Klayra epokë të re në kontracepsionit hormonal


Kujdes Jeni duke e shfletuar faqen, janë vetëm për profesionistët.

Informacioni i mëposhtëm është menduar për profesionistët e shëndetit vetëm dhe nuk mund të përdoret për vetë-diagnozën ose vetë-trajtim!

 • Shkelja e COC
 • Efektet anësore si shkakun e rënies komplayentnosti
 • Zgjidhjet e mundshme të rritur COC komplayentnosti
 • Klayra - COC i parë me estradiol natyror dhe regjim dinamik te dozimit.
 • Unik regjim dinamik dozimin
 • Studimet klinike duke përdorur Klayry
 • Security / efektet në parametrat metabolike
 • Përfundim • Aktualisht mjekët praktikues mund të ofrojnë pacientëve të tyre një shumë të kontraceptivëve dhe metodave: kontraceptive të kombinuara me gojë (COCs), unaza vaginale, patches, mjetet intrauterine, implantet, pengesë dhe metodat e sjelljes.

  COCs janë metoda më e zakonshme e parandalimit të shtatzënisë së padëshiruar në botë, për shembull, në SHBA ata janë përdorur 11.600.000. Gratë, afërsisht një të tretën e të gjithë përdoruesve të kontraceptivëve [Mosher WD, et al. Përdorimi i kontracepsionit dhe përdorimin e shërbimeve të planifikimit familjar në Shtetet e Bashkuara: 1982-2002. Adv dhënave. 2004; 350: 1-36].

  Të gjitha më e çuditshme është fakti se duke shënuar 50 vjetorin e "pilula kontraceptive" duhet të përballen me faktin se gati gjysma (49%) shtatzënitë në SHBA janë të paplanifikuara (të cilat rreth 1 milion. Anëtarët COC) [Nelson AL, et al. Modelet e vërtetë të botës e rimbushjet recetë për kontraceptivët markës hormonale: një reflektim i ndërprerjes kontraceptive.


  Obstet Gynecol. 2008; 112 (4): 782-787].

  Dështimi kontraceptiv arsye ndërsa duke marrë COCs - të thjeshta dhe ulin respektimin e trajtimit përcaktohet nga të ashtuquajturat "komplayentnosti" që mund të jetë vetëm për shkak të dy arsye: (1) dështimi për të përmbushur aderimin në ilaçe dhe / ose (2) prania e efekteve anësore. Konsiderojnë këto 2 arsye në më shumë detaje.


  Shkelja e COC

  COCs janë kontracepsioni shumë efektive gjatë përdorimit të përsosur, kur dështimet e mundshme që lidhen me të njëjtën drogës, vetëm 3 nga 1000 femra mund të ndodhë gjatë shtatzënisë, [Organizata Botërore e Shëndetësisë.

  Kriteret mjekësore përshtatshmërisë për kontraceptive, 2009].

  Megjithatë, në rastin e një aplikimi tipik, kur efektiviteti kontraceptiv e produktit është aplikuar, të tilla si shkelje të pritjen, shtatzënia e paplanifikuar mund të ndodhë gjatë gjithë vitit në 80 nga të 1000 përdoruesit. I klinikës trajtuar në SHBA Aborti është një nga 7 gra raportuan se kontraceptive oral aplikuar në muajt kur shtatzënia erdhi [Jones RK, et al. Përdorimi i kontraceptivëve në mesin e grave amerikane që kanë aborte në 2000-2001. Perspect Sex Reprod Shëndetësisë. 2002; 34: 294-303].


