Kleptomani, diagnoza


 • Kush janë kleptoman
 • Diagnoza e kleptomani

 • Kush janë kleptoman
  Objekti më i madh i vjedhur ndonjëherë një njeri (një,
  pa asistentë), ishte anija "Orient Tregtar" tonazh prej 10 639
  ton. Nights verore 1966 një zoti William H. Kennedy,
  Depërtimi në gjirin e Gjirit të Shën Lawrence në Kanada pererubali
  Litarë ankorim dhe anije të sigurtë viddreyfuvav për tërheqje,
  roje. Ky fakt u bë në Librin e Rekordeve
  Guinness.


  Shkalla e veprimit është me të vërtetë i admirueshëm, edhe pse ajo është e bazuar në një veprim kriminal - vjedhje.  dhjetë vitet e fundit, kur u bë modë për të zëvendësuar fjalë ruse

  i huaj, hajdutët u thirrën kleptoman, duke shkaktuar
  habi të sinqertë psikiatërve profesionale.
  Pas kleptomani -
  Ky është një çrregullim i rrallë mendor, kështu që do të ishte naive të mendojmë se
  çdo hajdut vuan nga kjo sëmundje.

  Me pak fjalë: nuk anijet kleptoman kallam. Dhe të lartë
  Zyrtarët të cilët janë në shtyp ndonjëherë keqkuptim kleptoman, nuk janë të
  është. Kleptomani - një dëshirë patologjike për vjedhje,
  atje menjëherë si dashuri në shikim të parë. Një vjedhje -
  veprim i zhytur në mendime për qëllim blerjen e materialit
  Vlerat për disa kjo është mënyra e vetme e fituar.
  Vjedhje Kleptomanicheskaya zakonisht nuk ndjek fitim material:


  vjedhur objekt kleptomani është absolutisht e nevojshme. Por impuls për të mbledhur -
  i papërmbajtshëm, dhe akti i vjedhje përvojat kleptoman
  kënaqësi. Atëherë ajo mund të djegur me turp ose vuajnë nga ndjenja
  faji, por në ato të një të dytë për sa kohë që kohën e vjedhjes, individ - në
  top të begatshme.

  Në përgjithësi, një rezultat hajdut interesant, dhe kleptomani - proces.

  Diagnoza e kleptomani
  Shkencëtarët janë përpjekur disa herë për të kryer një studim mbi
  kleptomani, por ende imponues, foto të plotë klinik
  kalojë dështuar. Punë serioze shkencore nuk ka shkuar përmes
  se është e pamundur për të mbledhur "material për studim": potencial

  Pjesëmarrësit nuk e besoj se çdo gjë do të jetë rreptësisht konfidenciale, dhe
  të dhëna nuk do të transferohen në gjykatë.

  Për diagnozën e kleptomani, ka disa kritere:

 • përsëritet periodikisht përpjekje të pasuksesshme për të rezistuar
  impuls për të vjedhur diçka, e cila nuk kërkon që personi ose jo
  përfaqëson një vlerë monetare,
 • vjedhje tension rënduar drejtpërdrejt të shtetit ose parandjenjë e gëzimit,
 • ndjenjë e kënaqësisë dhe lehtësim gjatë dhe menjëherë pas vjedhjes,
 • vjedhje ndodh me hakmarrje, zemërimi apo iritim në shtet,
 • vjedhja nuk është skizofrenia i sëmurë
 • vjedhje kleptomanicheskaya ndodh pa një asistent, atje nuk mund të jetë një fakt i bashkëpunimit të përbashkët.

 • Edhe kleptoman më i zjarrtë nuk "shkojnë në punë" çdo ditë:
  shumë tendosje në psikikë. Përkundrazi, ata janë disa
  nga mënyra e kompensimit. Dijetarët perëndimorë besojnë se ukravshy, kleptoman
  disa kohë që jetojnë në këtë "të lartë" addicted "dozë".
  Nga
  Kohëzgjatja e shuarje të tillë janë tri opsione:

 • të rralla,
  vjedhje të vetme interspersed me periudha të gjata faljen,
 • Periudhat e gjata të vjedhjes nga periudha lehtësimi,
 • kronik
  kleptomani me një shkallë të jostabilitetit.
 • Kleptomani është shumë më rrallë se shqiptoj atë.
  Pra, rrallë se kur hulumtuesit shkrim dissertations,

  Shembuj të duhet për të fituar në mënyrë individuale dhe në mënyrë aktive googling
  fiction "rrotë" Arthur Hailey, "Paradise"
  Emile Zola. Në mungesë akute të përmendjen e faktit historik -
  French Mbreti Henry IV, e do të vjedhës larg
  ndonjë gjë pak.

  Në kleptoman jetën më shumë se hits ekspertizën dhe
  drejtësia. Kapur ata në shumicën e rasteve në dyqane (ajo është më e lehtë
  Vetëm me dëshirën e tyre, dhe përveç kësaj, dyqane shpesh
  të vijnë të gjithë artikujve të cilat kleptoman "kthim"). Perëndimor
  Statistikat thotë se kleptoman është rreth 5%
  hajdutë dyqan. Pjesa tjetër - vetëm hajdutë.

  Disa prej tyre - të rinj
  - Ndoshta të shkoni në zeje si ritualit "inicimit në të rriturit
  Jeta "dhe një ndjenjë e rezistencës të rinjve apo dëshirë
  polihachyt para se kompania e tij.

  Pra, kush është i prirur kleptomani? Materialet kanadeze
  Studimet thonë se shumica e pacientëve - gratë, tyre
  Mosha mesatare - 36 vjeç, normal "background" sëmundje - rreth 16 vjet.
  Informacion nga neni "kleptomani".