Këmbëkërrabë


 • Deformime këmbë dhe shkaqet e tyre
 • Trajtimi i këmbë e shtrembër

 • Deformime këmbë dhe shkaqet e tyre

  Gjë e shëmtuar kongjenitale e këmbëve në fëmijët është një
  të keqformime më të zakonshme të musculoskeletal
  aparat. Në vitet e fundit, mjekët kanë vërejtur një rritje e numrit të fëmijëve me
  kjo diahnozom.O shkakton e këmbë e shtrembër, modern i saj
  Trajtimet thotë Shef i Departamentit të Traumatologjisë dhe
  Ortopedi RDKB Alexander S. Kuzin.

  Shkaqet e këmbë e shtrembër të qëndrojnë deri në datën
  kuptohet dobët. Më të komentuarat tre hipoteza. Më
  Teoria e vjetër e kësaj sëmundjeje është mekanik.

  I saj
  pasuesit e të cilit besoj shkaktojë deformim mekanike të këmbës
  efektet në të fetusit në utero. Lidhje Të tjera
  në shkelje të bookmarks dhe formimin e vonuar e këmbë dhe këmbë të ulët nën
  Periudha e paralindjes. Së treti, shumica e të cilave - me defekt
  zhvillimi i sistemit nervor. Megjithatë, studime të shumta në të kohëve të fundit
  kanë treguar se baza e këmbë e shtrembër kongjenitale është displastike
  Procesi i tërë organizmit, kryesisht që ndikon në këmbë dhe këmbën ulët,
  ku, në varësi nga shkalla e tendosje të përhapura në shkallë të ndryshme
  hipoplazise e kockave, muskujve dhe sistemit neuro-vaskulare.

  Formimi i këmbë e shtrembër në fetus dhe mund të kontribuojë në të kundërt


  kushtet mjedisore, fushat elektromagnetike, rrezatimi
  rrezatimi, ekspozimi kimike, etj

  Dhe e njëjta të gripit.
  Infeksion viral në faza të ndryshme të shtatzënisë mund të lërë prapa
  pasoja shumë serioze. Kjo duhet të jetë nëna të vetëdijshëm shtatzëna. Në
  Tremujorin e parë të shtatzënisë kur tab është skelet,
  grua me lejen e mjek obstetër-gjinekologu duhet të merret
  kalcium-përmbajnë përgatitjet. Mungesa e vitaminave në dietën e shtatzënë
  mund gjithashtu të ndikojë negativisht në zhvillimin normal
  fetus.

  Përveç kësaj, një nga shkaqet e lindura
  këmbë e shtrembër mund të jetë i trashëguar. Megjithatë, thonë në mënyrë rigoroze

  që sëmundja transmetohet nga trashëgim, nuk mund.

  Këmbë e shtrembër është një nga ato keqformime që janë të dukshme menjëherë pas lindjes. Do të ishte ideale nëse foshnja është në spital shqyrtohet nga një kirurg ortopedik me përvojë.
  Pas këmbë e shtrembër trajtimi duhet të fillojë sa më shpejt që të jetë e mundur, me pothuajse asnjë
  10-12 crumbs jetën e përditshme. Në mënyrë tipike, kjo patologji është tashmë
  në muajin e parë, ajo është aq e habitshme se vetë prindërit
  shoh se diçka nuk është në këmbë e drejtë. Veçanërisht e dukshme nëse fëmija
  këmbë e shtrembër e njëanshme.

  Këmbë shikon brenda, ajo u kthye
  brendshme edge up dhe nxorrën përpara sikur (kalë pika

  këmbë). Kur multiplanar gjë e shëmtuar e thembra këmbë forcuar lart,
  këmbë hark është vendosur dhe i mbështjellë deri në buzë e brendshme. I saj
  mund të sjellë në pozicionin e saj normal.

  Ky deformim mund
  të jetë në sëmundje të ndryshme neurologjike - por në këto raste
  këmbë output ose më pak në pozicionin e duhur.