  Efektet anësore si shkakun e rënies komplayentnosti

  Në përgjithësi, efektet anësore mund të jenë të
  Numri i lidhur me etinilestradila ekspozimit (SAJ), e cila është pjesë e shumicës së kontraceptivëve të kombinuar ose androgenic dhe / ose glucocorticoid pronave Progestogen përbërëse [Sitruk-wäre R. përdorim terapeutik i progestins: REKOMANDIMET praktik ¬ tions. Në Sitruk-wäre R dhe Mishell DR Jr (eds), progestins dhe Antipro-gestins në Prdinancë Klinike. Marcel Dekker, Inc., New York, 2000, f. 341-353]. Këto efekte anësore zakonisht përfshijnë dhimbje koke, bloating, mastalgia, shtim në peshë, swings humor dhe puçrra përveç gjakderdhje të parregullt nga trakti gjenital [Erkkola R, Landgren BM.

  Roli i progestins në kontracepcionit. Acta Obstet Gynecol SCAND 2005; 84,207-216].

  Rezultatet e studimit R. Sitruk-wäre et al. treguar bindshëm se efektet e njohura të kontraceptivëve të kombinuar hormonale mbi faktorët Hemostatic dhe proteina të mëlçisë estrogjenit-sensitive është kryesisht e lidhur me ndikimin e saj, pa marrë parasysh mënyrën se si ajo është në dispozicion [Sitruk-wäre R, et al. Efektet e Proteinat Oral dhe Transvaginal etinil estradiol në Faktorët Hemostatic dhe hepatike në një randomized, mbikalesë Study. J Clin Endocrinol Metab 2007; 92: 2074-2079]. Autorët gjetur asnjë dallime të mëdha në faktorët e ndikimit të koagulimit / fibrinolysis dhe estrogjenit-sensitive proteinat mëlçisë vaginale dhe forma me gojë të tij (15 mg / ditë) për 21 ditë në një ndër-emërimin e pacientëve të tij.

  Karakterizohet nga potenciali i fuqishëm estrogenic e madje edhe kalimin SAJ dytësor përmes mëlçisë ofron një efekt të rëndësishëm në metabolizmin e proteinave të mëlçisë për shkak të një periudhe më të gjatë gjysmë-prodhimit, e cila plotësisht eliminon të mirat e duke marrë atë Parenterals.

  Disa nga efektet mbi mëlçisë SAJ është e favorshme, për shembull, rritja e detyrueshme steroid seks globulin, duke çuar në një rënie të gjakut bioactive testosterone dhe uljen e simptomave hyperandrogenic (fytyre, hirsutism), nëse ka ndonjë.

  Megjithatë, efektet e tjera, të tilla si rritje angiotensinogen arsimit, promovimit aktivizimin e sistemit reninë-angiotensines-aldosteronit, që do të thotë se natrium dhe mbajtjen e ujit në trup (shtim në peshë, bloating, edemë), mund të perceptohet ndjeshme negativisht në shkelje të grave që do të preferonte të emërimit një "të dobët" por bioekuivalence estrogjenit "natyrore".

  Kompleksi zgjidhjen e këtyre dy problemeve - skip pilula dhe efektet anësore janë shpesh të ndërlidhura, mund të nxisë përdorimin e besueshmërisë kontraceptive dhe COC.


  Zgjidhjet e mundshme të rritur COC komplayentnosti

  Gjej zgjidhje të besueshme për problemin e komplayentnosti të ulët duke përdorur COCs dhe hendek të konsiderueshëm midis potencial të lartë të kontraceptivëve të këtyre fondeve dhe rezultatet e arritura në praktikë në përdorimin e tyre tipike është prioritet për zhvillimin e barnave të reja [Kost K, et al. Vlerësimet e dështimit të kontraceptivëve nga Anketa Kombëtare të Rritjes Familjare 2002.

