Çdo njeri ka frikë nga prostatitis


 • Simptomat
 • Faktorët e rrezikut
 • A duhet të shihni një mjek?
 • Keqkuptime të zakonshme
 • Si për të trajtuar?

 • Simptomat

 • dhimbje në perineum, bark më të ulëta;
 • Çrregullime urinim (shpeshta, e dhimbshme);
 • Ndjenja e zbrazjes jo të plotë të fshikëzës.
 • Simptoma të ngjashme mund të shkaktohet nga sëmundjet e shtyllës kurrizore
  (Për shembull, osteochondrosis), fshikëz (të tilla si guri)
  rektum (fissures, hemorroide), nevralgji. Prandaj, diagnoza duhet
  vënë urolog pasi mikrobiologjike të kujdesshëm dhe
  ekzaminim imunologjike, duke përfshirë prostatës fqinj
  autoritetet.

  Kjo ndodh se prostatitis asimptomatike dhe nuk ka ankesa

  burrat për herë është. Për të zbuluar inflamator
  Procesi në raste të tilla duhet të ekzaminohet nga një mjek.
  Kjo është veçanërisht e vërtetë e atyre në rrezik, që shpesh ndryshon
  partnerët.


  Faktorët e rrezikut

 • Jeta e çrregulluar seksi;
 • probleme me sistemin imunitar;
 • janë të dizajnuara trajtim të gabuar;
 • mënyrë jetese i ulur;
 • BPH (nëse shërim në dispozicion prostatitis komplikuar).

 • A duhet të shihni një mjek?

  Rreziku i prostatitis se ajo mund të provokojnë kancerin
  prostatës. Prandaj, është e nevojshme që të shërohen, edhe në qoftë se
  sëmundje nuk shkakton siklet.  Keqkuptime të zakonshme

  Prostatitis kërcënon të gjithë. Kjo është një "lyakalka" për sot
  burrat. Në fakt, rreziku është i ekzagjeruar. Sipas të fundit
  të dhënave, për shembull, në Europë prevalenca e prostatitis kronike -
  2-10%. Me moshën, incidenca rritet. Në 40-50 vjet, rreziku
  rritën 1,7 herë, pas 50 vjet - 3,1 herë.

  Steriliteti dhe impotenca. Nuk ka mbledhje cilësi ose seksual
  dëshirë jo e lidhur me prostatitis. Sigurisht, gjatë acarimin e sëmundjes,
  kur i shqetësuar për dhimbjen, e jo njeriu për kënaqësi. Pjellori
  vuan komplikime të rralla dhe zakonisht për shkak të të kronike
  prostatitis.

  Pilula mrekulli.

  Struktura e reklamohen gjerësisht
  droga për trajtimin e prostatitis nuk perfshihet pothuajse
  komponentët antimicrobial ose antivirale. Ato mund të përfshijnë
  Përbërësit e dobishme për kancerin e prostatës - elementët gjurmë
  ekstrakte bimore dhe vitamina. Por përdorimi i drogave të tilla mund
  vetëm si një shtojcë për trajtimin themelor, jo të tyren.

  Prostata masazh është e nevojshme. Për trajtimin e prostatitis ajo
  padobishme. Ajo është përdorur vetëm për qëllime diagnostike. Shumë
  masazh efektive prostatës - një derdhje normale.


  Si për të trajtuar?

  "Frika e prostatitis është shfrytëzuar shpesh nga mjekët. I durueshëm

  gati të derdh aq shpesh trajtojnë atë që nuk është - thotë
  Shefi Doktor i Qendrës Kombëtare për Riprodhimi Njeriut Michael Koriakin.
  - Nëse ju zgjidhni antibiotikët e duhur, më
  raste mund të shërohet plotësisht. Trajtim Nevoja mesatare
  i vazhdueshëm 1-2 apo edhe 3 muaj dhe së bashku me një partner. "