  Trajtimi i këmbë e shtrembër

  Metoda kryesore për trajtimin e këmbë e shtrembër të lindur në vendin tonë është
  konservator. Më të ortopedik pranon se me të
  duhet të fillojë. Ajo konsiston në gips-fazë. Mjeku i parë
  duke punuar me këmbë, që shtrihen atë, duke u përpjekur për të sjellë atë më të saktë

  Pozicioni pa përdorimin e forcës. Nëse ju pak mund të "përmirësuar"
  pozita e këmbës, ky pozicion është çizme fikse suva,
  cila është mbivendosur mbi këmbës dhe sipër gju. Pas një kohe,
  Sapozhok hequr dhe është duke punuar përsëri me këmbë: ekspert
  duke kërkuar më shumë të saktë pozitën e saj nga i mëparshëm
  së bashku përsëri e vë hedhura.
  Dhe kështu në disa faza. Në
  shumica e rasteve, është e mundur vitit të parë të jetës
  këmbë të çojë përsëri në normale.

  Pas heqjes suva duhet të vishen
  këpucë ortopedike ngurtë. Përndryshe, një aktiv
  Rritja e fëmijës, gjë e shëmtuar e këmbës mund të rifillojë.


  I ndryshëm
  klinikat kanë të bëjnë ndryshe në kushtet e operacional
  ndërhyrje. Disa mjekë janë të angazhuar për të thjesht konservator
  pozitat dhe të gatshëm për fëmijë suva gati për 14-15 vjet. Si rezultat, të gjithë
  Fëmija fëmijëri shpenzon në një të hedhura.

  Të vepruar,
  që prej 1 viti nëse trajtimi konservativ është
  i paefektshëm. Në rastet kur fëmija deformim i rëndë i këmbës,
  ne mund të soperirovat dhe 6 muaj, siç është zakonisht e vështirë
  format e këmbë e shtrembër nuk është e ekspozuar në "manual" largimit.

  Jashtë vendit
  aplikuar kirurgji herët. Fëmijët e moshës veprojë
  3-6 muaj, në mënyrë që nga koha fëmija do të bien

  këmbët fillojnë të ecin, ai tashmë kishte një këmbë normale.

  Në më shumë
  Vetëm përdorë suhozhylnoy plastike nga Zatsepin. I drejtuar
  këmbë (ose këmbët) të regjistruara në të hedhura mbi gju 3
  muaj. Pastaj fashë është hequr dhe kryhet Blitz kurs i shkurtër
  rehabilitimi. Pastaj përsëri aplikuar suva Sapozhok tashmë poshtë
  gjunjë për një tjetër 3 muaj. Pas heqjes kurset suva në rehabilitim.

  Ka metoda të tjera të korrigjuar qëndrimin e këmbës. Për shembull, me
  duke përdorur aparatin Ilizarov. Por jo çdo deformim mund të jetë
  larguar me ndihmën e tij. Për shembull, këmbë e deformuar fort
  ai nuk mund të jetë.

  Operacion ekzekutuar profesionalisht pothuajse
  gjithmonë prodhojnë rezultate të prekshme pozitive. Por, konsideroj
  operacion si një kurë të plotë është edhe e pamundur. Është vetëm një fazë e trajtimit,
  pa të cilat është e pamundur për të bërë.

  Pas kirurgjikale
  Ndërhyrja është e rëndësishme për të ndjekur në mënyrë strikte rekomandimet e mjekut, ose
  mund të shtrembëroj këmbë përsëri. Pastaj konservative asgjë
  Ju nuk mund ta bëjë këtë. Ne do të duhet të ri-vepruar. Një re
  operacion është teknikisht e vështirë dhe jep rezultate më pak të favorshme.

  Prandaj, prindërit duhet të mbani mend se terapi mirëmbajtjes duhet të jetë
  konstante gjatë gjithë periudhës së rritjes së fëmijës. Asgjë
  bëj, por pas një operacioni në thërrimet janë kozmetike

  defekte, dhëmbëza dhe, këmbë më shumë në mënyrë të konsiderueshme, është operuar
  gjithmonë më e hollë.

  Shumica e fëmijëve me këmbë e shtrembër të lindur, dhënë "titullin e" fëmijës me paaftësi.

  Informacion nga neni "këmbë e shtrembër: çfarë do të ndodhë me fëmijën?".