Nëse fëmija juaj ka nevojë për një masazh


 • Nëse fëmija juaj ka nevojë për një masazh

 • Nëse fëmija juaj ka nevojë për një masazh

  Kec që ju shfaqen, madje ai nuk e di se si. Ai është shumë i pafuqishëm dhe ka nevojë për kujdesin tuaj dhe të kujdestarisë.

  Në një moshë të re se fëmija është veçanërisht e ndjeshme ndaj sëmundjeve dhe mungesës së parandalimit dhe trajtimit vonesë mund të çojë në pasoja të mëtejshme të rënda dhe trudnoispravimym. Mundësitë trajtim mjekësor në këtë moshë janë shumë të kufizuara dhe, për fat të keq, shpesh kanë efekte anësore shumë të pakëndshme. Ndërkohë, shumë sëmundje tipike e foshnjave, të lehtë dhe efektive të parandalueshme (dhe në fillim - kurë) masazh. Për më tepër, një numër i sëmundjeve të trajtohen në këtë moshë vetëm masazh dhe gjimnastikë.

  Këtu është një listë e sëmundjeve të mëdha, në të cilat trajtimi do të ndihmojnë masazh:

 • Kryvosheya: pozicioni i saktë i kokës për shkak të tensioneve të muskujt e qafës ose lakim të qafës së mitrës shpinë. Më e zakonshme është e lindur për shkak të zhvillimit dhe indeve fetale lëndimit të pahijshme e qafës gjatë lindjes. Nëse nuk trajtohet, mund të çojë në fytyrë asimetrike, kafkë dhe shpinë. Me ndërhyrjen në kohë të shpejt dhe në mënyrë efektive korrigjohet masazh.
 • Këmbët Flat: gjithashtu është një kongjenitale (i trashëguar është një shkelje), më vonë zakonisht çon në pasoja të tjera të rënda - sjellje, sëmundjet e ndryshme të shtyllës kurrizore dhe sistemit musculoskeletal.


  Në fëmijërinë shërohet në mënyrë efektive masazh.
 • Këmbë e shtrembër: mund të ndikojnë në sistemin musculoskeletal, zhvillimin e shputë e rrafshët. Eliminuar me sukses të masazh.
 • Dhimbje barku zorrëve: Për ushqim për fëmijë - shumë e shumë të ngarkesës si në gjirin e nënës mori ushqimin nëpër kordonin e kërthizës, dhe sistemi i tij i tretjes nuk është duke funksionuar.
  Zorrë fillimisht e vështirë për të përballuar me këtë ngarkesë, dhe fëmija shpesh ndjen dhimbje barku. Përveç kësaj, ndryshe nga ne, hrudnychok nuk mund edhe të heqin qafe e gazit të akumuluar në zorrët, duke shkaktuar atij dhimbje ekstreme - ai rrahje bark të tij dhe fëmija shpesh tensionuar qan.

  Fëmija juaj mund të ndihmojë me teknikat speciale masazh.
 • Hypertonicity: rritur tonin e muskujve. Ai është i prirur (ndoshta për shkak të mjedisit të keq) më shumë se 80% e fëmijëve janë të lindur. Fëmijë është në tension të tepërt. Muskujt clamped dhe nuk janë në gjendje të funksionojnë normalisht. Rezultati është rritur ankthin dhe merak, ai nuk është duke fjetur, shpesh ulëritës psikikën shqetësuar për fëmijën. Patrajtuara konfiskimet në zhvillim. Ky rast tregon masazh të veçantë të relaksimit.
 • Hypotonia: ulur tonin e muskujve. Muskujt janë të relaksuar, dhe fëmija nuk është në gjendje për të mësuar për të kontrolluar trupin e tij, duke çuar në vonesa në zhvillimin e tij fizik dhe psikomotor, si dhe shkelje të funksioneve të ndryshme të trupit.

  Në këtë rast, fëmija vetëm duhet masazh konfirmohen dhe gjimnastikë.
 • Hernie: Paaftësia për të mbajtur organet e muskujve. Në thelb ka hernie kërthizës dhe inguinale. Në rast të fatkeqësisë ra organet e brendshme, ata i nënshtrohen nekrozë të shpejtë dhe kirurgji e nevojshme urgjente. Nga mosha 1 vit mund të jetë një trajtim masazh efektiv dhe gjimnastikë. Më vonë të jetë e mundur vetëm me anë të kirurgjisë.
 • Masazh është e rëndësishme për fëmijën, edhe nëse ai është i shëndetshëm. Është e dobishme jo vetëm për parandalimin dhe trajtimin e sëmundjeve, por edhe për shëndetin. Tiny vështirë që të zhvillojnë plotësisht sistemin e tyre muskulor, sepse harmonia e zhvillimit të saj është përcaktuar kryesisht nga saktësinë e veprimeve tuaja.

  Masazh forcon sistemin musculoskeletal, parashikon forcimin efekt mbi sistemin muskulor dhe të qarkullimit të gjakut, përmirëson metabolizmin. Ajo ndikon jo vetëm sipërfaqen e lëkurës, por në inde të vendosura thellë. Masazh i rregullt krijon një diferencë shëndetin e fëmijës tuaj.

  Pas trajnimit, ju do të lehtë të mësojnë teknikat e thjeshta të masazh. Kjo do t'ju japë një mundësi për të zbatuar parandalimin dhe për të promovuar zhvillimin fizik të fëmijës tuaj.

  Por në shkelje të shëndetit, në prani të recetë të mjekut - masazh duhet vetëm specialist! Në këtë rast pjesa juaj, më shumë gjasa, nuk do të dëmtojë fëmijën, por kjo nuk ka gjasa të ndihmojë në mënyrë efektive.

  Megjithatë, ju do të humbni kohë të çmuar, e cila në të gjirit dhe fëmijëri shpesh luan një rol vendimtar. Duke Shëndetësisë fëmijë rrezik nuk është!

  Pra, trajton masazh dhe parandalon sëmundjen, përmirëson fëmijën tuaj. Por përveç kësaj ajo gjithashtu ka një ndikim të madh në psikikën e fëmijës, si një mënyrë për të komunikuar me fëmijën tuaj. Koha e kaluar me babain e tij gjatë masazh, i jep atij një ndjenjë të rehati dhe siguri. Fërkoni fëmijën, ju mund të ndihmojë për të krijuar kontakt të ngushtë dhe marrëdhënie të ngrohtë me të, duke i dhënë atij një ngrohtësi shumë të nevojshme.

  Informacion nga artikullin "masazh baby."