara shpesh me qasjen e gabuar ndaj ushqyer një fëmijë.

Problemi mund të jetë si një "false" përfaqësitë e prindërve rreth të ushqyerit të fëmijëve në muajt e parë dhe vitet e jetës dhe të shtrembëruar të menduarit rreth asaj se si një fëmijë në një moshë të caktuar duhet të peshojnë dhe të kërkoni.

Pas përjashtuar sëmundjet sistemike që mund të shërbejnë shkakun e problemit, ekspertë të ndihmuar prindërit të mësojnë të gjithë në lidhje me nevojat e fëmijës, kujdesin racional nga fëmijët, të mësojnë metodat e duhura të të ushqyerit. Ky studim, prindërit mund të shkoni në fazën e planifikimit të shtatzënisë. Programi është dizajnuar jo vetëm për anëtarët e familjes (babai, nëna, gjyshja, etj), por duke përfshirë edhe infermieret.

Medical Center evropian

+7 (495) 933 66 55
www.emc-mos.ru