  Kontracepsioni. 2008; 77 (1): 10-21]. Qasjet e mundshme për përmirësimin e tolerancës dhe pranueshmërinë e COCs janë futur gradualisht që nga pilula e parë kontraceptive përfshijnë:

 • Reduktimi dozën e estradiol etinil (EE) 50 mg deri në 20-15 mg në ditë;
 • Zhvillimi i progestogjeni më selektive;
 • Rrugët parenterale Zhvillimin e administratës (patches intrauterine sistemit dhe unaza vaginale)
 • "Zëvendësimi" në estrogjenit e saj natyrore .
 • Në vitet e fundit, progestogjenet të reja janë propozuar me pronat e forta Progestogen karakterizohen nga më pak efekte anësore dhe / ose rritjen e përfitimeve nuk kotratseptivnyh dhe / ose një periudhë të zgjatur të gjysmë-prodhimit dhe interval hormoneless reduktuar dhe trajtim të zgjatur të COCs.

  Format parenterale përmbajnë "progestogjenet vjetra", megjithëse në doza të vogla, nuk gjeti asnjë avantazh të rëndësishëm në kryerjen e rishikimeve sistematike këto vitet e fundit kundër çdo efektivitetin e kontraceptivëve, jo fryrje nga përdorim të mëtejshëm ose të ndikimit në peshë [Lopez LM ,, et al .. Skin patch dhe unazë vaginal kundrejt kontraceptivëve orale të kombinuara për kontracepsionin (Shqyrtuese). Cochrane Database Syst Rev. 2010 17 mars; (3): CD003552; Gallo MF, et al. Kontraceptivët e kombinuar: efektet në peshë. Cochrane Syst Database. Rev. 4, CD003987, 2008].

  Edhe pse mjekët zhvilluar një skepticizëm lidhur me COC e hyrjes në treg (gjë e çuditshme shpesh dëgjohet: "E vetmja gjë që bota ka nevojë - një pilulë të re kontraceptive"), por nevoja e vërtetë për risi në fushën e kontracepsionit hormonal mbetet jashtëzakonisht popullor.

  Pa dyshim, një "përparim" të vërtetë në kontracepsionit oral hormonal mund të konsiderohet në bazë të estradiol zhvillim Kok (E2) - estrogjenit prodhuar në femra. Nga kompleksiteti i këtij problemi është fakti se ky zhvillim filloi në 1978 dhe vetëm tani përfundoi me sukses ardhjen e drogës "Klayra."


  Klayra - COC i parë me estradiol natyror dhe regjim dinamik te dozimit

  Klayra ® - COC ka tre karakteristika unike :

 • valerate estradiol, e cila jep trupit me estrogjenit, i prodhuar ngjashëm në femra (shiko figurën 1..);
 • dienogest, shumë selektive metabolically neutral brez progestogen i katërt, e cila ka një efekt të fuqishëm mbi endometrium dhe siguron ciklin e besueshme e stabilitetit;
 • regjim dinamik dozimin, e karakterizuar nga reduktuar dozë të estrogjenit dhe Progestogen rritur doza për 26 ditë përdorimin e pilulave aktive (Fig. 2). Unique regjim dinamik dozë Klayra ® është zhvilluar përmes përzgjedhje të kujdesshme shkencore për shtypjen e besueshme e ovulacionit dhe të zgjidhë problemin e ciklit të pamjaftueshëm të kontrollit, vërejtur në sfond të estrogjenit natyror propozuar më parë COCs përmbajnë. Saktësi shperndarese perzgjedhur bazuar në dozë efektive të ulët për çdo ditë e ciklit.
 • Fig. 1. Struktura kimike e estradiol etinil, estradiol dhe estradiolit valerat

  Valerate estradiol (E2V) pas administrimit oral për të ndarë shpejt flavorings 17? -estradiolu Dhe acid valeryanovoy bëhet gjatë thithjes në mukozën e zorrëve.
  Duke konsideruar se 1 mg E2V takohen 0,76 mg 17? -estradiolu, Efektet estrogenic E2V dhe 17? -estradiolu Jeni cilësore dhe sasiore të ngjashme.

