Kist ovarian


 • Çfarë sonohramma (sonogram)?
 • Çfarë ekzaminime dhe teste të tjera të përshkruara?
 • A kam nevojë për kirurgji për të hequr cysts?
 • Çfarë kirurgji është treguar për largimin e kist?

 • Nëse ju gjeni
  Cysts funksionale gjinekolog emëron rishqyrtimin pas 3 muaj deri në
  sigurohuni që kist është reduktuar në madhësi dhe të zhduket. Disa
  raste, mjeku do të rekomandojë duke marrë pilula e kontrollit të lindjes për të
  parandaluar ovulacionit. Kur ovulacionit ndodh, cysts funksionale nuk janë të
  formuar.

  Në gratë, menopauza
  moshë në të cilën menstruacioneve ndalur, cysts funksionale janë formuar.
  Nëse kjo nuk ndodh, mjeku dërgon pacientin në sonogram

  (Ehohramu). Ndiqni rekomandimet e mjekut varet nga mosha e pacientit, tipit
  kist në echograms dhe prania e simptomave (dhimbje, ënjtje, kapsllëk dhe ndjenja
  mbushje edhe kur konsumuar një sasi të vogël të ushqimit).


  Çfarë sonohramma (sonogram)?

  Sonohramma - grafik
  Përfaqësimi i valëve të shëndoshë. Në fakt, kjo fantazme-i përkohshëm
  Përfaqësimi i shëndoshë. Në gjinekologu sonogram mund të shqyrtojë me hollësi vezoret.
  Sonohramma ovarian kryhet në dy mënyra - përmes barkut dhe përmes
  vaginë. Të dyja metodat janë absolutisht pa dhimbje. Implementimi merr sonohramy
  jo më shumë se 30 minuta. Në sonogram gjinekologu shohim se çfarë ajo duket si dhe çfarë kist


  madhësia, e cila do të ndihmojë atë për të emëruar trajtimin e duhur.


  Çfarë ekzaminime dhe teste të tjera të përshkruara?

  Në sonohramy, gjinekolog shpesh
  emërojë një test të gjakut për të përcaktuar nivelin e proteinës CA-125. Ndonjëherë ky test i gjakut administruar
  gratë me vezore polycystic për të përcaktuar nëse ka cysts
  malinje. Nivele normale të AK-125 në serum është më pak se 35. Megjithatë, rezultatet e kësaj analize nuk janë gjithmonë
  me saktësi të përcaktuar keqdashje e cysts. Kështu, gratë që kanë më pas
  u zbulua kancerit ovarian, CA-125 nivelet mbeti në varg normal. Përveç kësaj, niveli i AK-125 nganjëherë mund të jetë normale
  të lartë në gratë e moshës lindjen e fëmijëve, madje edhe në qoftë se ata nuk kanë kancer ovarian.

  Për këtë arsye, një test të gjakut për të përcaktuar nivelin
  CA-125 përshkruar zakonisht
  vetëm gratë që janë në rrezik të zhvillimit të kancerit ovarian.


  A kam nevojë për kirurgji për të hequr cysts?

  Përgjigja për këtë pyetje varet nga disa
  faktorë të tillë si mosha, ciklit menstrual, madhësia e kist, formën e saj dhe
  simptomat.

  Nëse cikli menstrual nuk është prishur
  dhe kist funksionale, operacioni nuk do të kërcënojnë ju. Nëse kist nuk ulet pas
  disa periudha menstruale, dhe në qoftë se, në të kundërtën, ajo vetëm rritet në madhësi dhe
  në sonogram nuk është si një cist funksionale, kirurgji për të emëruar gjinekolog

  hiqni cist. Ka shumë lloje të ndryshme të cysts ovarian në gratë
  moshë lindja e fëmijëve që kërkojnë ndërhyrje kirurgjikale. Për fat të mirë,
  kjo moshë janë pothuajse gjithmonë cysts beninje (kërcënim kancer ovarian
  minimum).

  Kirurgji
  tregon grave postklimakterychnoho moshë. Edhe pse kanceri ovarian është gjetur
  rrallë, të rrezikut të kësaj sëmundjeje rritjet në gratë e moshës
  50-70 vjet. Diagnostikimin e kancerit në fillim mund të arrijmë më të mirë
  rezultatet.


  Çfarë kirurgji është treguar për largimin e kist?

  Për të hequr një cist beninje
  të vogla (jo më shumë se kumbulla) mjeku lëshon laparoscopy.

  Kjo procedurë
  kryhet duke përdorur një laparoscope - pajisje optike me fibra optike. Laparoscope
  injektuar në zgavrën e barkut me një vrimë të vogël (prerë) vetëm mbi ose pak më
  nën kërthizë.
  Nëpërmjet laparoscope mjeku e sheh organet e barkut. Shpesh kist
  larguar përmes një prerje të vogël në rritjen e flokëve pubike.

  Nëse kist është shumë i madh, dhe kjo
  Ju nuk mund të fshini laparoscopy, ose nëse ajo duket e dyshimtë,
  caktoj
  laparotomy. Në laparotomy kryer një autopsi dhe bark
  ekstraktim
  cysts ovarian ose e tërë. Ky operacion është kryer nën anestezi të përgjithshme.

  Operacionet e procesit janë kist dhe kontrolloni nëse ajo është

  malinje.
  Nëse është kështu, kirurg mund të heqë të dyja vezoret, mitrës, një dele e yndyrë
  ind (omentum)
  dhe disa nyjet limfatike. Është e rëndësishme për të diskutuar këtë
  Situata para operacionit. Mjeku duhet të informojë pacientin për
  Rreziku i mundshëm i çdo lloj të kirurgjisë, komplikimeve dhe
  Gjatësia e periudhës së rimëkëmbjes.