Kur është koha për të goditur në këmbanatKur kemi nevojë për një mjek

Nëse ju të shënojë në ndonjë nga problemet e mëposhtme, por nuk e vëreni ndonjë simptome të tjera të ankthit, është e mundshme që ju nuk bëni%
D1? duhet të konsultoheni me mjekun:

 • ju harroni emrat,
 • nuk mund të gjetur çelësat, gota dhe sende të tjera të rëndësishme,
 • nuk mund të gjeni makinën tuaj në parkingun,
 • nuk mund të mbani mend se çfarë ata donin për të blerë në dyqan,
 • nuk mund të gjeni dikë në situatë të pazakontë
 • Simptomet e mëposhtme kërkojnë konsultime mjekësore:

 • Nëse keni humbur rrugën tuaj, po ngiste një makinë në një rrugë të njohur për ju,
 • në qoftë se ju plotësisht fluturoi nga kokën time intervistues i rëndësishëm,
 • Nëse jeni duke thënë pa pushim njëjta histori me të njëjtit njerëz gjatë një periudhe të shkurtër kohore (dmth nuk ka kujtimet afatshkurtra) në qoftë se ju ndonjëherë konfuze se çfarë kohë apo ku ndodheni,
 • Nëse ju nuk jeni në gjendje për të kryer rregullimet e tyre financiare, edhe më të thjeshtë, ose nuk mund të përballen me bllok çeqesh e tij,
 • Nëse ju përjetojnë ndryshimin e papritur apo gradual tij. individual,
 • Nëse keni vështirësi me gjuhën (p.sh., emërtimin objekte)
 • ndodh në qoftë se një ndryshim i papritur për më të keqe tuaj aftësinë artistike apo muzikore,
 • nëse humbja e kujtesës pengon ju produktiv dhe / ose plotësisht të kryejnë detyrat e tyre të përditshme (duke ruajtur shëndetin fizik). • Kontrolloni kujtesës

  Çfarë është kujtesën tuaj? Për t'iu përgjigjur kësaj pyetjeje, ne përdorim testin e mëposhtëm.

  Pra, problemi është si vijon. Ju keni 1 minutë për të lexuar 25 fjalë, pastaj të mbyllur ato për 5 minuta dhe shkruani të gjitha fjalët që ju arritur të kujtohet në çfarë mënyrë, sanë, kyç, aeroplan, tren, pikturë, hënë, këngëtari, radio, bari, Pass , makinë, zemër, lule, shekull trotuar, film, aromë, Karpatet, Himalajet, pasurive të patundshme, kalendar, burrë, grua, abstrakt, helikopter (fjalët më të mira të shkruara në dy kolona).

  Pas caktimit të numëruar numrin e fjalëve të shkruara dhe të vlerësojmë çdo fjalë në 1 pikë.

  Tani shuma e pikëve të përcaktuar se cila kategori ju vetë janë:

 • 6 pika ose më pak - kujtesën tuaj (kryesisht vizual) nuk është në gjendje më të mirë, por kjo nuk është e pashpresë - rregullisht trajnuar kujtim ndihmon llogari në mendje;
 • 7-12 pika - kujtim ju keni nuk është aq e tmerrshme, por ju ndoshta nuk e dini se si të përqëndrohet, dhe kjo e pengon mësimin përmendësh;
 • 13-17 pika - rezultatet janë mjaft të mirë dhe ju mund të presin që në shumicën e rasteve ju nuk do të dështojnë kujtesë;
 • 18-21 Rezultati - një rezultat i shkëlqyer që tregon se ju keni një sasi mjaftë e kujtesës;
 • më shumë se 22 pika - ju keni një kujtesë të mrekullueshme.

 • Memory Features

  Cilat janë mundësitë e memories njerëzore dhe nëse afatit të zhvillimit të saj? Fakti se kujtesa njerëzore mund të arrijë një shkallë të lartë të përsosmërisë, ne kemi thënë. Cilat janë mundësitë për përmirësimin e kujtesës dhe mund të arrijë kujtesën e lartë e një personi të zakonshëm? Psikologët vënë re se 20 -25 vjet në kujtesën e njeriut përmirëson në 40-45 vitet e ruajtur në të njëjtin nivel dhe pastaj gradualisht zvogëlohet. Nga sasia e njohurive të përdorur nga njeriu gjatë gjithë jetës së tij, 70% e fituar në moshën 25 vjeçare.


  Mëso të relaksoheni

  Kujtesa e dobët të punës është shpesh rezultat i mungesës së vëmendjes. Pa një minimum të vëmendjes, asgjë nuk mund të jetë e shkruar në trurin tonë, kështu që vetëm mos harroni asgjë.

  Mungesa e vëmendjes mund të ndikohet nga arsye të ndryshme, por më shpesh ajo thirret shqetësim.

  Kur ne kemi një shqetësim, ne zhytur me kujdesin tonë dhe të gjitha mendimet tona janë konvergjente superioritet pykë frikë se ne të harrojmë për diçka. Si rezultat, në vend të duke u fokusuar në temën e dëshiruar, ne jemi të humbur kohë dhe energji për t'u shqetësuar rreth.

  Frika nga harresa - një nga shkaqet kryesore të dështimeve në memorie. Mendja jonë është manifestuar në fuqinë e neotvyazno kuptim, veçanërisht në qoftë se dështim ka ndodhur më parë; ai dramatizon pasojat e "vrima" në kujtim edhe përpjekje për të shtypur diçka për të kujtuar, dhe si rezultat - frika e errëta janë konfirmuar nga pengesat e reja.

  Tipar kujtesës është paradoksale: më shumë ne të përpiqemi për të kujtuar diçka, aq më shumë ajo na shpëton. Arsyeja e qartë për këtë - ndërhyrje në punën e vëmendjes.

  Nëse papritmas ju do të kërkohet për emrin e një lule në kopshtin tuaj, ju do të jetë i zënë ngushtë për të mos përmendur atë menjëherë. Dhe në qoftë se kjo nuk do të menjëherë popped kujtesës në tru ndodhin stresit dhe ankthit, dhe është e vështirë për të shtetit të parandaluar ju jepni përgjigjen e duhur.

  Është e rëndësishme që të shpëtoj të këtij telashe - me zhdukjen e kujtesës do të jetë i hapur dhe ju mund të mbani mend se çfarë ju duhet. Dhe për këtë ne kemi nevojë për të qetësuar, të pushojnë.

  Këtu është ajo që për relaksim Etken profesor kujtesë fenomenale e të cilit për shumë vite ka qenë subjekt i studimit ", kam zbuluar se më shumë unë të përpiqet për të kujtuar diçka, më shumë nevojën e relaksimit, jo një përqendrim, siç mendohet zakonisht.

  Së pari, natyrisht, duhet të përqëndrohet, por sa më shpejt që të jetë e mundur, ju duhet të relaksoheni. Pra, bëni shumë pak. Për fat të keq, kjo nuk është mësuar në shkollë, ku dija është fituar vetëm përmes përsëritje. "

  Informacion nga artikullin "Kur është koha për të shkuar te mjeku për humbjen e kujtesës"