  Në përgjithësi, efektet e 2 mg E2V takohen në vijim 15-20 EE mcg (antyhonadotropnoy efektin e përhapjes endometrial, etj), por ato janë disi më të ulëta në raport me substancat e prodhuara nga të mëlçisë (angiotensinogen, parametrave koagulimit dhe proteinat e transportit).

  Siç vuri në dukje, është e EE «përgjegjës" për shumë efekteve anësore të COC: duke ndryshuar metabolizmin e niveleve të lipideve proteina të mëlçisë, presion të lartë të gjakut që lidhen me mbajtjen e lëngjeve dhe rritjen e vëllimit të gjakut, për këtë arsye, për një kohë të gjatë përpjekjet kërkimore kohore janë përqendruar në zhvillimin e COCs me estradiol. Duhet theksuar gjithashtu se Klayra ® është i lidhur me nivele relativisht të qëndrueshme të estradiol në të gjithë ciklin.

  Dienogest (DNH), edhe pse kjo është një derivat i 19-nortestosterone, e karakterizuar nga mungesa etinilovoy grupit në pozicion C-17, e cila quhet "helm për të mëlçisë," dhe i referohet progestogjeni "gjeneratës së katërt".

  Ky grup i progestogjenet kimikisht përkasin klasave të ndryshme, por është karakteristikat më të rëndësishme të zakonshme:

 • Pronat antiandrogenic disponueshmërinë;
 • Neutraliteti metabolike;
 • selektivitetit të lartë (receptorët progesterone aktivizuar vetëm), jo androgenic, ekspozimi estrogenic ose glukokortikoid;
 • Prona unike farmakologjike dhe DNH klinike përfshijnë bioavailability lartë (96,2%) dhe një periudhë relativisht të shkurtër gjysmë-output (11,6 orë), kryesisht ofron neutraliteti i saj metabolike: ndryshimet në metabolizmin e lipideve në sfond të dozave të ndryshme të DNH kanë qenë më të favorshme se me kombinimin e SAJ / levonorgestrel (LNG).

  Transformim sekretor i endometrium nën ndikimin DNH efekte superiore LNG tij, medroxyprogesterone acetate, noretisteroni dhe drospireneona. Antiandrogenic DNH potencial është rreth 40% e këtij acetat ciproteroni (CPA) - të progestin më të fuqishme anti-androgenic. Keyboard 30 mcg EE / 2 mg DNH (Jeanine ®) është shquar si një produkt efektive kontraceptive orale (indeksi i Pearl rreth 0,2).


  Unik regjim dinamik dozimin

  Drogës Klayra ® përmban një regjim të veçantë dozimin dinamike e zhvilluar në mënyrë empirike gjatë testeve të gjata duke përdorur doza të ndryshme të hormoneve dhe regimens ndryshme.

  Kjo mode përfshin E2V së pari veç e veç dhe pastaj në doza të reduktuara në kombinim me DNH, e cila kontrasti dozë gradualisht rrit (Fig. 2). Çdo cikël 28-ditor përfshin 3 mg E2V në 1-2 ditë; E2V 2 mg / 2 mg DNH 3-7dni; E2V 2 mg / DNH 3 mg në 8-24 ditë; E2V 1 mg në ditë 25-26, dhe placebo në 27 -28 ditë. Dominimi estrogjenit herët në dozë më të ulët (3 mg deri 2 mg dhe 1 mg) siguron përhapjen primare endometrial dhe për të rritur ndjeshmërinë e tij ndaj efekteve të progestogjeni që nga mesi i ciklit. Rritja e dozës e progestin (nga 0 mg deri 2 mg dhe 3 mg) të krijuar ndikim dominimi Progestogen në gjysmën e dytë të ciklit, duke siguruar stabilitetin e stroma e endometrium, veçanërisht në fund të ciklit.

  Sigurisht, DNH është zgjedhur për këtë drogë si progestogjeni që ka aktivitetin më të fuqishme progestogenic në endometrium dhe potencialin në këtë mënyrë të favorshme metabolike. Dozimin saktësinë e të dy komponentëve hormonal drogës zgjedhura konsideruar dozë minimale të efektshme për çdo ditë të ciklit.

