Kur gjitha sëmundjet e kokës


 • Psychosomatics
 • Ajo dhemb shpirti

 • Psychosomatics

  Psychosomatics - lidhja e trupit dhe shpirtit (psichoe - shpirt
  soma - trup). Dikush dëgjuar tashmë këtë fjalë, dhe dikush i parë bëhet i vetëdijshëm për
  ky koncept sot. Dhe si e vërtetë gjithçka që është thënë në këtë temë - për të gjykuar ty.

  Ka shumë dëshmi që një numër i sëmundjeve
  ndodh me pjesëmarrjen aktive të stresit dhe emocioneve. Dhe më shumë
  Emocionet negative një person përvojat në jetë, aq më shumë ai
  problemet e shëndetit. Reagimet psikosomatike përfshijnë,
  për shembull, nje shkeljes tillë e sistemit tretës, si
  gastrit kronik gastro, ulçerë. Migraines dhe sëmundjeve të lëkurës
  mund edhe të përkeqësohet gjatë kohëve të vështira në jetë.

  Tjetër
  Problemi padyshim i ka rrënjët pikërisht në mendje - nervoz
  anoreksi. Të pasigurt për atraktivitetin e saj si një vajzë
  të pushojë për të pranuar veten si ata janë krejtësisht të humbur
  oreksi dhe të ndaluar të hahet. Pas një kohe trupi i tyre humbet
  Aftësia për të tretet ushqimi në përgjithësi - dhe kërcënon jetën e këtyre njerëzve
  rrezik serioz. Dhe shkaqet e sëmundjes janë vetëm në Psikologji.


  mjekësi është teoria e "hallka e dobët". Besohet se çdo person të
  është organi më i prekshëm (definuar si duke përfshirë
  faktorët trashëgues). Dhe nën ndikimin e përvojave negative dhe
  Problemet e sëmundjeve të reja lidhur me këtë "i dobët


  Lidhje ". Prandaj mund të themi se rrënjët e pothuajse të gjitha problemet tona shëndetësore janë vetëm në mendje.


  Ajo dhemb shpirti

  Shumë
  i praktikuesve fraza banale "të gjitha sëmundjet e nervave" nuk është
  Nuk duket të jetë aq serioz. Ka dëshmi se dhimbja jonë
  ndjenja e lidhur ngushtë me gjendjen e mendjes sonë dhe shpirtit.
  Depresioni dhe depresioni pragu më i ulët dhimbje, dhe
  optimiste - rritet. Është e vështirë të besohet, por,
  Sipas studiuesve, kjo është e vërtetë. Dhimbja është e lidhur me shëndetin mendor. Për shembull, gratë janë të vendosur për rezultat të favorshëm dhe psikologjikisht gati për lindjen e fëmijës zakonisht lindin më të lehtë dhe më të shpejtë.

  Diçka
  i lënduar? Para se të marrë dipyrone mendoj për arsyet sigurinë tuaj
  ndjenjat. Rüdiger Dalke dhe Thorvald Detfelsen besoj se dhimbje - it
  përmbajtur impulset tona agresive. Agresioni - një shumë të energjisë
  emocion, dhe kjo energji nuk është gjetur jashtë, si të thuash "mbërthyer" në tonë
  trup, duke e kthyer në dhimbje dhe inflamacion. Çdo gjë që ndodh në tonë
  kreu, edhe në qoftë se ne nuk jemi të vetëdijshëm për këtë raport, lë shenjën e saj
  në trupin tonë. "Brenda dhe jashtë", - thonë ithtarët e kësaj qasje për trajtim.

  Interesant
  dhe fakti se shumë autorë, për shembull, i njohur Louise Hay, besoj se
  lokalizimi i problemeve fizike në trup mund të gjykojë problemin

  shpirti ynë. Dhe përballimin me ta, të shëruar sëmundje. Për shembull,
  Dhimbje koke tregojnë frikë dhe pasiguri, e tepruar
  vetë-kritikë; trauma - një kërkesë organ për të dhënë atë një pushim dhe rekreacion; Problemet mbrapa - një sinjal që ju ndjeni një mungesë të mbështetjes nga
  i ngushtë (kjo nuk do të thotë se ajo është e pamjaftueshme, ashtu si ju,
  të ndjehen të). Migraines janë të zënë hapin zemëruar dhe tepër i etur për
  njerëz të përsosur. Shqetësimet në lidhje me paratë e dhënë për problemet në fund
  prapa. Problemet me dëgjimin dhe vizion - shtyrë larg në
  dikush nënndërgjegjeshëm ngurrim apo diçka për të parë dhe dëgjuar


  trajtimi i problemeve psikosomatike disa ilaçe dhe trajtimet

  madje më efektive të mjaftueshme. Ju duhet të punojnë në veten e tyre, e tyre
  qëndrim për botën dhe për veten e tyre. Tani vjen një shumë të letërsisë,
  ndihmon për të kuptuar dhe të duash veten. Ju mund të marr ndihmën e një psikologu apo terapisti.
  Shumë prej nesh e di se në qoftë se ftohtë është vetëm fillimi, nganjëherë
  të mjaftueshme për të vendosur veten në faktin se "ju nuk mund të merrni të sëmurë," dhe sëmundje në mëngjes
  shkoni pa një gjurmë.

  "A nuk
  bëni është rregulli i universit ", - thonë pesimist
  personi me vetëdije. Mos harroni fjalët e heroina e filmit "Unë jam më i bukur dhe
  tërheqës "? Kontrolloni për veten tuaj!

  Ndoshta e gjithë kjo "i pastër
  i vërtetë. " Por pastaj si për të shpjeguar ushtrimin masiv sekuestrimit,

  formimin menduarit pozitiv: Budizmi, Krishterimi, yoga,
  Naturopathy, libra Louise Hay? Ndoshta kjo është diçka.
  Nëse ju jeni
  besoj se ky mashtrim në masë, do të përpiqen për të gjetur një bindës
  Eksperimentet shpjegim me placebo. Këto eksperimente janë kryer në mënyrë të përsëritur dhe
  gjithmonë kanë të njëjtin rezultat. Dy grupet e pacientëve që marrin
  mjekim; Pjesëmarrësit eksperiment foli për efektivitetin dhe
  Rezultatet e shkëlqyer të përdorur këtë mjet. Në të dy grupet në
  pacientët e sëmurë avancimin përmirësim serioz. Ata nuk e dinin se një
  Grupi ka marrë "pilulë bosh" ose, siç quhen placebo.
  Efekti terapeutik në këtë rast u arrit vetëm nëpërmjet vetë-hipnozë.


  Dëshmi e shkëlqyer për skeptikët? Apo ndoshta një makinë të re
  argumentojnë?

  Çfarëdo ajo ishte, ju gjithmonë keni mundësi të
  për të testuar vlefshmërinë e këtyre ideve veten time. Pajtohem, e bukur
  gëzojnë jetën, të zgjoheni të lumtur thjesht sepse ju u zgjua,
  në dashuri dhe vlerësojmë veten dhe ende duket e madhe dhe vetëm i mrekullueshëm
  të ndjehen. Foto tërheqëse? Ajo mund të bëhet një realitet.
  Siç e dini, në qoftë se ju doni për të ndryshuar diçka në jetën tuaj - të fillojë me veten.
  Ju nuk mund të ndryshoni situatën - të ndryshojë qëndrimin tuaj drejt atë.

  Informacion nga artikullin "Çfarë Psychosomatics."