Kist përsëri Furçë rregullat e sjelljes


 • Testet e kërkuara
 • Rregulla një: vetë - një firmë "jo"!
 • Rregulla dy: të mbajë barkun tuaj në të ftohtë

 • Testet e kërkuara

  Supozoni se një gjinekolog grua gjeti cysts ovarian. Çfarë duhet të bëj? Së pari, ju duhet të testohet mbi AK-125. Nëse është pozitiv, atëherë kemi një kist hiqet nga operacioni, dhe kirurgjia duhet të bëhet sa më shpejt që të jetë e mundur. Nxitim i tillë është i nevojshëm në mënyrë që të shpëtoj të Arsimit, të rrezikshme në drejtim të transformimit malinj. Kjo është ajo dhe zbuluar nga AK-125.

  Nëse rezultati i analizës është negativ, atëherë kystoy duhet të shikojnë për 3-4 muaj.

  Nëse gjatë kësaj kohe ajo do të rrisë apo të mbeten të njëjtën madhësi, gruaja përsëri ofrohet trajtim kirurgjik. Nëse gjatë Brush vëzhgimi rënë, është e mundur për të bërë pa një bisturi.


  Rregulla një: vetë - një firmë "jo"!

  Shpjegohet me strategji të ndryshme të trajtimit është e thjeshtë. Fakti se ka cysts të ndryshme, duke përfshirë edhe funksionale. Shfaqja e së kaluarës për shkak të një çekuilibër hormonal apo funksion të dëmtuar të vezoreve. Formimi i tillë zhduken vetë brenda disa javë apo muaj. Pacienti mund të kalojnë të gjithë kohën në mënyrë pasive në pritje të rimëkëmbjes.

  Dhe kjo mund të ndodhë që një mjek grua mund të përshkruajnë terapi të hormoneve për të ndihmuar të heqin qafe e kist.


  Zakonisht ne rekomandojmë duke marrë kontraceptivë qepur me gojë. Por ato mund të merren vetëm nga gjinekologu emërimit apo edhe më të mirë - një gjinekolog, endokrinolog.

  Prandaj rregulli i parë: një grua me cysts ovarian në çdo rast nuk duhet të marrë hormonet pa folur me mjekun tuaj. Fakti që këto barna të vijë në disa varieteteve. Disa prej tyre mund të zvogëlojë madhësinë e kist, dhe të tjerët - për të rritur dhe të shtyjë kohën e shërimit.


  Rregulla dy: të mbajë barkun tuaj në të ftohtë

  Një grua që ka qenë në kist duhet të shmangin trajtime ngrohjes në bark të ulët. Në këtë rast, rrit rrjedhjen e gjakut në organet e legenit, duke përfshirë vezore.

  Dhe kjo është për të të shmanget, përndryshe ajo është rritja e mundshme e cysts dhe madje këputje.

 • Kjo është arsyeja pse në këtë çështje nuk mund të bëhet një numër të trajtimeve baltë.
 • As nuk mund të mbajë të gjitha llojet dhe përfundon, duke përfshirë algave. Ata e bëjnë rajonin jo vetëm aplikacionet termike, por edhe fasha ndikimin që mund të ndikojë negativisht në kockë, veçanërisht në qoftë se ajo është e madhe.
 • Nuk rekomandohet sauna.
 • Edhe më e dëshirueshme është një udhëtim në dhomë me avull. Ajo konsiderohet si një kurë për shumë sëmundje, por cysts ovarian mund të shkaktojë vetëm dëme. Në fund të fundit, gjatë një qëndrimi të gjatë në një trup e ajrit të lagësht dhe e nxehtë overheats edhe më shumë se në saunë.

 • Mos e merrni edhe një dush të nxehtë, ajo duhet të zëvendësohet nga një dush të ngrohtë.
 • Lista e gjërave të padëshirueshme zbatohet në diell. Ju mund të trajtoj veten me ultravjollcë dritë, por duhet dielli vetëm në orët e mëngjesit ose të mbrëmjes - deri në 11,00 ose pas 18,00 - dhe më pak se një orë.
 • Në të njëjtën dhomë me diell mund të ecin për 5-10 minuta 1 kohore në javë. Dhe vetëm sunbathing në bikini.
 • Angazhohen në sport cysts ovarian mund, por ju duhet të heqin dorë nga ato ushtrime që provokojnë shfaqjen e presionit negativ në zgavrën e barkut. Kjo ndodh kur ngarkesën në drejt dhe obliques. Prandaj është e nevojshme për të kufizuar ashpër të gjitha variacionet mbi një temë të "rritjen e trungut nga një pozicion të prirur" dhe "heqjen këmbët nga një pozicion të prirur."

 • Është e nevojshme për të ndjekur me saktësi të gjitha masat. Është më mirë të jetë e sigurt dhe të ndjehen të relaksuar se sa keq për vetë pakujdesisë tuaj.

  Informacion nga Alla Manilow artikuj "kist përsëri kodin Brush i sjelljes".