Encefalit Tick-përballohen


 • Shkaku i encefalit
 • Zhvillimi i sëmundjes
 • Simptomat e sëmundjes
 • Ndihma e parë
 • Parandalimi i sëmundjes

 • Shkaku i encefalit

  Sëmundja - virus është në gjendje të mbijetojë në
  Marimangat në temperatura të ulëta dhe është e ndjeshme ndaj nxehtësisë.
  Vlimit vdes pas 2 minutash. Qumështi dhe prodhimet e qumështit
  ruhet deri në 2 muaj.

  Burimi i virusit janë ticks në të cilën ajo ekziston një kohë të pacaktuar, e dhëna për brezat.

  Infeksioni i proishoit njerëzore në shënoni thithje se ka virus
  encefalit, ose të hahet qumështit të papërpunuar dhe dhi
  lopë dhe kzhe ticks infektuar.

  Tipike pranverë dhe verë sezonaliteti i lidhur me periudhën e aktivitetit më të madh të rriqrat.  Ticks janë të zakonshme në pjesën e pyjeve dhe stepë të Rusisë Largët
  Lindja në kufijtë perëndimorë. Në vitet e fundit, i përhapur
  rritet në incidencën e tik-tak-përballohen encefalit. 70% e rasteve - urban
  popullsia e përdor pyll për rekreacion pranë qyteteve.

  Zhvillimi i sëmundjes

  Nëse ju shënoni kafshon ose përmes virusit të shënoni traktit gastrointestinal
  encefalit hyn në gjak dhe hyn qelizat e nervor qendror
  sistem, duke shkaktuar atyre ndryshime të rënda. I durueshëm ndaj të tjerëve nuk është e rrezikshme.

  Sëmundje lë rezistencën qëndrueshme ndaj sëmundjeve
  por në disa njerëz virus vazhdon, duke shkaktuar kronike


  formë e sëmundjes.

  Shenja sëmundje

  Inkubatori
  periudha zgjat nga 1 deri 30 ditësh. Sëmundja fillon papritmas me
  ethe, rritja e shpejtë e temperaturës së trupit në 38-39 ° C, i fortë
  dhimbje koke, dhimbje në të gjithë trupin, dobësi, dobësi, pagjumësi,
  të përzier, të vjella ndonjëherë. Një person sytë e kuqe e pacientit. Nga 3-5 ditësh të sëmundjes
  zhvillimin e sistemit nervor.

  Ndihma e parë

  Pacienti duhet të vendoset menjëherë në një spital të sëmundjeve ngjitëse për trajtim intensiv.

  Recover nga tik-tak-përballohen encefalit janë nën mbikëqyrje mjekësore
  në varësi të efekteve të mbetura sëmundje.


  Parandalimi i sëmundjes

  Mbrojtja kundër sulmeve nga rriqrat dhe përdorimin e veshje mbrojtëse
  repellents si dhe për parandalimin e tik-tak-përballohen borelliozom.
  Përdorni qumësht të zier apo pasterizuar.

  Mbrojtje më efektive kundër tik-tak-përballohen encefalit është
  vaksinimi.
  Sigurisht Vaksinimi përbëhet nga 3 vaksinime. Dy vaksina e parë
  duhet të jetë në sezonin e ftohtë (nga nëntor) dhe në fund
  jo më vonë se 14 ditë përpara veprimtarisë së rriqrat.

  Ku
  shënoni thithje për kërkimin e tij në kontaminimit duhet
  kontaktoni spitalin e sëmundjeve infektive. Nëse një rezultat pozitiv
  viktimë studim hyrë imunoglobulinë kundër tik-tak-përballohen

  encefalit. Futja e tij në mënyrë më efektive brenda 1 dite pas
  shënoni thithje, 4 ditë ajo është e kryer.