  Kështu, unik regjim dinamik dozë ndihmon
  respekti për ekuilibër delikat mes estrogjenit dhe aktivitetit progestogen komponentëve Klayry ® dhe lejon jo vetëm në mënyrë efektive pengojnë ovulacionit, por edhe të zgjidhur problemin e lak të kontrollit, i cili ishte "Hallka e dobët" në një përpjekje për futjen në praktikën klinike të COCs tjera estradiol-përmbajnë.

  Fig. 2. Unique regjim doze dinamik Klayry ®


  Studimet klinike duke përdorur Klayry ®

  Efikasitetin kontraceptiv. Në studimet klinike korrigjohet Pearl Indeksi ® Klayry aplikimin si një e tërë ishte 0,73, kur të vetmet gra të moshës 18 deri 35 vjet ajo u rrit në 0,94 [Nahum GG, et al. Efikasiteti dhe tolerability e një kontraceptive që përmban estradiol ri me gojë dhe dienogest [abstrakt]. Obstet Gynecol. 2008; 111 (Suppl 4): 15].

  Analiza e kombinuar e tre studimeve (N = 2266), e cila përfshinte të dhëna nga të gjitha shtatzënitë ndodhin gjatë gëlltitjes dhe për 14 ditë në rast të anulimit (siç kërkohet nga FDA), vetëm 16 shtatzënitë ndodhur për një total prej 1267 grave-vjet të barit në gratë moshës 18 deri 35 vjet: indeksin e rregulluar e Pearl - 1,27 (përdorim vazhdues - 0,72), ndërsa nga COCs tjera ai ishte 1,41-1,77 [Nelson AL, et al ..

  Modelet e vërtetë të botës e rimbushjet recetë për kontraceptivët markës hormonale: një reflektim i ndërprerjes kontraceptive. Obstet Gynecol. 2008; 112 (4): 782-787; Nahum GG, 2008].

  Në një studim krahasues HJAhrendt et al. kundër sfondit ® Klayry nuk ka ndodhur ndonjë shtatzëni të një dhe shtatzëninë në sfondin e një kombinimi të EE / LNG. Në këtë provë niveli i angazhimit të ishte e lartë dhe e krahasueshme me sfondin e të dy barnave, 91,5% për E2V / DNH dhe 90,7% për EE / LNG [Ahrendt HJ, et al. Gjakderdhje model dhe kontrollin e ciklit me një kontraceptiv oral estradiolit me bazë: a-cikël shtatë, randomized gjykim krahasues të estradiol valerate / dienogest dhe etinil estradiol / levonorgestrel.

  Kontracepsioni. 2009; 80 (5): 436-444].

  Loop kontrollit. Në multicenter, randomized studimi, double-verbër [Ahrendt HJ, et al. 2009; Parke S, et al. Efektet metabolike e një të re kontraceptive katër-phasic oral që përmban valerat estradiolit dhe dienogest [abstrakt]. Obstet Gynecol. 2008; 111 (Suppl 4): 12-13] ® ndikimit Klayry në kontrollin e ciklit në krahasim me kombinimin e 20 EE mcg / LNG 100 mg per 7 cikleve menstruale në 798 gra të moshës 18 deri 35, kontroll loop është njohur nga performanca e mëposhtme shkëlqyer :

 • Tërheqja më e shkurtër dhe më pak të rënda gjakderdhje në sfond Klayry ® krahasim me një kombinim të EE / LNG
 • 19% e grave në një cikël kishte gjakderdhje të tërheqjes, ndërsa në sfond EE / LNG - vetëm 8%
 • Numri i gjakderdhje rrugëdalje ishte i ngjashëm me EE / LNG
 • Vetëm publikoi rezultatet e një, placebo-kontrolluar studim double-verbër (Niveli i provave: I) [Jensen JT, et al.
  Trajtimi efektiv i menstrual rënda gjakderdhje me estradiolit Valerat dhe dienogest: një gjyq randomized kontrolluar. Obstetrikë Gjinekologji. 117 (4): 777-787] treguar se administrimi Klayry ® edhe në femra me gjakderdhje jofunksionale mitrës ishte cikli shumë efektive kontrolli krahasuar me placebo.

