Kleptomani ose ndoshta kurë


 • Kleptomani
 • Sytë kleptoman

 • Kleptomani

  "Unë u ul në përsëritje, që e bën mua të vjedhur", - rrëfeu
  i ri kleptoman djalosh hajdut padashur. Në të vërtetë, me kleptomani
  drejtuar njeri pulses pakapërcyeshme (mani) dhe ai vjedh pa
  Qëllimi i fitimit ose hakmarrje.

  Menjëherë para vjedhjes, ai ndjen një rritje
  tension në trup, i cili ndryshon menjëherë pas lehtësim ose
  edhe kënaqësi. Si rregull, atëherë ai ka një ndjenjë të fajit dhe
  keqardhje për atë që ndodhi. Por viktimë e vjedhjes jo më e lehtë për të
  se grabitur atë të sëmurë. Hajduti duhet të dënohet për aktin e tij - të cilët do të kuptojnë se çfarë e shkakton vjedhjen?  Nuk ka gjasa që në vendin tonë ka precedentë kur hajdut, sidomos adoleshentët
  dhe të rinjtë kapur duke vjedhur për herë të parë, të mundësojë
  kalojnë provimin në kleptomani. Është se nëse kleptoman të jetë
  individët me ndikim të afërm apo të pasur.

  Kur kohët e fundit u kthye në shtëpi pas një sesioni me një re dhe kleptomanku përfshira
  TV ishte rastësi befasuar këndshëm: kanali i parë ishte
  transmetimi i kleptomani.
  Për fat të keq, transmetimit përfundoi, dhe unë kam qenë në gjendje për të
  vetëm të shohim në fund. Por unë u goditur nga fakti se ajo nuk e ka bërë
  kleptoman asnjë shpresë për shpëtim nga fatin e tyre.


  Në fund të transmetimit të treguar si dy fatkeq i ri


  Studentët kleptoman trimërisht duke luftuar me "krim" të tij
  sëmundje, duke mbështetur veten e tyre se janë me vlerë njëri-tjetrin nga ana tjetër,
  kështu që, Zoti na ruajt, njëri prej tyre ka vjedhur asgjë në dyqan.
  Pas këtij emision televiziv të fundit, natyrisht, unë konkludoj se
  transferimi nuk është theksuar gjë shumë të rëndësishme që duhet të thuhet: më i kleptomani trajtohen shpejt dhe me lehtësi!

  Dhe në qoftë se ndonjë nga terapistët nuk është në gjendje të agjërojë ose jo
  në gjendje të bëjë në të gjitha, kjo nuk do të thotë se ajo është specialist i keq. Thjesht
  ai nuk është një ekspert në trajtimin e kleptomani. Pastaj ne duhet të shikoni për profesionistët
  me eksperiencë në trajtimin e manisë saj, përfshirë kleptomani.  Dhe ka edhe një gjë shumë e rëndësishme që duhet të thuhet: kleptomani nuk është trajtuar me ilaçe - psikoterapi mund të ndihmojë vetëm!

  Zakonisht zhvillon kleptomani të moshës 5-8 vjet në sfond
  mosfunksionim minimal tru, shpesh pas psychotrauma. Ajo mund
  Valët ndodh kur simptomat intensifikuar dhe dobësuar. Dikush
  kleptoman vjedh nga vetëm sende të caktuara (watches, buttons,
  clips, kuq buzësh, biçikleta dhe kështu me radhë. d.). Disa "specializuar" në
  produkteve, veçanërisht për ëmbëlsirat. Disa të përfshijnë gjëra të ndezur
  apo ata janë aq keq. Nëse kleptoman nuk trajtohen,
  ata kanë tendencë të burgut.

  Shumë besojnë sëmundjen
  social, por kjo nuk është kështu. Midis kleptoman pazakontë
  Fëmijët nga familjet e pasura, të pasura, dhe madje edhe të pasur.

