Kulm


 • Kulm
 • Trajtimi i menopauzës

 • Kulm

  Menopauza fillon te femrat 45-48 vjet, por ky proces mund të fillojë para (40) ose më vonë (pas 55-56 vjet).

 • Menopauza është e karakterizuar nga:
 • ulje në prodhimin e hormoneve seksuale femërore
 • menstruale parregullsitë (ndryshimet e ritëm, intensitet,
 • Reduktimi i shkarkimit)
 • ndryshimet në mukozën vaginale, ai bëhet i hollë dhe
 • humbet elasticitetin
 • reduktim në madhësinë e mitrës
 • Duke pasur parasysh se menopauza mund të zgjasë 8-10 vjet, të ndajë disa faza të saj:

  Premenopausal e fundit që nga fillimi
  përçarje e vezoreve të pushojë menstruacioneve.

  Gjatë kësaj
  Periudha është e menstruacioneve të parregullta, menstruacioneve
  të bëhet shkarkimi i parregullt dhe i pakët. Aftësia për të krijoj
  reduktuar në mënyrë dramatike.

  Menopauzë karakterizuar nga ndërprerjes së prodhimit të hormoneve seksuale femërore. Menstruacioneve është plotësisht mungon.

  Postmenopausal të marrë një mesatare prej 3-5 vjet. Gjatë kësaj kohe, puna e vezoreve të pushojë tërësisht.

  Shpesh, gratë me shenjat e para të menopauzës, sindromi menopausal zhvillon, e cila manifestohet në formën e:

 • rrjedhjen e gjakut në fytyrë dhe qafë
 • djersitje
 • palpitations, surges presion
 • Dhimbje koke
 • lodhje
 • pagjumësi
 • shqetësim
 • rënë makinë seksi
 • Këto manifestime zhduken shpejt si


  vetëm trupi të përshtaten me kushtet e reja fiziologjike, por
  Në disa gra, sindromi menopausal ndodh mjaft e vështirë
  dhe për një kohë të gjatë.

  Shpesh gratë ankohen shpeshta
  ose mospërmbajtje urinare dhe parehati
  fshikëz.

  Gratë pas menopauzës duhet të jetë
  më të vëmendshëm të saj, që nga ndryshimet në
  Trupi mund të çojë në sëmundje të rënda të tilla si:

 • infarkti miokardial
 • pash
 • hipertensionit
 • osteoporozën
 • ateroskleroza, etj

 • Trajtimi i menopauzës

  Trajtimi i sindromi klimaterike mund të shqiptohet
  nga një mjek i bazuar në ankesat tuaja, rezultatet e testit,

  karakteristikat individuale.

  Para se të caktojë trajtimin e sindromi klimaterike duhet t'i nënshtrohen një sërë testesh:

 • flora e shpifjeve i përgjithshëm (shqyrtim gjinekolog)
 • Ultratingull i organeve riprodhuese
 • Mammogram
 • numërimin e plotë të gjakut
 • kimi gjakut
 • Analiza e kompleksit lipidet
 • nivelet e hormoneve në gjak
 • tensioni i gjakut (e matur në mëngjes dhe në mbrëmje)
 • X-rreze kockave
 • densitometry
 • Shumica metodat moderne të trajtimit të klimaterike
  sindromi është një terapi zëvendësimi hormon, bazuar në
  zëvendësuar hormonet e humbur në trupin e femrës. Kjo terapi ndihmon
  jo vetëm për të eliminuar simptomat e pakëndshme, por edhe për të shmangur shfaqjen e

  sëmundje të rënda të shoqëruara me ristrukturimin e trupit të femrës.

  Kryer në zëvendësimin postmenopausal
  Terapia është një parandalim i madh kardiovaskular
  sëmundje dhe osteoporozën, ndihmon stabilizimin emocional
  shtet. Një tjetër efekt pozitiv - ngadalësuar plakjen e lëkurës.

  Më i lartë