Cat për parandalimin e astmës te fëmijët


Prova shkencore tregon qartë se ajo është "baleen-shirita" të aftë për të dhënë një mjet për të kundërshtuar këtë sëmundje.

Stafi i Qendrës së astmës dhe sëmundjeve alergjike Universitetin Virginia ekzaminuar 200 fëmijë, përfshirë 50 me simptomat e astmës. Dhe disa fëmijë imun ndaj sëmundjes ishte fituar - nën ndikimin e komunikimit me macet në trupin e tyre ishin antitrupa të përshtatshme.

Sigurisht, gjetjet e studimit nuk është i qartë. Për shembull, shkencëtarët janë larg nga të qenit në gjendje për të rekomanduar nga djepi për të rritur një fëmijë, së bashku me një mace. Por mori disa rezultate interesante.

Si kreu i hulumtimit Pletts Thomas Mills, zakonisht imun nga astma dhe alergji të forta në ata fëmijë të cilët janë më shumë potter me macet.

Në anën tjetër, kur komunikimi i tillë dobëson sistemin imunitar ndonjëherë zhduket. "Nëse një fëmijë shkon në shtëpi për një kohë të gjatë, të tilla si një kolegj, i cili kufizon komunikimin e saj me kafshët - tha profesor Pletts Mills - ai mund të bëhet përsëri ndjeshëm ndaj alergjive."

Me pak fjalë, macja hyri në listën e "kundërhelmet astmës" në mënyrë të qartë e parakohshme, por argumentoi se kjo kafshë e një fëmije mund vetëm dëme - një ekzagjerim bruto, ekspertët amerikanë sugjerojnë. Pra, ajo është e justifikuar vështirë se në disa familje besimin ekzistues që kur shtëpia ka një fëmijë, cat duhet domosdoshmërisht të hiqet, në mënyrë që fëmija nuk ka zhvilluar astmë.


Në përgjithësi, konkluzioni është se prindërit nuk duhet të trembet nga fillimi cat nëse fëmija nuk ka alergji të rënda ndaj alergeneve cat. Në këtë rast, një mace apo një mace "të mbrojtur" fëmijën nga astma.