Klonorhoz


 • Burimet e ndotjes
 • Mënyrat e klonorhoz transmetimit
 • Format ekzistenca
 • Simptomat klonorhoz
 • Efektet e parazitëve në trup
 • Metodat e diagnozës klonorhoz
 • Trajtimi klonorhoz
 • Parandalimi klonorhoz

 • Klonorhoz shpërndarë gjerësisht në Kinë, Japoni, gadishullin Korean. Në Rusi, gjenden në pellgun e lumit Amur. Format e vjetra të parazitëve në njerëzit dhe gjitarët ryboyadnyh.

  Burimet e ndotjes

  Host Intermediate në klonorh dy: familja e parë e molusqeve «Bithyniiadae», dhe i dytë - carps peshk, të cilat janë burim i sëmundjes tek njerëzit.

  Mënyrat e klonorhoz transmetimit

  Infeksioni i njerëzve dhe kafshëve është duke ngrënë të papërpunuara, të ngrirë, malosolenoy dhe ynvazyrovannoy përpunuara në mënyrë të pamjaftueshme (të ndotura) peshk dhe butak.

  Format ekzistenca

  Metatserkariy klonorh (larvat infektive fazë), duke marrë në zorrët e njeriut, të liruar nga guaska e saj dhe hyn fshikëz e tëmthit dhe pankreasit, ku ai jeton. Vezët e parazitit në biliare dhe lëng pankreatik që hyn në zorrë dhe excreted në feçe. Kapur në vezë parazitare ujit janë të gëlltiten peshk dhe butak. Njeriu ha peshkun e infektuar, dhe cikli vazhdon shpërndarjen klonorh. Jeta e një parazit është 25 vjet ose më shumë.

  Simptomat klonorhoz

 • Në fazën akute, 2-4 javë pas infektimi (ndotje), ka një ethe, një skuqje të lëkurës duket, rrit nivelet e eozinofileve në gjak, i vendosur dhe allerhyzyruyuschym veprim toksik i enzimeve dhe produkteve metabolike të larvave.


  Ka kollë, dhimbje gjoksi, verdhëz. Kohëzgjatja e fazës akute 1-6, zakonisht 2-4 javë.
 • Faza kronik karakterizohet nga lezione të traktit biliar, i cili ul tonin e tëmthit, ka vrull dhe ënjtje ngushticat e saj, të shqetësuar rrjedhën e biliare në zorrë (cholestasis) dhe pankreasit. Duke pasur dhimbje në kuadratin e djathtë e sipërme dhe epigastrike përgjatë zorrëve, vjellje, bloating.
 • Efektet e parazitëve në trup

  Objekt i parë i zgjidhjes së shumë shpesh të mëlçisë. Klonorh si të gjitha flukes, e ndërtuar në mëlçi, filtrim gjak dhe ha atë.

  Kjo zhvillon dehje të përgjithshme, nivele të rritura të bilirubin në gjak, në rënie proteina e gjakut, miokardit, infiltrime të mushkërive, pneumoni zhvillon.

  Metodat e diagnozës klonorhoz

  Diagnoza e klonorhoz akute të vendosur mbi bazën e klinike, të dhënat epidemiologjike të historisë (për shembull, të qëndrojnë në rajonet klonorhoz), i konfirmuar nga kërkimet Parazitologjisë mbi vezë krimb zorrësh në feces, përmbajtja duodenale (ndoshta të zbulojnë 1-1,5 muaj pas pushtimit).

  Trajtimi klonorhoz

  Kursi i trajtimit të zhvillohet në tri faza, si në epistorhoze.

  Dehelmintezatsiyu shpenzojnë praziquantel.

  Parandalimi klonorhoz

  Parandalimi është heqja e llojeve të peshkut krap nga kriposje, përpunimit termik (provaryuvannya kujdesshëm ose pjekje), për të parandaluar dumping dhe t'i shtyer ujërave të zeza dhe mbeturinave industriale nezneshkodzhenyh peshku në ujë, përdorimi mollyuskotsydy.