  Për fat të keq, tema e kleptomani kuptuar sa duhet. Në literaturën
  ju shpesh mund të gjeni një lidhje në këtë sëmundje të pashërueshme që thyen
  fati i njerëzve, duke i bërë ata kriminelë. Policia dhe ata që
  që punojnë me fëmijët e vështira, shumica e tyre vënë vjedhje vetëm
  fajësojnë prindërit, mjedisi, pa marrë parasysh se kjo mund
  të jetë sëmundje, që do të thotë probleme, jo faji i një fëmije të vogël ose
  adoleshent. Rritje deri, këta njerëz shpesh nuk mund të vlerësojnë në mënyrë adekuate e tyre

  Veprimet bien, janë autorë të përsëritur.

  Megjithatë, ka disa nga kleptoman që mund jetës
  heshtje vjedhin. Nëse me qëllim të vjedhjes, për shembull,
  buttons, libra, lapsa apo ndonjë gjë të vogël, të vogël
  shuma e parave që ata mund të shmangur një dënim me burg. Disa shumë
  Njerëzit e mençur të rinj nga familjet e pasura që vuajnë
  kleptomani mund të përfshijë të varur me miqtë dhe shokët
  vjedhje, duke justifikuar veprimet e tyre nga dëshira për jetë "cool" për të marrë
  adrenalin dhe madje lë pas dore atë, sepse Psihozaschitnoe
  Mekanizmat. Ata janë justifikuar shpesh nga fakti se në mesin e
  kleptoman është i njohur yjet pop huaj dhe filma.


  Sytë kleptoman

  Këtu janë dy shembuj tipike të rinj kleptomani që kanë humbur
  dhe, për fat të mirë, dhe sëmundja e tij e pazakontë shumë e rrallë, e cila
  tregojnë dyvjeçar ndjekje (të gjitha llojet e rastësive me dikë tjetër
  ishte e rastit).

  Boy 10 vjet. Ai filloi të vjedhur në 6 vjet pas vdekjes së babait të tij. Babai i tij vdiq në
  përleshje dehur në frontin e djalit të tij. Me këtë djalë dëshmuar familje
  Skandalet. Para vjedhjes ai përmendi skenën e vrasjes së babait të tij, trupi i tij
  napruzhuvavsya, mbushur me pakënaqësi, "namahnichuvalosya" dhe
  "Magnetized" duart shtrirë veten e tyre gjënë e zgjedhur. Pas vjedhje
  tension rënë trup "rozmahnichuvalosya" fyerje ndryshuar

  faji dhe turpi, fshehur gjë të vjedhur.

  Vajzë 13 vjet. Vjedhin e 6 vjet pas divorcit të prindërve të tij. I parë
  vjedhje tërë ata që rrëzohen, por pastaj ajo ishte një "tërheq" për bizhuteri
  (Bizhuteri). Para se të shtrihet për bizhuteri, vajzë
  gëzim përvojë të jashtëzakonshme, pastaj dëgjoi zërin e madh të tij
  Miku: "Merrni një palë vathë (paraja, etj)," ndjeu një dhimbje barku të fortë
  trup, dhe duart e saj "tërhequr" me objektin e përzgjedhur. Pas vjedhje it
  fshehur gjënë e vjedhur dikur zaspokoyuvalosya e trupit të saj, u shfaq
  ndjenja e fajit.

  Sigurisht, familjet e pasura që nuk kanë nevojë për të vjedhur në mënyrë që të

  vjedhje të mos jetë i uritur dhe lakuriq, prindërit janë të tronditur
  fëmijët e tyre, duke u përpjekur për turpin e tyre, për të ndëshkuar, për të fshehur të gjitha këto
  sjellje problematike derisa ajo dështon, duke mos ditur se çfarë të bëni.
  Ndëshkimi i fëmijëve nuk e zgjidh problemin e kleptomani, megjithatë,
  rrit manifestimet e veta apo të çon në neuroticism më të madhe,
  agresiviteti.

  Në vend që të dënojë, fajin dhe turpin, ne duhet të përpiqemi
  kuptuar motivet e sjelljes së fëmijëve dhe adoleshentëve, të rinjve të prirur
  për vjedhje. Ju mund të ndihmoni të dashurit tuaj vuajnë nga kleptomani,
  pidshukavshy atyre terapist drejtë.

  Si përvoja me kleptoman, kleptomani problem mund të tejkalohet për 1-5 seanca.

  Informacion nga artikullin "kleptomani trajtohet? Vjedhja si një sëmundje. "