Ascites Klasifikimi


 • Ascites Klasifikimi
 • Trajtimi kirurgjik i ascites

 • Ascites Klasifikimi

  Definicioni tradicional i ascites - "akumulim transudate në bark" (nga Ascos greke -. Qese për ujë, verë) vetëm pjesërisht kap thelbin e procesit patologjike.

  Me mjekësi pozita modern ascites duhet të shihet si prania e prejardhje të ndryshme dhe përbërjen e lëngjeve në bark i shkaktuar nga sëmundje të ndryshme, lëndimet apo efekt terapeutik. Është e përshtatshme për të dalluar mes përmbajtjes lëngëta, të gazta dhe të dendura të zgavrën e barkut.

  Përmbajtja lëngshme, nga ana tjetër, mund të jetë për shkak të disa arsye.

  Në mesin e tyre zënë vend të parë decompensated mëlçisë cerozë e etiologies të ndryshme, dhe dështimit të zemrës.

  Mekanizmat e lëngjeve të formimit për shkak të natyrës së sëmundjes. Kështu, transudate edukimi me cirozë për shkak të një çekuilibër të proteinave (hypoalbuminemia), rrit presionin intravaskular në portal venë, natriumit dhe ujit mbajtje, vasodilation periferike, rrit nivelet e reninë, aldosteronit, vasopressin dhe membrana e plazmës ndryshimet noradorenalina pėrshkueshmėrisė në peritoneum.

  Përmbajtja Exudative e zgavrën e barkut - rezultati është zakonisht inflamacion (pancreatitis akute, cholecystitis akute, peritonit).


  Formë e veçantë e ascites përfshijnë Carcinosis peritoneum, kanceri veçanërisht ovarian.

  Një formë shumë e rrallë e ascites është hiloperitoneum - akumulim i limfatike të barkut të shkaktuara më shumë plagosje limfatike të barkut gypit kryesor. Ajo është gjithashtu e mundur limfatike hiperpressiya dhe diapedesis i saj për shkak të ndërhyrjes në mediastinum (tumorët, kufizimet).

  Konsideratë më të hollësishme kërkon të ashtuquajturat "ascites terapeutike." Futja Intrabryushinnoe e zgjidhjeve të ndryshme - është aplikuar gjerësisht metoda në praktikë kirurgjikale (Lavage peritoneal, kimioterapi, etj) Në disa raste, doza shumë të mëdha infuzatu (5/3 L), krijimin e kushteve reale për braktisjen e lëngjeve në zgavrën e barkut..

  Sesa që është hedhur, i bazuar në parimin bazë të klasifikimit të ri të përmbajtjes së zgavrën e barkut duhet të merren parasysh:

 • e lëngjeve
 • i infeksionit
 • trajtim mjekësor prirje shkallë
 • Nga kjo perspektivë, është e nevojshme të bëhet dallimi përmbajtjen e mëposhtme bark.

  Në kushtet e lëngshme:

 • i lehtë
 • mesatar
 • domethënës (intensive, ascites masiv)
 • Për infeksionin e përmbajtjes:

 • steril
 • i infektuar
 • bakterial Perito%
  D0? Neath
 • Për përgjigje mjeksore:

 • nënshtruar terapi të drogës
 • ascites zjarrduruese
 • Pa dyshim, ka edhe ascites përziera - trassudativno-exudative, exudative-hemorragjike, etj


  Trajtimi kirurgjik i ascites

  Trajtimi i ascites duhet të bazohet në bazë etiologjik konsideruar faktor pathogenetic në zhvillimin e saj.

  Trajtimi operativ i ascites ndarë në direkte dhe indirekte.

  Direct:

 • celiocentesis
 • devijim peritoneovenoznyy (PVSH)
 • deperitonizatsiya pjesë e mureve të zgavrën e barkut
 • Indirekte:

 • splenorenalnyy
 • portokavalnogo
 • mezenteriko-caval
 • trans'yuhulyarnoe intrapechenochnoe devijim portosystemic (TIPSSH)
 • splenectomy
 • ligation ose embolization i arteries shpretke dhe degët e saj
 • limfovenoznoy souste
 • Transplantimi i mëlçisë
 • Informacion nga neni Av Shaposhnikov "ascites: i tanishëm i afrohet për klasifikimin dhe trajtimin"