  Mesatare indeks [Devijimi standard] zvogëluar humbjen e gjakut menstrual ishte (-353 ml [309 ml] krahasuar me placebo (-130 ml [338 ml] P


  Security / efektet në parametrat metabolike

  Hulumtimi, i cili ka studiuar efektin në metabolike Klayry ®, parametrat rheological treguan efekte pozitive në shënuesve të ndryshme zëvendësuese. Ndoshta për shkak të përdorimit të E2V në vend të saj, duke përdorur Klayry ® u gjet efekte klinikisht të rëndësishme për shumicën e parametrave Hemostatic që ishin brenda sërë normale [Parke S, 2008]. Kontrollit cikël studimi në Evropë (studim evropian Cikli Control) për 7 ciklet e treguesve peshë mbetur stabile.

  Kundërindikimet për qëllim Klayry ® janë të njëjta si për COCs tjera.
  Produkti është i përshtatshëm për gratë e të gjitha moshave, të kritereve për emërimin e COCs mund të jenë më shumë gjasa për ata prej tyre:

 • që preferojnë estrogjene natyrore;
 • që do të donte për të reduktuar intervalin duration hormoneless për shkak të reduktimit të simptomeve "tërheqjes hormonit" (dhimbje koke, nervozizëm, etj), si dhe tregon e dismenorrhea dhe migrenë menstrual (pa atmosferë);
 • gratë me periudha të rënda menstruale të gjata.
 • Transportueshmëri. Klayra përgjithësi ® është toleruar mirë nga pacientët. Këto studime klinike kanë treguar se shumica e grave në Evropë

  (79,4% -79,5%), i cili përdoret për të drogës ishin "të kënaqur" ose "shumë të kënaqur", që ishte e lidhur me përmirësimin e shëndetit emocional dhe fizik.
  Pranimi Disclaimer pasues ishte e ulët dhe në disa studime ishte 3,3% në 10,2% për shkak të efekteve anësore: parehati të gjirit (4,9%), menorrhagia (4,9%) dhe dhimbje koke (3,1%), akne (2,8% ). Në studimit A. mësipërm Nelson et al (2009), ndikimi ishte më e ulët kundër sfondit të 13 cikleve të terapisë.


  Përfundim

  Në pikëpamje të dhënat e mësipërme mund të konkludohet se të drogës Klayra ®:

 • është një kontraceptiv shumë efektive për gratë e të gjitha moshave;
 • lidhur me lak të mirë të kontrollit (në fakt, me më pak i gjatë dhe tërheqja dobët gjakderdhje në krahasim me një kombinim që përfshin një LNG fortë Progestogen (20 EE mcg / LNG 100 mg);
 • ka një të tolerancës të mirë; shumica e grave ishin "të kënaqur" ose "shumë të kënaqur", aplikimi i saj, që lidhen me një efekt pozitiv në e tyre emocional dhe fizik mirëqenien në përgjithësi;
 • ka një profil të mirë sigurie dhe minimale treguesve të ndikimit metabolizmin dhe Hemostaza.
 • Drogës Klayra ® është tashmë në tregun tonë.
  Është e sigurt të thuhet se shfaqja e këtij kontraceptiv të ri të kombinuar orale është një shkencëtarë të shquar arritje dhe hap një epokë të re të kontracepsionit hormonal.

  Buletini i përgatitur nga Sekretari i AHE LM Anëtarët Ilyina të Shoqatës së gjinekologëve Endocrinologists.